Време за анализи и здрав разум

Време за анализи и здрав разум | StandartNews.com

Дойде време да поговорим за новата ретроградна фаза на Меркурий. Де факто тя тръгна на 14 април и включва дните до 7 юни, но ако трябва да опишем движението на планетата по нейната орбита, тоест да посочим дните, отбелязани със знака за ретроградност "R", де юре те са: 28 април - 23 май.

Първо, коя е важната информация за присъствието на ретрограден Меркурий в знака на Телец, какъвто е нашият случай? Важно е да се отбележи, че той няма да смени знака по време на фазата - важно уточнение, когато се прогнозира с какво ще се отличава поведението му. Второ, в знака от "земния" тригон, Меркурий се изявява със своите отлични качества на прагматик: той умее да мисли аналитично и да действа решително и едновременно с това, емоционално. Лесно е чувствата да вземат връх, но някак си здравият разум надделява. Появата на ретрограден Меркурий се свързва в астрологията със засилване на качествата на ума при индивида, както и на стремежа да се анализира обстановката, да се правят обобщения.
Трето, началото на настоящата ретгроградна фаза изпреварва по позиция върху зодиакалната лента мястото на транзитиращото Слънце в същия знак, този на Телец. Това е предупреждение за присъствие на опасност хората да се пробват да хитроумничат и злоупотребяват с доверие и власт, вместо да следват правилата и законите.
За съжаление, точно по време на ретроградна фаза на Меркурий върху територията на Телец именно умствените процеси се забавят, нараства стремежът към материални придобивки, желанието за печалба. Заедно те предразполагат към развитие на патологичен страх от или пред провала. А както знаем, страхът не е добър съветник. Четвърто и не на последно място, редно е да помним, че ретроградността на Меркурий не е добър съветник при вземане на финансови решения. Редно е да се изчака приключването й.
През седмицата действа енергия, свързана със съвпада Венера/Уран. Тя, в основни линии, се съпротивлява на прагматизма и сребролюбието на ретроградния Меркурий. Опитва се да насочи мислите и творческия ни потенциал към изкуството, стреми се да ни одухотвори като влива жизненост в проявите на своеволие.

Овен
Очакват ви изненади

Вие сте наясно със себе си и най-вече със своите чувства. Нещо, с което другите не могат да се похвалят. Убедено го споделям, тъй като ретроградността на Меркурий от знака на Телец настояват първо да се питате как се чувствате, а след това да мислите за останалите, за техните преживявания. Възможно е да ви обвинят в егоизъм и егоцентрично поведение. Няма да ви впечатлят. Вие сте вгледани в бъдещето и разработвате проектите си за следващите месеци. Остава да се самоубедите, че са верните. Това е вашата основна задача за периода. Предлагам ви към 28 април да се стараете повече и да мислите за това, че ви наблюдават и оценяват. Ще добавя, че периодът носи елемент на изненада. Добре е да не приемате всичко за даденост.

Телец
Бъдете предпазливи в думи и действия

Дните са с неспокойна атмосфера. Повечко ви идва стресът. Надпреварата с времето усложнява вземането на решения, но едновременното присъствието на транзитиращото Слънце и започваща ретроградна фаза на Меркурий във вашия знак  вливат ентусиазъм в действията ви. Убедена съм, че поради това по-лесно ще се справите с вече проявили се проблеми в общуването и със спънките във връзка с новите проекти. Аспектите фиксират вниманието на околните върху вас и от това следва да сте далеч по-прецизни и предпазливи в думи, жестове, постъпки. Разговорите и поясненията, които задължително трябва да съпътстват вашите действия, ще спомогнат да избегнете недоразумения и кризи във взаимоотношенията.

Близнаци
Събирате енергия за бъдещи дела

Обхванати сте от нетърпение. Делникът ви е със забързано темпо. Вярно е, че след 22 април, с появата на синхронно въздействие от страна на Венера, вие набирате самочувствие и с право смятате, че се справяте все по-добре със задачите, със задълженията си, а и с ангажиментите към партньорството. Старайте се да запазите статуквото и допускайте нови хора близко до себе си. Всъщност, дните са ви дадени да събирате енергия и информация, да ги съхранявате и обработвате без да се намесвате в процесите. Оставете събитията да се развият и едва тогава дайте мнение. Ще си спестите излишни думи, ще прескочите най-неприятните етапи от напасването. На 28 и на 29 април е задължително да се придържате към горните съвети.

Рак
Пътувайте за Великден

Енергията от засилващото се въздействие от страна на ретроградния Меркурий нажежава страстите. Поне вие го приемате по този начин. Възможно е да се усложнят отношенията в партньорството. Допускам, че някой ще заговори за раздяла или за оттегляне на доверието. Трудно ще се преборите с вътрешното си несъгласие към една или друга теза, изразена от близък човек. Въпреки това, важно е да постигнете единомислие, защото така няма да позволите на случайни неща/събития да се превърнат във фактор. Мисля си, че ще се чувствате по-добре, ако тръгнете на път в края на периода. Смяна на обстановката, промяната ще ви помогне да видите нови неща и да чуете друго мнение. Имате нужда и от двете, за да преоткриете света, да видите своята роля в нова светлина.

Лъв
Ураган от преживявания

Звездните обстоятелства накланят везните на вашето внимание към любовта. Не мога да продължа, ако не уточня, че става въпрос не за партньорските отношения, установили се в живота ви, а за флирт. Флиртът приповдига настроението ви, надига желанието ви за успех и повишава интереса ви към материалното. Вие осъзнавате, че само така ще отговорите на очакванията на другата страна. След 23 април преживяванията ще ви залеят - не ви оставят свободен миг. Какви ще са те и как ще ги обработите, какви ще са последиците зависи изцяло от вас. Редно е да ви информирам за влиянието на аспекта Венера/Уран . След като прочетете поясненията, публикувани в общата част от тази страница, през последните два дни, 28 и 29 април се захванете да разчиствате задължения с материален и паричен характер.

Дева
Променяйте без страх решенията си

В заобикалящия ви свят се случват промените. Вие, благодарение на стегнато присъствие на Слънце и Меркурий в знак от "огнения" тригон, в Дева , сте все така самоуверени и вярващи в плановете си за близкото бъдеще. Те обаче, независимо от това какво сте намислили, ще претърпят корекции. Не казвам, че това трябва да ви накара да промените целите си, да се откажете от тях. Твърдя само, че ситуацията се нуждае от обмисляне и от нови решения. Не се колебайте да си вземете поуки. Намерете сили да се откажете от намеренията си, ако усетите противодействие. То идва да ви напомни, че не сте сами и че трябва да общувате с околните, да показвате на света, че сте готови на компромиси и съдействие.

Везни
Зарежете за малко работата

Няма еднозначен отговор и оценка на състоянието на вашия делник през периода. Прибързването и усещането, че сте претоварени идват поради факта, че сте склонни да приемате всичко много емоционално. Докато вашата задача е да съхраните енергията си. Сигурна съм, че покрай натовареността и задълженията имате нужда от жизнени сили, затова си подарете приятни мигове. Нищо чудно, че околните се пробват да прехвърлят върху плещите ви своите задължения. Виждат, че сте доста разсеяни. Непременно отчитайте какво сте обещали, кому сте подали ръка. На 28 април настъпва моментът, в който е необходимо да се откъснете от работата. Необходим ви е спокоен анализ и въздържание от важни стъпки. Преди всичко, потърсете начин да реабилитирате имиджа си на спокойни и мъдри хора.

Скорпион
Довършете финансовите си въпроси

Енергиите на периода фиксират вниманието ви върху състоянието на отношенията в личен план. Мнозина от вас знаят, а други се досещат, за причините. Бих обобщила - вие смятат, че не получавате, онова, което искате и заслужавате. Причината да сте така критични е в присъствието на Слънце и Меркурий  в дома на партньорствата. Непосредствено след началото на периода, на 23 април, ще се наложи изцяло да се посветите на работата си. Първоначално ще си помислите, че така се измъквате от другите наболели теми, но в последствие ще ви стане ясно, че сте паднали в по-дълбок капан. Пари, разходи, инвестиции и други материални питания ще настояват да получат отговор. Да се надяваме, че сте си научили урока да довършвате започнатото.

Стрелец
Сами се справяте с всичко

Всичко в практиката на делника ви се отдава. Или поне всичко. Вие сте натоварени, но задачите сами си поставяте. Стараете се да уплътните своя авторитет, но не търсите сътрудничество. Общувате главно със себе си дори тогава, когато сте заобиколени от много хора. Отказвате да обменяте информация. И май сте прави, защото, за съжаление, сигналите и посланията, които идват от действителността, са объркващи, а на моменти - погрешни и заблуждаващи. Не е възможно да е другояче. Преживявате енергиите на едно категорично съединение в знака на Овен. Става дума за съвместителството Венера/Уран , което дава преднина на чувствата, но не гарантира тяхната навременност и основателност. Възможно е да провокират проблеми в общуването с партньора.

Козирог
Нуждаете се от разнообразие

Усещате се променени. Не можете веднага да дадете еднозначен отговор на въпроса - в какво се изразява промяната? Как ще повлияе тя на поведението ви в делника? Причината е в това, че вибрациите на периода поставят акцент върху настроението ви, а не върху прагматичната страна от вашето мислене. Случват се и такива неща. Въпросът е дали ще сте все така работоспособни и прагматични, колкото ви се иска? Дните, напротив, настояват да се поотпуснете и да допуснете в живота си повече настроение и разнообразие. На 28 и на 29 април малките стъпки трасират вашия път към победата. Бързам да уточня, че това не включва подготовка и подписване на документи и на договори. С тези активности изчакайте до приключването на ретроградната фаза на Меркурий  - 7 юни.

Водолей
Обмисляте важни решения

До тук април показа пред вас своята приятна страна. Имахте разнообразни възможности. Бяхте потопени в проекти за бъдещето и оглеждахте разнообразни намерения как биха се проектирали в практиката на делника ви. На 23 и на 24 април отново ще се налага вземането на важни решения във връзка с професионалните дела. Някои могат да огледат варианти за смяна на работното място. До края на месеца тази тенденция се запазва, когато към нея се присъединява нова. Става дума за получаването на допълнителни материални стимули, които, едновременно развихрят творческия ви импулс и дават нов тон на очакванията ви. Надявам се, че разполагайки с нужните финансови средства, ще ги разпределите разумно. Причината за уговорката е свързана с Меркурий . От 28 април той е "де юре" ретрограден и ограничава действията ви. Претегляйте и умувайте, а важните решения оставете за края на май, а най-добре след 7 юни.

Риби
Владейте нервите и търсете компромиса

Ситуациите, в които ще попадате през седмицата, ще покажат правилността на преценката ви. Обстоятелства - присъствието на планетни позиции в знака на Телец  изисква сработване и зорък поглед на страничен наблюдател. Каквото и да е на дневен ред днес, не си изпускайте нервите, търсете компромиса. Ретроградният Меркурий  не предполага пряка намеса в работите на другите и още по-малко отправянето на критики. Всяко едно от тези действия ще получи противодействие, а изобретателността на другата страна ще ви изненада неприятно. Осмислете факта, че действията на заобикалящите нe са под вашия контрол и няма да се повлияят от вашата оценка. Ще разпространя съветите си и върху поведението по отношение на собственото здраве и кондиция: не прекалявайте в нищо и с нищо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай