По пръстите на краката ще ги познаете

Голям показалец издава лидерите, авантюристите са с малко кутре

По пръстите на краката ще ги познаете | StandartNews.com

На Изток от 5000 г. гадаят по пръстите и ходилата

Гледането на ръка е всеизвестно. Оказва се обаче, че краката разкриват не по-малко тайни за същността и съдбата ни. Още преди векове индусите са разучавали ходилата, а в древна Персия е възникнало изкуството на подомантията или "езикът на краката". В Индия и Китай пък се смята, че стъпалата са огледало на другите части на тялото ни и гадаенето по тях се практикува вече над 5000 лета. А ето какво "говорят" краката ни за нашия характер.

Ако палецът ни е по-дълъг от останалите пръсти, това означава, че сме упорити и с каквото и да се захванем, не се отказваме, докато не пожънем успех. Освен това трудно променяме мнението си и не сме податливи на чужди влияния, изпълнителни и инициативни сме, което ни превръща в отлични служители. Но пък не умеем да общуваме с противоположния пол, което

често ни проваля в свалките

В случай че палецът ни е по-къс от показалеца, то ние сме ужасно мнителни и обидчиви. Често се чувстваме недооценени в професионален план и недолюбвани - в личен. Че робуваме на емоциите си и често действаме без да мислим за последствията, показват палец и показалец с еднаква дължина.

Целеустремени и упорити личности сме, ако всичките ни пръсти са дълги и тънки. Те показват още, че сме комуникативни, добронамерени и уравновесени и жънем успехи в повечето ни дела. Но ако всичките ни пръсти са къси и дебели, това сочи, че сме предпазливи и злопаметни, радваме се на успешна кариера, но често се сблъскваме със злобата и завистта на колегите в офиса.

Весели, жизнерадостни и енергични сме, ако пръстите на стъпалата ни са във формата на ветрило. Обичаме промените и пътуванията, затова постоянно сме в движение и на път. За липса на инициативност и заинтересованост говорят плътно долепените един до друг пръсти. В случай че нашите са такива, вероятно сме още мнителни и непостоянни. Ако безименният ни пръст пък е скрит зад някой от другите си "побратими", значи сме много доверчиви личности. Затова често

срещаме предателства и ни разбиват сърцето

Такъв пръст показва още страхът ни от проблеми и трудности. Ето защо предпочитаме да бягаме от тях, вместо да ги разрешаваме навреме. Присъщи за мечтателите пък са пръстите с леко повдигнати краища. А палец с триъгълна или квадратна форма показва нашата затвореност и некомуникативност. Ако е топчест обаче, сме гъвкави и адаптивни, но и твърде податливи на чужди влияния и мнения.

Родени сме за лидери, ако сме притежатели на дълъг втори пръст. Всъщност колкото по-дълъг е той, толкова по-големи са нашите лидерски умения и потенциал. Късият показалец пък показва, че сме търпеливи, умеем да изчакваме подходящия момент и обичаме хармонията в дома и офиса. Определено не сме с болни амбиции и не "мачкаме" хората по пътя към постигане на целите ни.

Трудолюбиви и със силно желание за успех

в кариерата сме, ако средният ни пръст е сравнително дълъг. При това можем да постигнем огромни успехи със своята решителност и енергичност. Наш минус обаче е, че сме перфекционисти и често пренебрегваме любимите ни хора заради работата. Че обичаме удоволствията в живота и често се поддаваме на изкушенията, показва по-късичкият ни среден пръст. Не сме от най-трудолюбивите и не обичаме да се напрягаме излишно, а да си почиваме повече.

За нас семейството е преди всичко, ако сме притежатели на дълъг и прав безименен пръст. Имаме ранима душа и искрено се вълнуваме от проблемите на околните. В случай че кутрето ни е твърде малко, то характерно за нас е, че бягаме от отговорност и често се държим детински. Не можем да изградим стабилна връзка и постоянно търсим нови авантюри. Но пък сме общителни, с чувство за хумор и ставаме душата на всяка компания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай