Сбогом на илюзиите

Сбогом на илюзиите | StandartNews.com

Астрологични предвиждания - 14 - 20 март 2015 година

Малко отдих и разпускаща атмосфера за нервите никому не са излишни, особено в края на зимата. Преместването на Меркурий от знака на Водолей в този на Риби през първата половина от 13 март, е водещото звездно събитие в началото на настоящия период. То изпълва делничното пространство със силна интуитивност и подсилва енергията на последния от зодиакалните знаци. Сега те допълват, подпълват и запълват /вие сте на ход да изберете как да се случват нещата/ липсата на познания, опит и мъдрост в поведението ни.

Последните три дни от седмицата са с по-сложен характер заради заиграването на Меркурий със Сатурн. Времето е факторът, нужен ни да разполагаме с нашите дела, който ще е в недостиг за намисленото.

Към 18 март, още един противоречив, небесен аспект в лицето на противостоящите си Уран/Плутон по нещадящ и мистериозен начин ще ни подтиква да се разделим с очакванията и надеждите си. Ние знаем, че се налага, но не знаем как да скрием или да преодолеем разочарованието си. Причината се корени в съчетанието Меркурий/Нептун - Венера. То разкрепостява фантазията, придава агресивност и лекомислие на поведението ни, без да ни подсеща за правилните отговори.

Овен

Нужен е буден ум

Светът трябва да ви се възхищава, или поне да се занимава с вас. Смели сте и го показвате не само на партньорите в бизнеса, по професионалния път. Очаквате да впечатлите и близките си, да ги убедите, че сте земни и истински и че ще ви имат на разположение, когато се нуждаят от вашата помощ за извършването на обичайни, делнични неща. Такива ще сте: авторитети, но не авторитарни. Сигурно ви е трудно да го постигате и да го съхраните след атаките на Уран от знака ви в дисхармония с Плутон. Поне се опитвате да погледнете от друг ъгъл на задълженията и да не се държите помпозно, да не се обличате екстравагантно. И най-важното - да държите ума си отворен за критики или похвали, когато се наложи. Надявам се да ви остане време за развлечения на 17 и на 18 март, за да не премине седмицата единствено и само под знака на работата.

Телец

Загърбвате препирните

Вие разчитате повече от всякога на възможностите на своя зодиакален управител, планетата Венера. От 17 март тя е отново върху вашата територия от зодиакалната лентата. За него ще е вярно, ако кажем, че кореспондира хармонично с транзитиращия Меркурий , но още по-важно е, че така Венера удесеторява желанието ви за изява в общественото пространство и за печелене на авторитет. Присъствието на Меркурий в съюз с Нептун ще ви подтикне да се вгледате в деловите отношения. Най-неочаквано ще се съгласите да опростите нечие задължение, ще загърбите препирни. Дали постъпвате правилно ли? Ще се разбере до няколко дни. И накрая, 19 март ще си оставите за лични, свободни занимания.

Близнаци

Гони ви ревност

Животът, делничните задачи ще подскажат на представителите на знака, че поведението им трябва да се наглася спрямо намеренията и желанията на околните. Не може да си позволите да действате априори. Задължени сте да подбирате методите и средствата в зависимост от изискванията и обстоятелствата. Няма по-ценно качество днес за вас от способността да общувате безконфликтно, защото се нуждаете от репутацията на справедлив и сериозен човек. И още, нуждаете се съмишленици, за да реализирате идеите си. Соловите изпълнения не се радват на публика. Присъствието на Меркурий в труден аспект със Сатурн ви задължава да се оттеглите от откритите битки. Към 17 март планетните влияния изострят чувствителността и ви правят нелогично агресивни, ревниви, нетърпеливи. Не се доверявайте на усещанията си.

Рак

Три пъти мерете

Разсъжденията за смисъла на живота владеят ума на представителите на знака до степен на пристрастеност. При някои подтикът да се докажат, ще ги изведе на обществената сцена, ще ги потопи в занимания за благото на околните или ще ги подтикне да се присъединят към социалните процеси. Други до такава степен ще се запленят от идеята да са винаги прави в съжденията си, че открито ще предизвикат противниците си на дуел. Защо сте така крайни ли? Да се присетим, че към обяд на 20 март е кулминацията на пълното слънчево затъмнение /у нас се наблюдава като частично/ и вие предусещате, че е настъпил моментът да направите нещо важно, нещо открояващо ви. За да се получи, преценявайте много добре думите и жестовете си към 19 март: откритата конфронтация и демонстративното налагане на личния интерес няма да ви отведе до очаквания, до желания ефект.

Лъв

Без излишни рискове

Присъствието на планетата Венера почти през целия разглеждан период върху територия на Овен разкрива динамиката на вашата човешка природа. Вие сте смели, вие сте шармантни, но и импулсивни на моменти, когато чувствата и пристрастията се намесят в играта. Преди това да се случи, трябва да сте наясно, че можете да си позволите да нарушавате правилата единствено, ако сте си подсигури поддръжници или достатъчно свободни средства, за да не съжалявате за пропиляното време и пари. Съвместяването на толкова условия в рамките на няколко дни е сложно за постигане, но определено някои сред вас няма да се поколебаят да изпробват късмета си. При положение, че очаквате да се реализира едно сътрудничество и специално, ако то е с чуждестранни партньори, редно е да се съсредоточите изцяло върху тази задача през дните след 17 март.

Дева

Теглите чертата

Периодът настоява, когато се обърнете назад, без да съжалявате да си дадете сметка колко малко неща са запазили предишния си вид. Това ще е гарантът за добре свършената работа през последните месеци. Към 20 март звездните обстоятелства позволяват още нещо - да теглите чертата и да оцените постигнатото и през последните години. При мнозина обстоятелствата ще им позволят да се върнат назад във времето и да подложат на равносметка двадесетина години от живота си. Повече от ясно е, че за подобен мащабен житейски преглед не стигат няколко дни, но важните неща ще изкристализират пред погледа ви именно сега. Дните 16, 17, 18 и 19 март са подходящи за уреждане на документи, за оформяне на наследствени и финансови въпроси, които не търпят отлагане или проправят пътя пред вашите следващи житейски намерения.

Везни

Имате планове за бъдещето

Интересувате се от истината за живота и за взаимоотношенията. Това е вашият лайтмотив, защото вие нямате намерение да стоите настрани от обществените дела, от процесите, които вълнуват мнозинството. Вие желаете хората да ви идентифицират като съмишленици. Всъщност, дори да не искате да сте сте дейни и инициативни, няма как да останете встрани от процесите. Преминаващите планетни влияния /аспектът Марс/Юпитер/ приключват набързо с характерната за знака ви изява на колебливост, раздвоеност. Заедно с това, след 17 март Венера от знака на Телец подчертава вътрешното ви усещане за баланс и стремежът ви да поддържате хармонията във взаимоотношенията. Очаквайте една седмица, наситена с разговори, уговорки и планове за бъдещето. Като че ли всички са се наговори да мислят и да действат едновременно и по един и същи правила.

Скорпион

Вдигат ви заплатата

Венера от знака на Телец и Меркурий от Риби дават тон на актуалните планетни положения. И за двете се знае, че се родеят с вашето рождено Слънце по натюрел и че са ви съюзници. Но това не отменя сериозните и изисквания към вас, които могат да усложняват отношенията ви със света поради факта, че вие искате нещата да вървят по реда си, да отговорят на принципността ви. Очаквайте много хора да ви се разсърдят. След 17 март мнозинството от вас ще работят още по-активно. Очаквайте успехи в професията. Там ще имате успех и ще си подсигурите желаното по-високо заплащане. Присъствието на вибрации от страна на слънчевото затъмнение на 20 март може да промени ваши намерения и решения в последния момент. Не оставяйте нищо за последната минута и не предполагайте какво ще направят околните, без преди това да сте съгласували действията си.

Стрелец

Дотук с колебанията

Крайно време е да си кажете "искам да се случват важните неща, не желая да си губя времето". Моментът е подходящ за набелязване на стратегически цели и да преценявате как да ги постигате. Присъствието на Венера в Овен до 17 март ще предизвиква всички Стрелци да се адаптират лесно към обстоятелствата, да не се притесняват за момента, а да мислят за бъдещето. Дори са склонни да преувеличават ролята си за околните. Важните ви дни от седмицата са 14 и 15 и 20 март. Моля, запомнете или си запишете случващото се, отбелязвайте промените, които сте отчели и в поведението на заобикалящите ви. Няма как да решите, че единствено вие се променяте под напора на силните вибрации на планетите и на затъмнението от края на периода. Неусетно, стъпка по стъпка, малките изменения в делника ще ви изправят пред необходимостта да признаете пред някого дали виждате бъдеще за отношенията си.

Козирог

Имате небесно рамо

Появата на Меркурий в знака на Риби след 13 март ще ви подейства разкрепостяващо. Вижда се или поне е явно за онези, които ви познават като стожер на статуквото. Сега те са изненадани от завоя в поведението ви и от подбора на контактите. Звучи като предупреждение към заобикалящите, докато вие се почувствате готови за важни стъпки. Сега сами решавате с кого да продължите да работите и с кого да градите общи планове. Промяната в намеренията ви се основава на сериозни вътрешни разсъждения, за които околните ще узнаят по-нататък или никога. Няма как да не се съглася с вас, че моментът е важен и че трябва да се използва за промените и нововъведенията, намислени отдавна. Нещо повече, вие получавате звездна подкрепа в този случай, тъй като с действията си показвате, че сте съсредоточени, концентрирани върху главното и не се колебаете да изразите мнението си. Всичко това днес гарантира успеха.

Водолей

Вслушвайте се в съветите

В главите си представителите на знака обмислят идеи и намерения, свързани с придобиването на информация или на нови познания. Някои се подготвят за старт в професионално отношение, други - за промяна на занятието си. И двете фази са достатъчно сериозни и ги задължават да подхождат с необходимото внимание. Първото, което ви съветвам в случая, е да сте търпеливи, много търпеливи и спокойни. Надявам се да не изпаднете в крайност, като решите, че само вие и никой друг няма вярна преценка за нещата и събитията. Подобно поведение е, меко казано, лекомислено и е недопустимо между 17 и 20 март. Тогава всяка прибързаност е във ваш ущърб. Бих ви предложила да се вслушвате в съветите на близки, колеги, партньори, за да си гарантирате не само хармония в личните отношения. Така по-бързо ще стигате до истините, за които иначе ще ви трябват много време и усилия.

Риби

Преоткривате света

Планетата Венера е намерила временен дом в знака на Овен, преди да премине в знака на Телец на 17 март. През следващите дни планетата често ще се намесва в делника ни и ще го прекроява по нов тертип. Това ще ви провокира да промените намеренията си, да се впуснете в преоткриване на света. Състрадателността е чувството, което обичайно ви ръководи, но сега вашето отношение трябва да е активно и освободено от всякаква превратност. Неизбежно е, заради аспекта Меркурий/Сатурн да сте по-неспокойни и по-несигурни, но с разума си оценявайте дали това са чиста проба страхове. Тъй като е напълно по силите ви да отделяте повече време на заниманията, които отговарят на вашия натюрел, очаквам да посветите дните 14 и 15 март на личния си живот, докато на 17 и на 18 март приоритетите ви ще са свързани предимно с работата. Там, на работното ви място, ви очакват важни срещи, които ще имат пряко отношение към плановете ви за бъдещето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай