Триумф на рационалното мислене

Триумф на рационалното мислене  | StandartNews.com

Астрологична прогноза за периода до 6 май 2016 година на Даниела Евстатиева

Напомням, че Меркурий навлезе в своята ретроградна фаза и ви предлагам да се съобразите с препоръката да не се подписват важни документи и договори, които се оформят през разглежданите дни.

Ретроградността на Меркурий ще премине този път изцяло върху територията на един зодиакален знак. Това е знакът Телец, част от "земния тригон". Към него принадлежат знаците Дева и Козирог.

Интересно е да спомена, че през разглежданата седмица пет планети се разполагат върху зодиакалния периметър на елемента "земя".
Там откриваме, наред с Меркурий, Слънцето, Луната на 6 май, Юпитер и Плутон.
От гледната точка на астрологията, е правилно да се отбележи, че имаме подчертан превес на енергиите, свързани с елемента "земя" и на съответстващите им: това води до интерес към материалните дела, опит за налагане на ограничения на разходите, уреждане на финансови и парични въпроси, както и триумф на рационалното мислене и подход към живота.

Към горната картина се присъединява и въздействие от страна на Марс/Юпитер. То не позволява до нас да достига точната информация за намеренията на другите. По този начин, в отношенията от всякакъв род (делови и лични), се прокрадват нотки на съмнение.

Контактите се усложняват, а често дори се разпадат.

От 3 до 6 май транзитиращото Слънце от знака на Телец се намесва и разведрява обстановката. То ни подарява няколко по-спокойни и ведри дни в пълно съответствие с празничния им характер според календара.

Овен

Нетипично спокойствие

Започвате месеца в странно за вас настроение – обхванало ви е нетипично спокойствие. Забравили сте за големите си планове и сте се ентусиазирали да се справите с належащите и текущите задачи. Трябва да ви поздравя за предвидливостта. Не сте забравили за влиянието на актуалната ретроградна фаза на Меркурий. За правилното възползване от нейните възможности, е полезно да се вглеждаме в детайлите и в работата си. Предлагам ви също да насочите енергията си към занимания като подреждане на документация и на кореспонденция. Не бих се учудила, ако откриете забутани книжа, документи с актуално съдържание. В същото време, през дните около 4 май, мнозина ще се присетят за отколешни приятелства и ще направят всичко възможно да установят контакт. Подсигуряване на условия за развитие на връзките е една от силните страни на периода.

Телец

Сбъдват се очаквания

За вас започва перфекната седмица от този май. Очакванията ви се сбъдват. Надявам се реалността да е по-хубава от картината, рисувана в представите ви. Вероятно мнозина ще си преведат горните думи като – "престои ми спокоен период"! Защо да не планирам кратък отдих или развлечения за празничните дни? Хората около вас ще се надпреварват да ви предлагат интересни възможности и нищо чудно, че на 4, 5 и на 6 май се чувствате отлично в центъра на тяхното внимание. Ако държите да защитите пред висшестоящите конкретна своя позиция на работното място или, ако сте пред вземане на важни финансово-парични решения, моля, прочетете увода, за да сте адекватни в действията си. Най-общо казано, моментът е неподходящ за изява пред публика и за парични сделки. Събития или случки в самия край на периода ще ви го покажат нагледно.

Близнаци

Пазете се от стари познайници

Няма Бог знае какво за казване. Вашите дела вървят така, както вие сте ги подготвили. Новината е, че не се очертават изненади. Вие си взехте поука след преживяното през април, когато на няколко пъти обстоятелства ви изненадваха с обрати и промени, които трябваше в последствие да осмисляте. Сега сте на друга вълна. Очаквате стари познайници да се променят и да ви предложат нови идеи? Наистина ли го вярвате? Бих се въздържала на ваше място от подобни очаквания. Ако има възможност да се задвижат нови механизми в отношенията – нещо, от което вие имате нужда, то те ще се прояват, докато Меркурий е ретрограден. Както знаете, тази негова фаза продължава до 8 юни. Засега, предлагам ви да сте конфиденциални по въпроси, по които не ви се говори или имате забележки.

Рак

Действайте на мига

Моите очаквания са месец май да започне приятно за вас, дори много приятно. Вие сте открити, а вашето поведение е разбираемо и предсказуемо за околните. Създават се условия за постигане на единомислие и разбирателство. Вие трябва да прецените къде и кога да се възползвате от тези обстоятелства. След 3 май делникът ви ще се изпълни с нови ангажименти. Вероятно заради нежеланието си да ангажирате околните, ще се нагърбите да изпълните цялата програма.
Мнозина ще бъдат притиснати от времето и ще трябва да действат на мига. Причината: появила се необходимост да се обсъди отново договор, да се четат документи или да се обработи повторно важна информация. Бъдете внимателни. В този случай нямате право на грешки и пропуски. Припомням, че по време на ретроградна фаза на Меркурий в знака на Телец, това е повече от задължително.

Лъв

Трябва ви време

Нуждаете се от повече време за всяко свое действие и намерение. Не казвам, че сте бавни. Смятам, че прибързаността и припряността могат да ви подведат при вземане на решения или при обсъждане на документи, както и при извършването на ежедневните дела. Предварително се нагласете че обстоятелствата могат да се усложнят или да изскочат непредвидени събития. Няма как да си помислите, че ще се разминете без да спазвате изискванията на Меркурий от знака на Телец по време на ретроградната му фаза. Стремежът ми е да ви подготвя, за да не допуснете претоварване на физическо и на психическо ниво, както и да се разминете с най-малко главоболия и главоблъсканици във връзка с финансово-парични въпроси. За целта се доверете на интуицията си и се възползвайте от спокойната атмосфера на дните 30 април - 3 май.

Дева

Ще дойдат пари

Началото на този май ви носи благоприятни звездни влияния. Вашите желания се изпълняват, а надеждите ви за по-високи приходи или за уреждане на конкретни делови, бизнес или материални проекти се реализират.
След 3 май, когато ще се почувствате едновременно спокойни и свободни, ще започнете да правите планове за близкото бъдещето. Лесно ви е да се съсредоточите, тъй като не се очертават разногласия с близките. Вие сте успели да ги накарате да повярват, че по-добре от тях се справяте с изискването на ретроградната фаза на Меркурий от знака на Телец, тъй като сте подсигурили най-много средства за дома и семейството. Отношенията с партньора и в брака се активизират. Тук, разбира се, е важно да се помни, че превисокото ви самочувствието може да навреди на хармонията. Бъдете по-отстъпчиви в един разговор на 2 или на 3 май.

Везни

Търсете нови пътеки

По време на ретроградна фаза на Меркурий през територията на знака Телец вие обикновено съумявате да уредите висящи финансови въпроси, да се справите с битовизми и да приключите с конкретни задължения в личен или в професионален план. Надявам се, че при тази фаза с граници "де юре": 28 април – 22 май, това отново ще се случи. Важно е да не подценявате качествата и способностите на отсрещната страна. Животът иска да сте на сто процента в час със събитията. Близки хора, роднини и приятели ще ангажират вниманието ви. Ще чуете новини, които ви засягат. Вие трябва да съучаствате в делата на заобикалящите ви. Случващото се ще промени или ще предопредели пътя ви до началото на лятото. Към 4 май ясно ще осъзнаете, че е невъзможно да продължите по утъпкани пътеки.

Скорпион

Нужно ви е спокойствие

Вие имате нужда да почувствате силата си и да налагате мнение, виждания. Точно това ще ви създаде поредица от затруднения. Нали не се учудвате? След като сте прочели въведението към текста, знаете, че цяла плеяда планети е застанала в срещуположния знак на Телец. Силата обикновено е на страна на множеството и в този случай не се наблюдава изключение. Очаквам да изпитвате затруднения и при изразяване на идеи, мнения, чувства. Добрата новина е, че през предстоящия период има достатъчно почивни дни, за да успеете да огледате важните дела на спокойствие. Моля да не задействате конкретните си намерения преди да сте получите уверението за подкрепа от страна на партньори, съдружници, съмишленици.

Стрелец

Дръжте юздите

Животът и делникът ви трябва да се подчинят на идеята, че звездите ви предоставят възможност да се насладите на спокойствие и да се отдадете на своите любими занимания. От друга страна, забелязва се, че ставате по-смели в намеренията и в действията си, именно, поради присъствието на нови чувства и страсти в лично-интимната сфера. Развълнувани сте от вътре. Надявам се, няма да позволите на емоциите да изскочат оттам, за да не попаднат под ударите на пресметливия и прагматичен ретрограден Меркурий, който действа в пълен противовес на вашите намерения, очаквания. Ако това се случи, то дните пред вас ще се развият в неочаквана и неканена посока. Първи знак за това, че сте изтървали юздите си, ще е появата на технически затруднения по време на изпълнение на обичайни задачи, битови проблеми и пр.

Козирог

Хармония с всички

Първата седмица от май, която е препълна с празници и поводи за отбелязване, вие ще прекарате в пълна хармония със света и със себе си. Знаете цената си и няма да се поведете по предложения, които не отговарят на вашите близкосрочни или по-далечни намерения. Към момента, ретроградният Меркурий подсилва вибрациите на планетите от "земния тригон", към който принадлежите и вие. Констатирате, че техният бавен и отмерен ход ви допада и че ви позволява да се приближите до целите си. Така стоят нещата в сферата на обществената, професионалната и служебна изяви. Но когато повдигате завесата на семейно-партньорските отношения, трябва да сте предпазливи. Отсрещната страна не е така схватлива, а има други, свои планове, за които не сте известени. Преди да правите предложения и да задавате въпроси, уверете се на каква вълна е партньорът.

Водолей

Непредвидени разходи

След моментите на необходимост от размисъл за претегляне на обстоятелствата, което задължително трябва да се случи на 30 април и на 1 май, пригответе се делникът ви да тръгне на по-бързи обороти. Не е възможно да останете встрани от обществените процеси, да не се вълнувате от случващото се на работното ви място или от съдбата на съседи, познати. Мислите ви трябва да са в синхрон с атмосферата навън. Надявам се да постъпите разумно като отложите подписването на документи и уреждането на важни финансови въпроси за края на май или за по-нататък – след 8 юни. Ще ви припомня, че ретроградният Меркурий не ви позволява да защитите своя интерес пред институциите. Възможно е ако не спазите сроковете да се наложи да представите или да похарчите при изпълнението на целите си суми, далеч по-сериозни от предвиденото.

Риби

Вие сте чаровни събеседници

Звездните обстоятелства ви поставят в центъра на чуждото внимание. Вие сте чаровните събеседници, които всеки иска до себе си. Работихте много и много старателно през април. Сега звездните обстоятелства ви възнаграждават като ви предлагат спокойствие и приятни събития през първите дни от май. Дори можете да си позволите някои фриволности – подаръци и покупки за лично ползване. Мнозина ще си организират на 1 и на 2 май пътувания и посещения. Ако сте решили нещо друго: да промените подредбата у дома или да се погрижите за гардероба си през новия сезон, няма да ви разубеждавам. Мисля си, че това е подходящото време да се заловите със задачата. Няма как да не спомена, че присъствието на ретроградно придвижваща се планета Меркурий допринася за сработването ви с онези ваши близки, с които трудно намирате общ език. Ето, още една нестандартна възможност да оползотворите свободното си време през седмицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай