Попадаме в капан от заблуди

Попадаме в капан от заблуди | StandartNews.com

Настроенията ще се менят като прогнозата за времето

Опасност от инциденти на масови събития дебнат до края на май

До последната дата от май 2016-а активността на процесите е забележителна. Климатолозите ще ги описват по един начин, а астролозите по друг. Сякаш, има значение. Важното е да сме точно, вярно и навреме информирани.

Пролетта на 2016 година е под властта на Марс - планетата управител на годината. Сега той се изявява с ретроградно движение и този факт има отражение върху поведението ни. Отрежда място за нови приоритети и ме предизвиква да изкажа конкретни препоръки.

22 май отбелязва своеобразен пик в разбирателството между енергиите на Марс и от останалите "ретроградни" планети: Меркурий, Марс, Юпитер, Сатурн, докато се съчетават с изявите на Нептун. Нищо чудно, че ще сме склонни да се самозаблуждаваме, да се поддаваме на чужди внушения, да приветстваме объркани идеи и схващания.
Меркурий става директен след горната дата, 22 май. Той очаква да посрещнем и да дадем отпор на празното говорене. Той е процес, който циклично завладява мислите ни, обърква понятията за нещата от реалността. Описанието му срещаме в литературата, използваме го в разговорната реч, назовавайки го с разпознаваемата фраза: "Език мой - враг мой!"
Дните от 21 до 27 май поднасят изпитания, породени от разминаването между пожелателните и реалните метеорологични условия. Често-често слънце и дъжд ще разменят местата си в очакване вятърът да ги отнесе в неизвестна посока.
Природните картини, през които ще преминем и които ще описваме като странни прищевки на метеорологично време, са аналог на обърканите ни мисли и очаквания. Нещо повече. Те могат да се превърнат в основание за недобро настроение, както и причина за инциденти по време на масови спортни изяви, на обществени мероприятия или на пътувания.
В допълнение ще подчертая, че през периода ставаме свидетели на неразбирателство между Венера и Марс. Техните енергии вливат хиперболизирани очаквания в атмосферата, но очакват да браним партньорските си отношения от атаките на излишеството от излияния и откровения.

Изглаждате отношенията
Овен

Седмичните тенденции са благоприятни за вас. Получавате подкрепа при затруднение преди да я потърсите. Дано да се сетите, че не е необходимо да продължавате с борбата, когато отсреща вече няма съперник. Присъствието на хармонични съчетания Слънце/Венера/Нептун позволява да прецените кога да замълчите или да говорите единствено за позитивните неща в заобикалящата действителност и у заобикалящите ви. Така, със сигурност, ще избегнете сложния момент за взаимоотношенията с хората, на които държите, до който ще се приближите на 24 и на 25 май. Правилно е да използвате дните за сближавате с колегите, с новите съседи, с родствениците, с които до вчера сте имали препирни. Раздвижената атмосферата на седмицата току-виж доведе до появата на нова личност в живота ви.

Съсредоточете се върху плановете си
Телец

Краят на този месец е претоварен с изисквания към вас. Редно е да забравите за всичко, което в очите на околните би изглеждало прекомерно или преувеличено. Направете си труда да стигнете до извода, че не само вие трябва да внимавате какво правите, а и че има наблюдатели, които следят действията ви. Постъпките ви държат заложник успеха. Ако не критикувате и не търсите другаде вини, ще откриете, че присъствието на Меркурий и Марс на двата края на вашия хоризонт предоставя възможността да преоцените идеи, събития, мнението си за конкретни хора. Не е необходимо да пътувате, за да се случи. Смяна на обстановката е препоръчителна, но само за онези, които нямат други планове или задължения към настоящия момент. Съсредоточете се върху онова, което правите или което трябва да направите сега.

Очаквайте съблазнително предложение
Близнаци

Месец май завършва с предложения към вас. Вероятно, в мнозинството случаи, те са отговор на вашите търсения, отклик на реалността и на провокациите, с които възпламенихте нечие въображение или надежди. Ще останете учудени от бързата реакция на отсрещната страна. Седмицата ви се дели на две: от 21 до 24 май и от 24 май до 27 май. През дните от втората й част всичко е във вашите ръце. Вибрациите на транзитиращите Слънце и Нептун са трудни за осмисляне, но веднъж оценени, те ви дават неочаквано и голямо предимство - позволяват ви да реагирате различно, непредвидимо и едновременно с това, напълно съответно с промените в обстоятелствата. Разбира се, в реалния живот картината е винаги по-усложнена, но това не би трябвало да ви притесни, ако вие сте възприели принципа на мълчаливото действие, с което изпреварвате думите и обясненията.

Сдържайте емоциите
Рак

Завръщате се към себе си. Вродената ви любознателност, настоятелността ви притеглят като магнит чуждото внимание и въпреки желанието си, ще се окажете в центъра на събитията. При някои от представителите на знака енергията на тази линия ще се проектира върху лично-интимните контакти. Това ще ви направи щастливи. Други ще трябва да понесат топлината от светлините на обществения прожектор без да издават чувствата си. Бъдете

готови да посрещнете интереса подобаващо: променяйте и прекроявайте плановете си така, че за по-дълго време да сте в обсега на събитията. И най-важното - моля, правете неща така, сякаш се забавлявате. Не допускайте през дните от 24 до 27 май мрачни мисли да ви откажат от намеренията ви. Редно е да ви припомня препоръка от въведението: забранете си невротични реакции и необоснована еуфория в делничното поведение.

Действайте хладнокръвно
Лъв

Вие сте различни, вие се откроявате. Планетата Марс, за чиито въздействия през периода разказам във въведението, ви връща към стари събития, вдъхва живот на стари практики и опитност. В самия край на месец май към нейните вибрации се присъединяват други, идващи от Уран и Нептун. Те са готови да "отключат" заложбите ви, но и да ви изправят пред неподозирани обстоятелства. Ще ви се наложи хладнокръвно и без самозаблуждение да оценявате събития, хора, предложения, както и зорко да проследявате накъде отплават мечтите ви. Ще се наложи да овладеете енергията на собствените си усилия, за да я целенасочите. Моля ви, не използвайте дните за кроене на далечни проекти. Съсредоточете се върху отворените опции.

Наслаждавате се на постигнатото
Дева

Можете да си отдъхнете. През новата седмица имате възможност да се наслаждавате на постигнатото. Целите няма да изглеждат толкова далечни и непостижими. Планетните аспекти са се погрижили да се възползвате от тази глътка свеж въздух, а вие я поемете заедно с намерението си за личностно преобразяване. Именно поради това си желание, ще сте възторжено-ентусиазирани по време на ежедневните си занимания през дните от 21 до 24 май. Всяка стъпка, която правите наяве, вече е била "преживяна" в мечтите ви. Благодарение съчетанието между Венера и Нептун, вие не изпитвате вътрешни колебания, не се питате: "Дали съм на прав път?". Не съжалявайте за предишните си планове, не се косете, че оставате един проект да отлежава, вие имате нужда да повярвате отново в собствените си сили и точно това трябва да правите винаги преди да тръгнете напред.

Бъдете готови да помогнете
Везни

Семейството и общуването с близките са ваш приоритет. Вярно е, че делникът ви е натоварен, но това не отменя необходимостта да сте състрадателни и готови да помогнете. 24 май е денят, който ще изиграе ключовата роля за определяне на вашето място в едно партньорство. Събитие или разговор ще наклонят везните към вземане на решение. След 24 май ще имате повече време за себе си. Надявам се да го използвате за занимания, подобряващи здравето и кондицията като промени в дневния режим, например. Силните вибрации на Венера и Нептун, които ви звучат разбираемо, ви подтикват към реализацията на промени, за които дълго време сте събирали сили. Да не забравя да ви информирам за активността на аспекта Венера/Марс. Еротиката и интимните преживявания до голяма степен ще променят делника ви, стига да сте постигнали оптимална форма и кондиция.

Не прибързвайте с изводите
Скорпион

Дълго и силно се съпротивлявахте на новото, на промените, които напират да нахлуят във вашето лично пространство. Важното за вас бе да следвате правилата, да изпълнявате обещанията и задълженията си като оставяхте минимално пространство за изявите на свободната воля. Смятахте, че така не губите своята индивидуалност. Днес разбирате, че сте се отдалечили от себе си. Разбира се, трудно е да се повярва, че в един-единствен ден, 24 май, е възможно да го осъзнаете, а и не е необходимо да се прибързва със заключенията. Напълно сте прави да ми опонирате - нещата в реалността не са така ясни и изчистени. И въпреки всичко, моля, помислете по въпроса, защото енергиите на вашите водещи планети, Марс и Плутон отново ще се опитат да отнесат мислите ви в друга посока. Тук и сега вие трябва да осъзнаете желанията си, да разберете мотивите на околните, за да си изградите вярната стратегия.

Оттеглете се от суматохата
Стрелец

Краят на май ви заварва в специално настроение и в деликатно вътрешно състояние. Моят съвет е да се оттеглите от суматохата на деня и да си позволите време за себе си. Разведрете мислите си. На този фон, някак от само себе си се появява задачата за възстановяване на хармонията в семейно-домашните отношения. Не е необходимо да водите безкрайни разговори и дискусии, достатъчно е да вниквате в думите на околните и да осъзнаете какво точно очакват от вас. Инициирам ви, тъй като към 24 май очаквам множеството промени в звездния климат да направят възможно стартирането на нов период от годината ви. Следват месеци, изпълнени с нови отговорности и вие трябва да сте в кондиция да ги посрещнете. Промените в обстоятелствата най-неочаквано ще ви позволят да осъществите конкретните си намерения по лесен и безболезнен начин без да се налага да жертвате спокойствието си, принципите си. Ще е потребно обаче да надвиете страховете си, за да реализирате професионални или други амбиции.

Имате подкрепата на околните
Козирог

Не е време да се отдавате на размисли: какво сте направили, какво не сте постигнали? Така, времето, което ще ви остане и с подкрепата на звездното съчетание Слънце/Меркурий/ Нептун ще ви стигне за важните дела. Определете дните от 22 до 27 май за срещи, разговори, обмяна на информация, подчинени ясна и определена цел. Така ще демонстрирате пред околните непоколебимост и воля, а те ще се впрегнат да ви помагат, да изразяват готовност за съвместни дела. Именно от подобна подкрепа се нуждаете сега, за да реализирате намеренията си. Непременно оценете дела на вашата отговорност към обществото / колеги, съседи, организации / и се включете в актуалните процеси. Вероятно, мнозина от вас, специално родените в началото на вашия астрологичен знак / 22 - 30 декември /, вече са го сторили.

Добър период за бизнеса
Водолей

Краят на този май е чудесен, спокоен и разтоварващ период за вас. Вие сте доволни от онова, което имате под семейния покрив, на което можете да разчитате в партньорството и на работното място. Трудно ще улавяте чувство на удовлетвореност на фона на динамиката на делника ви, но и един подобен миг е достатъчно силен, за да ви даде импулс за нови идеи и начинания. Намеренията ви са да печелите - пари от работата си, любов в партньорството и здраве с начина си на живот. Не гледате надалеч. Искате нещата да са предвидими и да владеете не само своите емоции, но и да предугаждате реакциите на околните. Постигате го. Предлагам ви да се възползвате от тези си умения в насрочените важните разговори между 25 и 27 май, включително. Дните са подходящи за изготвянето на работни документи и друга писмена работа.

Не влизайте в спор
Риби

Чувствате се натоварени и сте решени да си позволите няколко лежерни дни. Докато се оглеждате как да го сторите, забелязвате, че мнозина се крият за гърба ви в очакване да свършите тяхната работа. Вярно е, така е от известно време насам, но това не означава, че те сами ще се откажат от това удобство. Ще ви се наложи да влезете в диалог, да им покажете позицията си. Ако сте решени да кажете го сторите, възползвайте се от дните 24 и 25 май, или отново си замълчете. Сигурна съм, че има начини да покажете отношението си без да се стига до емоционални колизии - нещо, от което непременно трябва да се въздържите, което ни най-малко означава, че трябва да оставите нещата така, както са да плуват по течението. Но ще направите следващия опит тогава, когато съберете сили и разум в едно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай