Въздържайте се от харчове

Въздържайте се от харчове  | StandartNews.com

Приключва хармоничният период. През настоящата седмица ще се чуват предупреждения. Споменавам го, защото след 26 септември намалява благоприятното въздействие от страна на Слънце/Юпитер, което досега очертаваше контура на светлите хоризонти. Заместват го други аспекти между активни и действени планети.

Тяхното присъствие в характера на дните от 26 до 30 септември настоява за повече внимание и детайлно проследяване на процесите в реалността, както и за отказ от мрачните мисли. Те биха създали допълнителен и напълно излишен натиск върху психиката ни. А тя и без това е подложена на изпитание. В атмосферата на цитираните четири дни се промъква опасност от заблуди и самозаблуждения поради появата на влияния от страна на силния аспект Марс/Юпитер. С поведението си хората демонстрират нежелание да спазват правилата на общежитието. Смея да твърдя, че намалява способността ни за ясен поглед на реалността.

В интерес на истината трябва да поясня, че въздействието на планетите трябва да се разглежда на фона на последните две затъмнения станали през този септември. Последиците могат да се проследят и да се разпознават по изявите ни в общественото пространство.

Горните обстоятелства не могат да бъдат извадени от контекста. Те допълват и същевременно усложняват въздействието на Меркурий върху психиката ни. Още повече, че текат последните дни от поредния му ретрограден период. В тази връзка предлагам да се въздържаме от начинания, да сме много прецизни в поведението си, когато става въпрос за уреждане на финанси и на материални въпроси.

На ниво взаимоотношения аспектите Меркурий/Марс/Юпитер действат като упойка. Приемаме всякакъв натиск и губим представа за истинските очертания на нещата, на думите, на обещанията. Мнозина ще преживят сериозни затруднения на работното си място, предизвикани най-често от разногласия с началството, което не намира подход към подчинените си. Нищо чудно в отговор те да създадат брожения, интриги, както и да се формират нови групички по интереси. Резултатът е един и той не е добър: разпад отвътре и спад на производителността.

Овен
Дайте простор на идеите си

В отлична форма сте. Настроението ви е приповдигнато. Поощрявам активността ви, тъй като до края на периода е важно да приключите с онези теми, проблемни или щекотливи, появили се в рамките на последните шест месеца. Планетните положения активизират вашето желание да сте участник, а не зрител в промените. Приключването на поредната ретроградна фаза на Меркурий отприщва въображението ви и вие си позволявате емоции, които обичайно държите под контрол. Дайте простор на идеите си и очаквайте положителна реакция от страна на околните. Няма лошо и да са изненада, тъй като това ще означава, че сте ги провокирали. Покажете задоволството си и насрочвайте в края на септември важни лични и делови срещи. За целия период е валидна препоръката: действайте без да бързате.

Телец
Доверете се на инстинктите си

Вярвайте си, но не изпускайте от поглед предупреждението, че през периода не се толерира прибързаното лекомислие в нито една от житейските сфери. Няма как да не ви припомня, че дисхармоничната връзка Марс/Юпитер допълнително нагнетява с напрежение дните. През тази седмица ще ви се налага да сте разговорливи, общителни, ако не искате нещата да се изплъзват под носа ви. Във въведението намеквам за силата на инстинктите. Вие сте сред онези, които могат да им се доверят. Специално след 27 септември, когато Венера ще застане в отсрещния знак - този на Скорпион, идват сложни дни за онези, които трябва да балансират в морето на служебно-професионалните отношения. Определяйте поведението си, водейки се по жестовете и постъпките на околните. Така ще узнаете кои са вашите поддръжници и кои ще се опитат да ви уязвят.

Близнаци
Подкрепа от приятели

Обстоятелствата товарят делника ви със задачи, за които имате подход и с такива, които ще ви сварят неподготвени. За първите разчитате на опита си и можете спокойно да използвате направеното през август. За втората група задачи най-вероятно ще ви се наложи да потърсите идеи или съвет отвън. Няма как да се разминете без разговори и срещи. Очаквам първоначално да сте твърде скептични към предложенията на околните. Постепенно ще осъзнавате, че в спора се раждат не само истини, но и отлични идеи. Те ще ви влязат в работа след ден-два, към 27 септември, когато Марс ще се пренеса в знака на Козирог и вие ще се почувствате така, сякаш са ви изпуснали юздите. Най-важният въпрос ще е до къде се простират сега възможностите ви? Добрата новина е, че можете да разчитате в работата си на подкрепа от страна на звездите.

Рак
Прегледайте документацията си

Днес вие сте прелюбопитни и силно любознателни. Привлича ви най-вече онова, което може да се почувства или да се преоткрие със сетивата. На коя страна ще се наклонят везните зависи от целите, които преследвате и от подготовката ви за живота. Присъствието на напрегнат аспект Марс/Юпитер обаче не разрешава да разпръсквате силите си за дреболии, нито да давате воля на страстите си. Опитайте се да овладеете ревността си, да не твърдите, че има заговор срещу вас. Нуждаете се от цел и целенасоченост, за да преодолеете мнителността си. След напрежението в работата на 27 септември, настъпват три по-спокойни дни. Прегледайте отново документи, писмени дела, кореспонденцията си. Ще откриете пропуски, които след дни можеха да ви създадат сериозни главоболия.

Лъв
Професионална промяна

При положение, че сте се запознали с думите ми от въведението към текста, няма как да не сте отбелязали, че точно в този момент трябва да сте много предпазливи към предложенията, които ви се отправят. Неблагоприятният ъгъл между Марс/Юпитер след 27 септември отваря широко очите ви за някои от досегашните ви заблуди и вие искате да се разплатите и да приключите с този период. Настоящата седмица ще ви позволи да изберете или да тръгнете в нова професионална посока. Онези, които нямат точно сега подобна потребност, също могат да променят делника си като се отворят за околните. Присъствието на последни дни от поредната фаза на ретроградния Меркурий е едновременно и предупреждение, и облекчение за вас. Без да се занимавате с големи решения, вие можете да се освободите от напрежението, които ви създаваха отношения, изгубили привлекателността си. Загърбете ги без съжаление.

Дева
Пестете енергията си

Вашето внимание пада върху възможностите за увеличаване и стабилизиране на материалните притежания. Продължете да работите, но без да се насилвате, без да се пренапрягате. Не правете нищо насила. Надявам се, че сте се запознали с предупреждението какво трябва да включва поведението ви по време на неблагоприятна планетна връзка Марс/ Юпитер. Предлагам ви да сте внимателни в професията и съсредоточени върху конкретните трудово-служебни задачи. Причината е в околните. Те са се настроили да проследяват работата ви, да претеглят качествата ви и способността за работа в колектив. Към 27 септември ще получите обратна връзка как сте се представили. Този и следващите дни до края на септември имат различен характер. Сигурно ще го предусетите и ще се възползвате, а това означава, че ще предпочете да не превишавате правата си, за не вземате важни решения и да не правите големи инвестиции. Не раздавайте щедро от енергията си на всеки, който ви поиска нещо.

Везни
Успявате с помощ от другите

Усетихте се освободени от примката на притеснението и веднага тръгнахте с плановете и проектите. Моля, обърнете внимание на предписанията от общата част. Те имат пряко отношение към знака си. Дните до 27 септември са изключително продуктивни за онези, които смятат да разчитат на успех, ползвайки не само своя собствен потенциал, но и активността на околните. На 23, 24 и на 25 септември първо обсъждайте в тесен или по-широк кръг намеренията си. Преценявайте думите си, обмисляйте подхода си. Сигурна съм, че няма да закъснеят положителните реакции. В края на седмицата не хвърляйте средства в чужди идеи. Намеренията може и да са добри, но нямат сили да се реализират по предварителния план.

Скорпион

Пътуванията ви зареждат

Опитвате се да подредите мислите си в главата. Донякъде успявате, защото се сещате да потърсите причините за сегашни ситуации в преживяното или в събитията преди пет-шест месеца. Директно ви връщам към май-юни 2016 година. Обстоятелствата тогава и сега се родеят и припомнянето ще ви помогне да вземете днес правилните решения. Присъствието на Венера в знака ви събужда сетивността и любознателността. Не съм далеч от идеята да ви предложа организирането на пътувания през периода. Те определено ще задоволят потребността ви от нови преживявания, но същевременно, изваждайки ви от реалността на делника, ще ви разкрият непознатите страни. Възможен е и друг план. Ако ви предстои да отхвърлите административна работа, не се колебайте да се захванете с нея точно сега.

Стрелец
Незабравими любовни моменти

Лятото е зад нас. Вие обаче продължавате да следвате решенията и стратегията си от началото на сезона. В края на септември имате вътрешната увереност, че можете повече, отколкото сте предполагали. Тази констатация ви амбицира за дела. Действайте предпазливо, припомняйки си за подсещанията от общата част. Повече яснота по въпросите, които ви вълнуват, ще внесат обстоятелства и хора по време на разговорите на 26 и на 27 септември. Не се колебайте да се възползвате от получената информация или да се доверите на нечие мнение, стигнало до вас на посочените дати. Време за отдих едва ли ще ви остане. Единствено 26 септември ще се окаже подходящ за ненатоварващи психиката и физиката преживявания. Оттам и напред до края на седмицата едно през друго ще ви връхлитат опасения и притеснения, породени от събития в любовно-интимните отношения. Мнозина ще запомнят седмицата заради преживяното в тази сфера.

Козирог
Нови познанства и връзки

Вие се чувствате свободни да изразявате мнение, да споделяте. Дължи се на преживяванията през септември - един добър месец за вас от календарната 2016 година. Дори не се замисляте как да продължите, защото сте убедени, че вървите по правилен път. Явно, успехите ви, а и проявената далновидност през последните месеци, ви е издигнало в очите на другите. Точно сега, около 27 септември ви затрупват предложения и чувствате как доверието към вас расте. Въздействието на Венера от знака на Скорпион ще се почувства във взаимоотношенията ви с личен привкус. Там сте различни, действате по необичаен начин, забравяйки за предпазливостта и мнителността, с които сте заредени по рождение. Резултатът няма да закъснение - нови познанства, задълбочаване на отношения и възможност за промяна на вашия социален статус.

Водолей
Дайте си кратка почивка

Започвам с едно предложение: да си дадете кратка пауза и да разтоварите напрежението от очакването да се случи нещо. Поемете си дълбоко въздух и се освободете от напрежението. Повярвайте, че сте постигнали много и сега е дошъл моментът да го анализирате, да го подредите и да оцените мястото му в живота си. След 1 октомври много от нещата, които до вчера гледахте с едни очи, ще ви изглеждат други, напълно различни. С промяната в позицията на Венера, която от 23 септември е в знака на Скорпион, трябва да се примирите, че нищо важно не може да се случи без усилия от ваша страна. Поради това, редно е да откроите важните неща, за да можете да се съсредоточите. Няма да се изненадам, ако някои от вас си обещаят да се разделят с привички или навици, защото са осъзнали, че те правят поведението им непригодно или несъответно на очакванията на околните.

Риби
Кипите от енергия

Далечни планове пълнят мислите ви, а надеждите ви да направите нещата така, както искате, са заредени с енергия. Тя идва покрай силните вълнения в ежедневието - приятелствата и срещите с нови хора ви държат в емоционална възбуда. Вие сте убедени, че имате точен поглед на реалността и си позволявате да критикувате околните или да подценявате обстоятелствата. Присъствието на дисхармонични Марс и Юпитер в точен аспект е причината за вашето лековерие. Редно е да ви припомня за съдържанието на анонса и да поясня, че предупрежденията там се отнасят и за вас. Дори нещо повече. Надявам се да запазите малко от своето чувство за реалност и здравия разум да ви подскаже че, ако сега някой ви говори хвалебствия и ви засипва с комплименти, определено се гласи да извлече ползва от това. По никой начин не се изкушавайте в този момент да инвестирате в чужди идеи. Не е възможно да надхитрите Меркурий, а и моментът е неподходящ за важни решения с парични измерения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай