Осем стъпки, за да станеш телепат

Осем стъпки, за  да станеш телепат  | StandartNews.com

С редовни тренировки ще може да внушавате и четете мисли

Във всички фантастични филми телепатията е нещо съвсем обичайно. Така обменят мисли джедаите от "Междузвездни войни", правят го и героите във "Вавилон". Иначе, по дефиниция телепатията е умение да предаваме и приемаме мисли и чувства без да използваме основните си сетива -зрение, слух, вкус, обоняние и осезание. Думата е с древногръцки произход от "теле" - далече и "патос" - път, насока. Парапсихологията е науката, която се занимава с явлението телепатия. Тя пък се дели на два вида. При емоционална телепатия се предават емоции и чувства, а при психична телепатия се предава ясна информация.

Телепатията не е фантасмагория, а явление, доказано с куп научни изследвания. Изненада за учените е бил резултат от експеримент, в който съвсем неопитни лица усещат, че някой е насочил поглед към тях отстрани, макар те да са със завързани очи. Изследователи са проучили и възможността за наблюдаване на обект от голямо разстояние. Неслучайно ЦРУ е вложило милиони долари за един и същ експеримент и то многократно. Трябвало е "приемник" да опише подробно ситуация, картина, случка, които на разстояние от стотици и хиляди километри, е видял друг човек - "наблюдателят".

Телепатията не се контролира само от съзнанието. Чрез нея ще ви е трудно да принудите някой да мисли за вас или пък да ви се обади. Но ако включите всичките си сетива, не е невъзможно. Специалисти могат да предложат направо курс по обучение за телепатия. Нужно е, първо, да почувствате мисълта си. Визуализирайте я и влезте напълно в кожата на отсрещния с метода на второто "аз". Така усилията ви могат и да се увенчаят с успех. Умствено слабите лица могат да бъдат повлияни по телепатичен начин. Ако тренирате редовно ще бъдете в състояние да изпращате съобщения, образи и чувства на някои хора.

Често се казва, че няма научни доказателства за телепатия, но телепатията е едно от най-добре документираните явления в областта на крайната наука. В "Института за крайни области на психологията" е проведен следния опит: получател и изпращач са били настанени в различни стаи. Първият участник наблюдавал видео, докато за другия видеото било заглушено с червена светлина и шум. Получателят трябвало да свърже "виденията" си с един от 4-те клипа. 82-ма студенти са участвали в експеримента. Вероятността за случайни съвпадения е била 26 %, като за доказателство може да се приемат 31%. Резултатът бил 33 %. Данните обаче са обявени веднага от научните среди като отклонение или неизвестна грешка в експеримента. Това, че е налице доказателство за телепатия изобщо не се взима под внимание и то е отхвърлено. Скептиците твърдели, че участниците в експеримента не са знаели един за друг и не може да има съзнателно изпращане или приемане на информация. Въпреки това тенденцията в резултатите е видна.

Обширно е документирана и телепатията между хора и животни. Доказано е, че кучетата чувстват, че стопанинът им е на път към вкъщи, преди той да наближи входната врата.

Все още не е установено как точно се случва телепатията, макар мнозина да обясняват функционирането й с ефекта на морфологичните полета. Теорията е на англичанина Роберт Шелдрейк. Той твърди, че неживата материя и живите същества имат достъп до всякаква предишна информация и опит и че е възможна комуникацията с други същества, но ясен, отчетлив разговор, както при среща очи в очи е невъзможен. Поне засега.

Всъщност и обикновените хора могат да практикуват телепатия, като следват следните стъпки:

1. Определете изпращач и получател

Необходими са двама души, от които единият е изпращач, а другият получател. Преди началото на експеримента се решава кой какъв е.

2. Вяра

Не само трябва да вярвате, но и дълбоко да желаете това да се случи. Ако сте скептик със затворено съзнание на сетивата няма да има резултат.

3. Здраве

Телепатията е ефективна, когато изпращачът и получателят са напълно спокойни и здрави, защото са в състояние да се концентрират. Отпуснете се и дишайте дълбоко.

4. Психическо спокойствие

Изчистете съзнанието си от нежелани мисли. Уверете се, че умът ви е спокоен. Оставете мислите да си отиват и не се привързвайте към тях. Съсредоточете се върху целта си. Ако вие сте изпращача, фокусирайте се, за да изпратите мислите си цели, а не на части. Визуализирайте ги като предмет например топка. Приемникът трябва да се съсредоточи, за да възприеме мислите ви. Уверете се, че и двамата не си отвличате вниманието. Тиха и спокойна среда ще даде максимални резултати.

5. Визуализация

Затворете очите си и визуализирайте ясна картината, която изпращате на приемника. Представете си, че той е на няколко крачки от вас. Визуализирайте го в плътен цвят. Вярвайте, че той всъщност е там. Дори може да погледнете негова снимка преди експеримента, защото ще ви помогне за визуализацията. Представете си сребърна тръба, която свързва вашия ум и неговото съзнание. Тя е каналът, през който мислите ще се предадат.

6. Предаване

Представете си, че мислите ви се предават през тръбата - от ума ви в този на приемника. Представете си ясно мислите ви под формата например на топка, която пътува през тръбата. Направете снимката толкова ярка, колкото е възможно - от това зависи успеха. Ярък цвят в съзнанието ви. Телепатията е нещо реално. Емоциите са много мощно средство за резултатите. Често експериментите с телепатия се провалят, защото липсва емоционален заряд.

7. Спрете, когато трябва

Докато изпращате мислите си, в даден момент ще имате усещането, че те са изпратени и предадени успешно. Това е доказателство, че не са изпратени все още. И точно тогава трябва да си представите, че приемникът отваря очите си и разбира посланието ви. Тогава спрете. Ако всичко до момента е изпълнено, телепатията е успешна. Не правете този експеримент, ако ума ви е изчерпан и чувствате, че не се получава. Опитайте по-късно или друг ден.

8. Без напрежение

Приемникът трябва да запази ума си празен, а изпращачът да се опита да получи мислите вместо него. Той не трябва да се напряга. Всичко е баланс и синхрон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай