По китайски: Червен плик с пари за ЧНГ

По китайски: Червен плик с пари за ЧНГ  | StandartNews.com

Щастливи числа: 3, 4, 9
Цветове: алено, зелено, лилаво
Цветя: карамфил, иглика, теменужка
Късметлийска посока: Запад

Тържества разтърсиха почти цялото земно кълбо по повод на китайската Нова година - този път под знака на Овцата. Според някои трактовки се превежда и като Дървената Коза или Овен. Тя е 8-ото число в китайския календар и се смята, че носи мир, успех и просперитет.

Китайци от цял свят се завръщат в родината за да празнуват, отбеляза "Индипендънт". По традиция вечерта на този ден те пращат по 10 милиона съобщения. 119 пък са страните, които ще отбележат еуфорията - от САЩ до Руанда. В Лондон честването ще бъде днес следобед на "Трафалгар скуеър". Другият голям купон по традиция е в Сан Франциско - той и британската столица се водят градовете с най-пищни веселби извън азиатските географски ширини. Макар че китайците ползват Грегорианския календар от 1912-а, все пак празнуват Нова година според своя си древен зодиак. Обикновено започва между 21 януари и 19 февруари, като всяка година е различно. Хората се поздравяват с Xin Nian Kuai Le" на мандарински или "San Nin Faai Lok" на кантонско наречие. В Китай излизат за цели седмици в отпуска, за да се подготвят за пищните тържества по случай Чун Дзие.

Една от традициите повелява да се подаряват червени пликове с пари. Децата спят с тях под възглавниците цели седем дни, за да повишат късмета си. Но е неправилно да се мисли, че всички си раздават пликове - само неженените получават от семейните.

Според легендата, в древността Буда поканил всички животни при себе си, за да отпразнуват Чун Дзие. Дошли само 12 от тях. И той нарекъл по една година на почелите го. След това Буда орисал всеки човек, роден в годината на определено животно, да притежава някои от чертите на неговия характер. По време на празненствата Чун Дзие китайците обличат червени дрехи и украсяват домовете си със стихове, изписани върху червена хартия. Червеният цвят символизира огъня, който според китайските вярвания прогонва лошия късмет. Фойерверките по случай Чун Дзие се подготвят в съответствие с древните обичаи. Преди много години китайците палели бамбукови пръчки, защото вярвали, че пращящите пламъци плашат и прогонват злите духове.

Според астролози това не е най-добрата година за инвестиции, но ако някой препира, да го стори през втората половина на 2015-а. А пък бебето на принц Уилям и Кейт се очаква през април, а хлапета, родени под този знак са много мили и артистични.

Какво да очакват останалите знаци през 2015-а

Плъх: За вас животът е прекрасен и имате мир и хармония във отношенията. Ще можете да се възстановите от проблемите, които ви докара Коня, под чийто знак беше миналата година. Затова използвайте Овцата, за да опознаете наистина тези, които обичате. Но сериозните сватбени планове трябва да коригирате за следващата, 2016-а, на Маймуната, която ще е вашата щастлива година. Тя е отлична за брак или да имате дете. Или пък сте сингъл и търсите любовта? Плъхът е съвместим с друг Плъх, Дракон, Маймуна и Бик.

Бик: Годината на Овцата е забавна за вас, така че ходете по партита и не се преработвайте през 2015-а. Но енергията на Овцата може да е непостоянна на моменти, което пък не е по вашия вкус. Затова дръжте на убежденията си и дайте повече време на връзките си да се развият. Ако любовта е наистина сериозна, ще го научите още сега, в сезона на зимата. За вас подходящ партньор е Бик, Змия, Петел, Плъх. Овцата ви е най-несъвместима.

Тигър: Тази година е спокойна и тиха при вас. Отпуснете се, развийте напрегнатите сетива и се радвайте на живота. Вашата естествена общителност ще привлече нови почитатели. Не ви представлява трудност да намерите любовта. Но да я запазите, може да е проблем. Няма нужда от сериозно обвързване, ако се усетите форсирани. Тигърът си подхожда с Кон, Куче, Глиган. С Маймуна - най-малко.

Заек: Вашата късметлийска година е тази! Овцата ви е най-добър приятел, който обича красотата и лечебните свойства на изкуството. Ако сте в любовна афера, то тя ще се задълбочи и процъфти. Ако сте без гадже, сега е вашият момент да откриете любовта и да бъдете оценени и обичате заради това, което наистина сте.
Плюс това вашите внимателни дипломатични умения ще ви донесат възнаграждение при общуването с другите. 2015-а е отлична да се задомите и имате дете. Заекът е перфектна половинка с друг Заек, Овца или Глиган. С Кучето също става. Но с Петел - не.

Дракон: Ще си разменяте светски любезности на безкрайни партита, животът при вас върви с лекота. Винаги популярните Дракони често се радват на море от обожатели. Но истинският триумф и при вас ще настъпи през следващата година - тази на Маймуната. Ако сте свободни, излизайте с когото си искате. Но задълбочат ли се нещата, оставете сериозното обвързване за 2016-а. Подходящи за вас гаджета са родените под знака на Плъх, Също Дракон, Маймуна, Петел. В никакъв случай Куче.

Змия: Ще имате изобилно забавление с хората от вашия магнетичен кръг. Овцата има сходни с вашите интереси - арт, естетика. Двата знака сте от креативните артисти на китайския зодиак. Змията може да бъде много сериозна в любовта, така че действайте умно и проницателно при избора на партньор. За вас има значение качеството, не количеството - и ви трябва само един(а)! Ако вече сте със заето сърце, романсът ви ще се заздрави. Змията е добра комбина с друга Змия, Бик, Петел, Маймуна. Глигана - изключено.

Кон: Ще довършвате начинания. Тази година е лесна за вас. Късметът ви следва още от миналата. Това означава и в любовта! Ще имате много шансове да срещнете нови хора и да живеете като цяло с по-малко стрес. Обаче времето, когато е подходящо да станете сериозни във връзката си, е към края на 2015-а. Конят има добра химия с друг Кон, Куче, Тигър. Може и с Овца. Но не и с Плъх.

Овца: Тотален успех! Ползите ви от "вашата" година са творчество и романтика, които ще ви съпътстват нонстоп. Тези, които ще ви бъдат необходими, като по чудо ще се движат във вашето темпо, така че да ви помагат да бележите прогрес. Ще ви върви на пътешествия, ще имате много релаксиращи ваканции. Добър момент е за брак и деца. За вас удачна е друга Овца, Глиган, Заек, Кон, но не и Бик.

Маймуна: Използвайте своя "маймунски", хитроумен чар, за да избегнете конфронтации. Но без схеми и трикове и други номера. Вашият час ще удари през 2016-а. Приоритет в годината на Овцата за вас е романтиката. Ще имате и много ухажори. Излизайте и опознавайте други хора. Разбирате се с Плъх, Дракон, Змия. Тигърът не е за вас.

Петел: За вас е време да се преродите и трансформирате и Овцата ви носи много позитивна енергия за това. Ще имате по-малко стрес и по-малко предизвикателства. Дайте ход на възможно повече релаксиращи занимания. Бъдете търпеливи и кротки във връзките си и не бързайте със сериозни обвързвания тази година. През 2017-а, когато е годината на Петела, ще започнете нов жизнен цикъл и тогава удря часът за Менделсон и памперсите. Ако пък нямате половинка, подходящо е да флиртувате с друг Петел, Бик, Змия, Дракон, избягвайте Заека.

Куче: Късметът върви с вас още от миналата година. Но на моменти бъдете по-дипломатични с другите и опитайте да сте по-гъвкави и разбрани. Овцата ви носи романтика и любов. Избягвайте вродената ви склонност да се обвързвате с хора, които не могат да се справят с грижите си, често хленчат и разчитат другите да им оправят проблемите. Позволени са ви афери с Тигър, Кон, Заек, но не с Дракон.

Глиган: Много щастлива за вас година да превърнете плановете си в действие. И месеци на празненства - да ядете пиете, да се жените, най-сетне ще откриете любовта. Добри партньори сте с Глиган, Овца, Заек, Тигър. Без Змия.

Според зодията

Овен: Дървената Овца не е силно рогато животно като вас, затова натиснете едно "изключи" на смелостта и дързостта, с които принципно действате. Тази година във ваша полза ще бъде по-нежния подход към всичко.

Телец: Овцата обича изкуството и красотата също като вас! Това е много добра година - всички неща се управляват от Венера, оценени и адмирирани.

Близнаци: Вашето живо чувство за хумор и остроумие ще стигнат далеч в социалната овча година. Време е да разширите кръгозора си. Пътуванията са на дневен ред.

Рак: Отлична година за вас. Фокусирайте се върху домашното огнище. Ще се чувствате удобно и защитени.

Лъв: Тази година ви носи романтика и интимност. Но от време на време ще се наложи да смекчите тона, вашия типичен лъвски рев, за да не прогоните хората.

Дева: Можете да помогнете на другите с вашите заразителни организационни умения. Бъдете щедри и ще получите същото в замяна. Сега усилията ви ще бъдат възнаградени.

Везни: Време е да култивирате чувството си за изкуство и красота. Но животът невинаги е справедлив, защото Овцата може да си прави шегички с вас. Затова гледайте да пазите баланса в отношенията си.

Скорпион: Овцата ви предлага много възможности да се издигнете, да се забавлявате и радвате. Няма нужда от преиграване. Просто следвайте интуицията си.

Стрелец: Ще ви се падат пътувания с лекота. Пазете романтичните си връзки в чистотата и прохладата, която Овцата харесва, и тя ще е благосклонна към вас.

Козирог: Овцата не е планински катерач като вас. По тази причина това ще е една лесна година за вас, в която ще работите по-малко и ще се наслаждавате на живота повече.

Водолей: Имате много еклектични интереси. Време е да ги преследвате и развивате през тази година. Особено творческите ви блянове.

Риби: Ще оцените добротата и състраданието, което Овцата ще ви донесе. Освен това ще имате стабилен напредък, който ще си приближава до целите ви.

Храната

Козата е вегетарианка, затова тази година на масата нека има предимно плодове, леки салати, зеленина, сирене, сладкиши, млечни произведения. На почит са ръженият хляб и фрешовете.

Политика

Водещата енергия на 2015-а е Ин, тоест женската - пасивна и спокойна сила. Това дава надежда за отслабване на вътрешните и външните политически конфликти и за мирно решаване на проблемите. Най-вероятно икономически нестабилният период ще приключи, много страни ще възстановят нормалните дипломатически отношения помежду си. На международната политическа арена могат да се появят нови лидери, които ще се окажат достатъчно влиятелни, за да предотвратят хаоса, който се заражда в момента, пишат в woman.bg.

Бизнес

Работата е нещо, по което Овцата не си пада. Покровителката на годината е по-скоро потребител, отколкото създател и деец. Не се изненадвайте, ако изведнъж ви се прииска да смените работата. Освен това едва ли ще поискате да поемате допълнителни ангажименти. Ще се презастраховате и ще участвате само в онези проекти, в които няма да носите отговорност за нищо. Това няма да ви попречи да печелите добре, да се развивате успешно и дори да постигнете сериозен напредък в кариерата.

Финанси

Годината на Овцата ще ни донесе временни финансови затруднения, които ще се проявят най-вече през есента и през декември. Но тъй като покровителката на 2015 г. умее да извлича материална печалба от всичко, до което се докосне, очаква се и ние бързо да се ориентираме в създалата се ситуация и да намерим нови и перспективни източници на доходи.

Любов

Принципно в годината на Овцата в любовните отношения настъпва известен хаос. Мнозина, неочаквано за самите себе си, започват да водят безразборен интимен живот, да се прехвърлят от един партньор към друг. Изискват незабавно внимание и безусловна любов и ако не ги получат, веднага си търсят нова "жертва". Така че очаквайте през 2015 година много краткотрайни връзки и разочарования. Като цяло Овцата е потенциален семеен партньор и мечтае за брак. Но често е меркантилна, така че сключените през 2015 г. бракове едва ли ще се базират на безкористни чувства, твърдят някои астролози.

Здраве

Всеобщото увлечение по здравословното хранене ще продължи да нараства и все повече хора ще се насочат към вегетарианството. Пазете черния си дроб и жлъчката - именно тези органи са изложени на риск, когато водеща стихия е Дървото.

Стил

Бижутата в месеците, подвластни на Овцата, ще са предимно от камъни, като водещи са диаманти, рубини, кехлибар, опали, перли, аквамарин, оникс. Тази година трябва да държите на външния си вид безкомпромисно, да се обличате елегантно, защото Овцата обича изисканите дрехи и накити. Като алтернативен вариант използвайте бижута от дърво, които имат пряко отношение към знака. Когато ви се наложи да правите подаръци, изборът е лесен. Овцата обича блясъка и интелекта. Така че най-подходящите са цветя, парфюми, книги, шалове, скъпо шампанско или кожен портфейл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай