Обсебени от двуликия Меркурий

Обсебени от двуликия Меркурий | StandartNews.com

Астрологична прогноза 4 - 10 април 2015 година

Вгледани сме в Меркурий. До 8 април са актуални неговите аспекти със Сатурн и Юпитер: те ни връщат вярата в съществуването на земното щастие, на щастливите съвпадения.

Мнозина ще усетят как умът им работи на пълни обороти и им предлага важни решени, които само ден-два по-късно ще се оценяват като правилни и изключително смислени.

Споменах за усложнения и бързам да поясня, че става дума за намесата на наслагващи се неблагоприятни съчетания на транзитиращото Слънце, съответно с Плутон и с Уран. Тези съчетания ще се разделят върху дните до края на разглеждания период.

Най-трудният ден ще е 8 април и вероятно, следващият, 9 април заради критичния аспект на Меркурий с двете упоменати планети. Очаквам нервността и нетърпението да вземат връх. Напрежение, конфликти и разногласия ще има на всички равнища в сферата на общуването.

Възможни са проблеми с комуникациите и при съвременните технически средства за връзка.

Овен

Бъдете инициативни

Трябва да сте инициативни и последователни в действията си, докато седмицата ви предлага запомнящи се събития. Не очаквайте затрудненията сами да изчезват - вие трябва да намерите начин за преодоляването им. Вашето присъствие, вашата оценка и вашата намеса са наложителни и във взаимоотношенията, както и в връзките със служебен характер. Поне няма да ви е трудно да се пренагласяте спрямо обстоятелствата заради активното въздействие на планетата Меркурий . Още на 5, 6 и на 7 април тя ще ви помогне да преоткриете в стари условия нова форма за промяната в желаната посока. В самия край на периода очаквайте очакваните предложения от служебно или професионално естество. Онези, които все разчитат на себе си, за да просперират, ще получат неискана, нетърсена подкрепа от хора или от обстоятелствата.

Телец

Заложете на искреността

Изскачат стари и някои нови проблеми в личния, в семейния живот. Вие сте готови, настоявате да говорите с околните за това, надявате се на конструктивни преговори. Не разчитайте на разбиране и подкрепа, защото обстоятелствата не се развиват според вашите очаквания. Звездните аспекти на седмицата са твърде амбициозни и ясни, когато отправят поглед към вашия астрологичен знак и не позволяват шикалкавеници. Комбинацията Меркурий/Плутон, Меркурий/Уран настоява да сте прями и искрени в поведението и отношенията си, но не ви предупреждават за последиците - за бурните реакции на отсрещната страна. Бъдете готови да аргументирате позицията си, без да влизате в пререкания и спор на 7 и на 8 април.

Близнаци

Вземете си отпуск

Не планирайте отдих или ваканция между 6 и 8 април. Обстоятелствата ще се извъртят така, че да ви накарат в последния момент да промените планираното. Моето предложение към вас е да си вземете отпуска преди 6 април или след 9 число на месеца. Това е подходящото време да се пътува или да се отдадете на семейно-домашните си задължения, докато остава препоръката за въздържание от намеса в обществените процеси. Не планирайте нова работа точно на 9 април, както и се въздържайте от подписването на важни документи, на бизнес споразумения на същата дата. Използвайте енергиите на Меркурий в съчетание с Юпитер, за да получите информация за най-новите разработки във вашата сфера или за да стимулирате интереса си към науката. Раздвижването на ума в този момент носи гаранция за блестящи хрумки и за плодоносни идеи, които ще реализирате в близко бъдеще.

Рак

Повече борбеност

Срещате трудности заради желанието си да сте изрядни и добронамерени в общуването. Виждате се в ролята на медиатор по време на спор или конфликт в семейната среда, но околните не одобряват вашата примиренческа позиция. Всъщност, те ви подсказват, че трябва да искате и да очаквате от живота повече, а не да се примирявате. Мога само да потвърдя, че всичко, което се случва, дава надежда вие да погледнете на нещата от друг ъгъл. За пренагласата ви се предоставят няколко спокойни дни след 4 април. До 7 април забравете за емоциите и еуфорията, претегляйте отново и отново събития, ситуации и размишлявайте за личния си живот. Убедена съм, ще установите, че все още не сте се научили как да си подсигурявате лично спокойствие и вътрешна хармония. Вярно е, че подобни трансформации винаги са болезнени, но поне сега, към 8 април, разполагате с време и с подходящите условия за осмисляне и размишления.

Лъв

Пред важни решения

Звездите не планират отдих за вас. Предстои ви интересен и раздвижен период, а вие трябва да сте готови да реагирате на момента на предложенията, които идват от различни посоки и се разполагат в различните сфери от делника ви. Каквото и да правите, ангажиментите напират и вие трябва да се вземете в ръце, т.е., да се подчините на обичайния дневен и работен ритъм, независимо от усещането за предстоящите празници в атмосферата наоколо. Ще го направите, но с неудоволствие и това ще се проличи през дните до 5 април. Всъщност присъствието на невидими, по-точно, на още неясни тенденции ви разконцентрира, но към 7 април ще осмислите задачите си и онова, върху което трябва да се съсредоточите. Всеки един от представителите на Лъв ще моделира обстановката по своему в зависимост от личните потребности, но няма как да се разминете без вземането на важни решения на 10 април.

Дева

Трудно си намирате място

Искате да живеете с усещането, че направлявате живота си. Поради това ще попадате в ситуации, от които при други обстоятелства бихте се държали настрана. Към 4 април мнозина ще са склонни да рискуват, пренебрегвайки всякакви граници и ограничения по отношение на физическите и финансовите си възможности. Ще ви се прииска също да предизвикате околните и те да покажат на какво са способни. Предлагам ви през дните от 4 до 7 април, включително, да не участвате в съвместни, широкомащабни начинания, за да сведете до минимум опасността от навлизане в позната територия. В личните отношения, специално на 9 и на 10 април, ще сте нетърпеливи и избухливи, което няма да доведе до нищо добро. Защо не пренасочите енергията си към конкретни занимания, които да отнемат от енергийния ви потенциал без да е необходимо околните да ви съпровождат?

Везни

Висок адреналин

Не ви се пада да мързелувате - предусещате го. И няма как да се случи, щом ви занимават не само личните, а и световните проблеми. Добрата новина е, че точно в този момент вие не усещате нужда от спокойствие и не настоявате да имате време само за себе си. Дните от 4 до 8 април ви гарантират резултатност във всички начинания. Ако сте подредили мислите си и сте вкарали в ред личните дела, ще ви се отдаде да погледнете към бъдещето с надежда за по-добри времена. Преди да им се посветите, предлагам ви да си поразговаряте с хората, които са ви близки, за да разберете техните намерения или очаквания. Днес е моментът да овладеете надигащата се вълна на неудовлетвореност от взаимоотношенията в личния живот. Още повече, че вече разполагате с механизъм за противодействие - вашето осъзнато желание за промени.

Скорпион

Пълни сте с идеи

Попадате в нова среда. Оказвате се там, където винаги сте желали да сте - сред хората с авторитет и влияние в обществото. Мнозина от вас ще се нагърбят с отговорности, които ще подплатят основателно чувството им на гордост. Звездните съчетания на планетата Меркурий с Плутон и Юпитер ще отворят вашето съзнание за възприемане на нова или непозната информация. Вие ще се впуснете в реализацията на проекти и идейни виждания, които в скоро време могат да променят за добро вашия професионален статус или финансово положение. Дотук с положенията в професионално-обществен план. Бързам да ви върна към бита и взаимоотношенията с най-близките. Хората, които ви обичат, имат нужда да почувстват вашата съпричастност към проблемите им. Отдайте им дължимото на 6 и на 7 април.

Стрелец

Предложение за бизнес

Не отклонявайте поглед от целите си. Отстоявайте визията си за бъдещето. Убедена съм, че към 6 април ще чуете много нови и примамливи идеи, както и предложения за съвместна дейност, която да развиете през следващите месеци. Навлизането в тези, все още непознати води, ви кара да сте предпазливи и да се озъртате за нечие благоволение. 6 и 7 април са подходящите дни за търсене на сътрудници и партньори за начинанията. Допускам, че новите моменти в обстоятелства ще ви подтикват да вземете решения за промени в своя професионален статус - по потърсите друга работа или по-добро място. Предлагам ви да поставите началото на този процес непосредствено преди празниците, които предстоят между 10 и 13 април. Силата на вашата воля е от решаващо значение, когато Юпитер е в противоборство със Сатурн и вие трябва да решите как да я използвате, за да не разпилеете енергията си.

Козирог

Разчитайте на интуицията

Мислите ви се реят в плана на духовното, докато реалността на делника настоява вие да се съсредоточите върху делата от личен характер и върху семейните ангажименти. Искрено се надявам да постигнете вътрешна хармония и в този момент, защото се нуждаете от усещането за спокойствие, за да вършите нещата без напрежение. Когато транзитиращият Меркурий се противопоставя на вашето рождено Слънце в Козирог, няма как да не се получи такъв разнобой. Способността ви да анализирате трезво и да се ползвате от силата на логиката, ще предопредели кой ще е победителя в тази суматоха: правилните умозаключения и чувството за реалност. Чудесно би било също така да разчитате на интуицията си. Ако тя на 6, 7 и на 8 април ви шушне да си държите езика зад зъбите по време на напрегнат разговор, налага се да й се доверите.

Водолей

Никакви кредити

Вие сте силни, самоуверени, а с напредване на дните самочувствието ви нараства. Имате ясни представи за своята роля в делничните отношения и се виждате като арбитър в дела, които надскачат вашата компетентност. Високото ви самомнение е в състояние да ви вкара в затруднения. Някои ще си позволят да вземат прибързани решения на 6 и на 7 април по професионални въпроси. Други ще усложнят личните взаимоотношения с несъстоятелни претенции. И двете линии не носят добри последици. Предлагам ви да не се бъркате в живота на другите, ако искате да прекарате спокойно и в приятна атмосфера празниците, които предстоят между 10 и 13 април. Необходимо е и да предупредя да не се залавяте с инвестиционни проекти, както и да не кандидатствате за заеми, кредити. Днес ви изглежда безпроблемно лесно да ги възстановите, но утре нещата няма да изглеждат точно така, както сте си ги представяли.

Риби

Финансите ви издишат

Притеснено ви е. Причината са нарастващите служебни задължения и увеличаващите се разходи. Финансовото ви положение изглежда нестабилно и още по-притеснително с оглед на задаващите се празници. Всъщност вие не спирате да проектирате и да се вълнувате за бъдещето си. Мнозина чертаят планове, които остават твърде далеч от реалността днес. Предлагам ви да се съсредоточите върху онова, което се случва в делника ви, защото сега обстоятелствата имат способността да се развият в неочаквана посока. Възможно е, едно събитие да ви свари напълно неподготвени за реакция. Единствените по-спокойни дни от периода са 4 и 5 април. Заредете се със сили, поемете си дълбоко въздух, за да се гмурнете в дълбокото: професионални и служебни задачи, които искат концентрация на сто процента, както и решения по финансови въпроси. Съвпадение със срока за вашия лизинг, застраховка, падеж на заем или кредит с датите, непосредствено преди предстоящите празници, налага се да реагирате на момента с адекватно контрапредложение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай