Ретрограден Меркурий диктува правилата през май

Ретрограден Меркурий диктува правилата през май | StandartNews.com

Великденските празници свършиха и дойде време на майските. През новия месец обаче една планета диктува нещата в нашите действия- Меркурий. Тя влиза в своята ретроградна фаза, което понякога обърква плановете ни.

Меркурий е планета, посветена на гръцкия бог Хермес. От Земята ни се струва, че тя се движи напред, после забавя хода, спира и започва да се връща назад. Всъщност това движение назад е само визуално, защото планетата само е забавила своята скорост.

Когато въпросната планета е ретроградна, това силно оказва въздействие върху дейностите, които тя управлява и има смисъл нашите действия да се съобразят с това какво може и какво не може да се прави през периода на ретроградност. Тогава често изпитваме затруднения, свързани със сферите на влияние.

През 2016 г. Меркурий ще е ретрограден в следните периоди: 5.01. – 26.01., 28.04. – 22.05., 30.08. – 22.09. и 19.12. – 8.01.2017 г. В момента навлизаме във втория. Астролози съветват, че тогава трябва да спазваме няколко основни правила, за да се чувстваме добре. Ето няколко неща, които със сигурност ще ви се случат тогава:

- Не трябва да се подписват договори;
- Не е добре да се водят преговори;
- Възможни са грешни диагнози на заболявания, затова не трябва да им се доверяваме, а да потърсим ново мнение след края на Ретроградния Меркурий;
- Има голяма вероятност да сте неудовлетворени от покупки;
- Трябва да внимавате с шофирането;
- Не очаквайте задълбочени отношения при ново запознанство.

Вижте още за Ретроградния Меркурий от видеото:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай