Задачи с повишена трудност

Задачи с повишена трудност | StandartNews.com

Един от дните през разглеждания период концентрира, а след това и разпределя енергията му. Това е 13 октомври, който е свързан с вибрациите на новолунието. Сега то е в знака на Везни и не предлага лекомислено безгрижие към собствената неспособност за справяне с ежедневието и равнодушие към проблемите на другите. Настоява за съсредоточаване върху обстоятелствата, нуждаещи се от изясняване. Ясно самосъзнание и себеоценка са основните критерии, които ще заложат правилните ориентири за нашето поведението не само в този ден, но и през целия период до следващото новолуние, на 11 ноември.

Не мога да отрека, че задачата е с повишена трудност. Усложнява допълнително общата неспокойна обстановка. Слънце/Плутон, Марс/Нептун и Марс/Плутон са съчетанията на небесните тела, които ще създават предпоставки за безпокойство, вътрешна обърканост и неяснота по отношение на намерения и цели.

Техните вибрации трябва да бъдат овладени по време на новолунието, за да ни се позволи дистанциране от емоциите и съсредоточаване върху анализа на случващото се през часовете преди кулминацията и след нея, т.е., между 15 часа на 12 октомври и 15 часа на 13 октомври. За поставянето на конкретни и точни задачи през този ден ще помогне появилият се аспект Меркурий/Сатурн.

Дали сме на верен път, дали сме направили правилния избор ще разберем след дни.
При положение, че на 16 октомври или непосредствено след това получаваме положителна обратна връзка, повече не е необходимо да се оглеждаме и да се питаме дали правим нещата така, както следва.

Овен

Вземете отпуск

Периодът продължава да разкрива динамиката на всекидневието ви през октомври. Не очаквайте похвали и обратни жестове на благодарност. Работете за това да сте наясно с какво сте се заловили и накъде вървите. Наред с това и при положение, че се окаже възможно, подтиквам ви да вземете няколко дни отпуска около кулминацията на новолунието. Така ще се възползвате от вибрациите на Слънцето, Луната и Меркурий. Те са в състояние да "вкарат" в ред вашите мисли, чувства и преживявания. Не се нахъсвайте за това или за онова. Дайте си сметка, че собствените ви изисквания са много високи. Колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-спокойни ще са дните ви след 16 октомври, а резултатите, които ще дочакате, определено ще ви удовлетворят. А до тогава мислете как да се разнообразявате, а не как да си създадете нови задачи.

Телец

Доверявайте се на себе си

Служебни и работни дела, задачи, свързани с финансиране или казуси, които изискват още средства, са сред важните въпроси пред вас. Те предопределят задачите ви въпреки волята ви и в крайна сметка ще предопределят и решенията ви. Възможно е това да са стари, неуредени отношения, които изскачат в момента, отбелязващ края на последната за 2015 година, трета фаза на ретроградния Меркурий. Този път планетата Вестоносец е подкрепена от Сатурн. Те заедно разкриват възможности за коренна промяна във вашия подход към обстоятелствата. Новият избор, настоящата линия на поведение ще отведе усилията ви до положителен резултат през следващите четири седмици. В този процес ви предлагам да се доверявате най-вече на собствената си преценка и на интуицията си. Дори близки приятели могат да ви подведат. Това, че не са го желали, едва ли много ще помогне при разчистването на бакиите.

Близнаци

Далеч от случайни връзки

Поведението ви трябва да е съобразено с вибрациите, причинени от сложната плетеница от планетни аспекти. Връзките между Слънце, Меркурий, Сатурн и Нептун предупреждават да сте изключително внимателни към нови познанства и да избирате с кого да се срещате и общувате. Неподходящите връзки ще са сред важните причини за разпадането на плановете за бъдещето, тъй като някои ще се опитат да ви манипулират с обещания, например. Тези процеси текат при личните дела, дори в общуването на интимна основа, но също в професионалната сфера. Надявате се на равнопоставеност при разпределението на парите/приходите от съвместна дейност, но това едва ли ще се случи, ако не следите нещата изкъсо. Нека всеки отделен представител на знака да побърза с подбора на подход към ситуацията в зависимост от индивидуалните й особености.

Рак

Важни разговори

Очаквам аспектите между транзитиращите Слънце, Меркурий, Марс, Юпитер и Сатурн да превърнат датите 12-15 октомври в територия за осъществяването на важни разговори. При предварителните уговорки, както и при инцидентните срещи, се опитайте да проникнете с мисълта си в дълбочина на темите. Това трябва да е ваша основна цел. Мислете без да се вслушвате в страховете си. Те могат да сковат действията ви именно в момента, когато се преориентирате и определяте нова посока за усилията си. Със съжаление установявам, че в тези трудни дни вие не получавате подкрепата на близките си хора, на приятелите си. Те сякаш не разбират намеренията ви, недооценяват усилията ви. Моля, не хабете време и сили да ги разубеждавате.

Лъв

Тестват ви

Изправени сте пред тестова ситуация. Днес трябва да си дадете сметка дали и до колко етичните норми и моралните ценности на обществото могат да са ваш гарант за лоялността на заобикалящите. Това е важно за вас, за да нагласите поведението и посоката на действията си. Планетата Сатурн се установи за продължителен период върху знака на Стрелец и ви провокира да подлагате на тест както своите решения, така и поведението на околните. Добре, че сте в кондиция, а нарасналото ви желание да продължите напред, да реализирате целите си ви дава сила. След 13 октомври основната част от усилията ви трябва да отива за извършване на належащите служебни и домашни задължения. Уменията и жестовете ви няма да останат незабелязани, а резултатите ще дойдат през следващите четири седмици.

Дева

Важна е интуицията

Планетата Сатурн се установи в знака на Стрелец и направи точен аспект с вашия управител, Меркурий. След 13 октомври те се синхронизират, докосвайки желанието ви да живеете в мир с околните. Аспектът им означава ръст на потребността от общуване, стремеж към повече сигурност в личен план, очертаване на бъдещите намерения. Същевременно, той предупреждава, че ще сте прекалено взискателни към заобикалящите, но не и към себе си. Надявам се, при общуване да се вслушвате повече в интуицията си, която единствено е в състояние да балансира поведението ви. Тя ще ви подскаже докъде да се разпрострете с очакванията си. Така ще си спестите неудобството от трудните ситуации, които сами сте създали да "се изваждате за косите" също като барон Мюнхаузен. Съветвам ви, ако се чувствате неуверени в личните дела, да дадете простор на своите таланти и на желанието си да се образовате, самообразовате.

Везни

Со кротце и со благо

Чувствате се готови за решения. Мислите ви преливат от идеи, а обстоятелствата дават простор за реализацията им. Сигурна съм, ще запомните средата на октомври като успешен период. Мнозина ще се насочат към въпроси, засягащи семейството. Поставили сте си за цел да превърнете грижата за добруването му в основна задача. Възможно е близки хора да се нуждаят от вашата материална подкрепа, за да осъществяват намеренията си. Докато ги разкриват пред вас, нищо чудно вие да видите в тях една своя мечта. Около 13 октомври препоръчвам да избягвате семейните съвети. Колкото и добронамерени да сте, не ви гарантирам, че нечии претенции или капризи няма да ви извадят от равновесие. Дали е необходимо да ви напомням, че Меркурий/Сатурн предлагат споровете да се решават с мирни средства и с благ тон?

Скорпион

Парични неуредици

Нещата не се подреждат според предварителните очаквания. Кроите планове, но оставяте друг да се разпорежда с усилията ви. Днес планетните вибрации предупреждават да не се доверявате на чуждата преценка, да не приемате всякакви съвети. Първо, бъдете откровени пред себе си и си кажете, че околните не знаят всичко за вашите намерения. Това разминаване лесно може да се изглади без неприятни поледици, ако им признаете, че междувременно сте си сменили приоритетите. В основата на неразбирателствата сега стоят пари, сметки и неуредени отношения. Предлагам ви вместо да правите фантастични проекти, с които да оправдавате предходните си действия или да защитавате следващите си намерения, приземете се, огледайте внимателно обстоятелствата и преценете дали не е по-добре за разрешаването на споровете да се обърнете към специалисти. Моментът е подходящ за стартиране на юридическа процедура, на съдебен процес.

Стрелец

Мислете повече за близките

Всичко важно за вас е съсредоточено в семейството. Отношенията с близките хора трябва да са тема номер едно. Изискват го планетните вибрации. Сатурн /Сатурн попада в лупичката/ се установи задълго във вашия рожден знак, този на Стрелец. Неговите аспекти с Меркурий  настояват и се надяват вие да преодолеете стремежа си към личен комфорт и да мислите повече за потребностите на заобикалящите. През дните от 12 до 14 октомври съдбата ви е подготвила чудесни преживявания, стига да сте заживели в мир. Съвместните вибрации на Марс и Юпитер  предполагат да огледате резултатите от усилията си до момента и мислено да оцените кои от целите си сте успели да реализирате, кои трябва да преследвате до края на отминаващата календарна година. Предлагам ви да планирате за дните 15-16 октомври за провеждането на разговорите във връзка с пари, документи и прочее, които доста дълго отлагате.

Козирог

Песимизмът е лош съветник

Дали ще ми повярвате, че настроението ви може да предопредели хода на събитията от вашия делник? Надявам се, защото е важно да овладеете песимизма, както и необоснования си ентусиазъм. Колективната вибрация Слънце/Меркурий/Сатурн ви правят честолюбиви до крайност и докачливи повече от необходимото. Всъщност, правилното поведение изисква да сте целенасочени в намеренията си и ясни в посланията си, както и да не се страхувате да коригирате собствените действия.
Предлагам ви да разведрите дните от 12 до 15 октомври с пътувания за развлечение или да планирате командировка, за да извадите мислите си от руслото на ненужните конфронтации с колеги, приятели, близки хора, дължащи се единствено на амбиция да сте правите.

Водолей

Любовта е действие

Цялото ви внимание е насочено към взаимоотношенията. Търсите проекциите на своята и на чуждата любов в живота си. Сега отношения на тази основа са тема номер едно за вас и вие сте готови да й посветите и време, и усилия. Налага се на уточня, че ви вълнува повече етичната и моралната страна на отношенията и че сте склонни да философствате, отколкото да действате. Ако приемем, че на този вълнуващ въпрос ще посветите 11 и 12 октомври, то ви предлагам след 13 октомври да сте по-конкретни в действията си, да работите с програма и час. Нямате време за разнищване на стари казуси. Планетата Сатурн в комбинация с още небесни тела, очаква от вас конкретика и яснота по отношение на планове и проекти. Тя ви предлага да не залагате толкова много на щедростта на емоциите, ако не желаете да не попаднете в капана на собствените обещания. Дадени днес, ще трябва да изпълните през идните четири седмици. Нещо, за което предварително така и не сте помислили.

Риби

Капани в офиса

Вие сте в кондиция и сте готови за изява на полето на професионалните дела, в обществената сфера. Динамиката на периода създава у вас усещането, че с каквото и да се захванете, ще пожънете овации и успех. Лекотата, с която вървят делата ви, замъглява погледа ви и вие може да пропуснете нещо или да допуснете грешка. Има вариант и то много елегантен да заобиколите горните опасности. Позволете си или се възнаградете с няколко дни ваканция, отдих или спокойни занимания. Идеята ми изглежда добра, тъй като през периода от 11 до 14 октомври сериозно нараства опасността от конфронтиране на работното място поради нечие нелоялно поведение. Така, докато си почивате от активността през последните седмици, ще се разминете с неприятността. Чудесни предпоставки за провеждането на важни разговори изплуват на 15 и на 16 октомври. Възползвайте се от нагласата си за обследване и детайлност, за да прочетете отново важните документи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай