Новото си пробива път

Новото си пробива път | StandartNews.com

Астрологическа прогноза 12 - 18 септември 2015 година

Праволинейността на благоприятните съчетания Слънце/Юпитер и Венера/Марс, които би трябвало да доминират между 12 и 18 септември, е провокирана да се отбранява от активния ретрограден Меркурий /17 септември - 9 октомври/.
Първо да кажа няколкото думи за хармоничните съчетания. През първите дни очаквам да получаваме подкрепата им за осъществяване на нови контакти, за уплътняване на съществуващите връзки с личен, интимен или колегиален характер. Присъствието на близкоразположени Слънце/Юпитер и Венера/Марс трябва да ни убедят, че светът може да е по-добро място за живеене.

При съединението, единственото възможно съчетание от астрономическа гледна точка на Слънцето с Венера, нараства осезателно вътрешната потребност от хармонични отношения. Засилват се творческите интереси, разкрепостява се усетът за красивото и стойностното. Посоченият аспект ни помага да различим доброто от некачественото, но и да се впечатляваме от красиви вещи, да търсим забавления и удоволствия.

Второто важно присъствие в характеристиката на периода е на ретроградния Меркурий. Сегашната му фаза, трета и последна за 2015 година, протича изцяло върху територията на знака Везни. Пред погледа ни ще воюват новото, прогресивното с остарелите виждания, със закостенелите принципи. Трябва да сме наясно, че настоящата позиция въвежда в поведението на Меркурий нерешителност, безпринципност. Той употребява много енергия, за да провокира интрига или да злепостави някого. Често ще се наблюдават нелоялни постъпки и поведение, което уврежда отношенията и проваля уговорки, сключени договори, подписани споразумения.

Както обичайно по време на ретрограден Меркурий, важи предупреждението да се въздържаме от важни стъпки, от решения, които трябва да бъдат официализирани.

Овен

Изборът е ваш

Нуждаете се от повече простор. Ще настоявате за самостоятелност при вземането на решения и ще отстоявате правото си на избор и свободна воля. Ще го правите интуитивно и често без да помислите за последиците. Добрата новина е, че околните са повече впечатлени от ентусиазма ви, отколкото раздразнени от самосиндикалността, която демонстрирате. Надявам се да се впечатлите от тяхната толерантност и да позволите да ви включат в провеждането на съвместни начинания на 13, 14 и на 15 септември. Тогава Слънце/Венера и Меркурий са на ваша страна и ви съветват да сте корпоративни, отворени за предложения и готови да приемете подадената ви ръка.

Телец

Щадете се

През седмицата всеки ден при вас ще е различен. Нагласете се за честа промяна в обстоятелствата и за неочаквани развръзки. Няма как да стигнете до задоволителен резултат, независимо от положените усилията, ако не се съобразите с необходимостта да синхронизирате поведението си с околните. Към 15 септември, поради силното присъствие на съчетание Венера ще изникват сериозни недоразумения по повод пари, разходи или заем. Не е защитена нито вашата лична и семейна територия, нито отношенията ви с бизнес партньори. Внимателно поднасяйте всяка информация, свързана с горната тема. На 17 и на 18 септември се постарайте да имате повече време за отмора. Пощадете нервите си, като откажете да присъствате на шумно, многолюдно мероприятие.

Близнаци

Бъдете дипломатични

Налага се да сте повече от внимателни. Претегляйте добре своите приказки и се дръжте настрана от клюки и интриги. Не сте в състояние да защитите гърба си и докато смятате, че дърпате конците, ще се окаже, че някой ловко ви е манипулирал. Прочетете във въвеждащия текст обяснението за влиянието на планетата Меркурий в микса от звездни аспекти. Сега тя навлиза в поредната си ретроградна фаза /17 септември/ и има нови изисквания към вас. Настоява да вдъхвате доверие у околните и да заложите при разговор и при водене на дискусии на принципите на дипломацията в общуването. Приемете постигането на единомислие за своя основна задача. Важно е да привлечете вниманието на повече хора и да разгласите своите намерения. Само така ще се предпазите от насочване на усилията в напълно погрешна посока, което си е чиста загуба на енергия и време.

Рак

Разговори за пари

Цялото ви внимание е насочено към общуването. Там вие ще проявите не само далновидност, но и ще включите в палитрата от подходи нови хватки за привличане на нечие внимание. По-горе стана дума за присъствието на Венера/Марс на територията на знака Лъв. При мнозина от вас тяхното проявление може да разкрие възможности за "осребряване" на осъществените контакти. Други ще се съсредоточат върху фамилните взаимоотношения. Там има много неща за дообсъждане, а други теми очакват вашата бърза намеса. Използвайте дните от 12 до 16 септември за ориентиране в ситуациите, тъй като процеси, текли през последните месеци под повърхността на делника ви, отново напомнят за себе си. Те са в състояние да провокират напрежение в разговорите на тема пари. Докато ги обсъждате, не се поддавайте на емоции.

Лъв

Животът ви е шарен

Делникът ви е наситен с разнообразни задачи, срещи и общуване с различни хора. Не ви притеснява, че не ви остава време за отдих. Оценявате възможността да говорите и показвате отношение като възможност за изява и за участие в случващото. По силата на вибрациите дните са ви дадени за приятни занимания, да си отпуснете душата и да се порадвате на постигнатото. Присъствието на Венера/Марс на територията на рождения ми знак  носи също знак за внимание. Не би трябвало да се подвеждате по нечия благосклонност и да се предоверявате на любезността. Възможно е отсрещната страна да прави план зад гърба ви как да ви злепостави. На 14 и на 15 септември се въздържайте от бързи и смели решения, преглеждайте внимателно сметките и се разплащайте едва когато сте сигурни, че те са коректни.

Дева

Чака ви път

Енергията на слънчевото затъмнението на 13 септември ви дава сигнал да сте внимателни и да премисляте и претегляте събития, разговори, обещания. Това, че през периода ще сте в непрекъснато движение, не е проблем. Вие следвате намеренията си от преди седмици и напълно осъзнато премествате акцента на заниманията си върху личните и семейните дела. Възможно е, благодарение на присъствието на Венера и на Марс в знака на Лъв да използвате предстоящите дни за пътувания като съчетаете удоволствието от срещата с нови лица и места с конкретни задачи или с работата си. Не се отказвайте от тази възможност - точно в този момент светът се разкрива пред вас. През дните около затъмнението /13 - 15 септември/ е възможно да се стигне до необходимост от получаване на разрешение за съвместна работа или за стартиране на идея, която впоследствие да доведе до развитие на професионалната ви дейност в нова посока.

Везни

Важни са емоциите

Обстоятелствата се намесват и не ви позволяват да направите онова, което сте обещали. Вие го казвате. Вероятно е точно така, но когато се намесват вибрации на слънчево затъмнение, каквато е ситуацията през седмицата, никога не е ясно дали нещата се случват по обективни причини или защото вие сте си сменили мнението. Така или иначе, плановете ви търпят промени. Мнозина ще се почувстват прекалено притиснати от чуждото внимание, което сега си превеждат като надзор. Всеки ще реагира според нагласите и индивидуалните положения в картата си, но едно е ясно - никой няма да остане равнодушен към енергиите, които планетите Меркурий, Венера и Марс  вкарват в делника: животът ви се променя благодарение на любовта, емоциите и чувствата. Моментът е подходящ да хармонизирате отношенията, на които изрично държите.

Скорпион

Чакат ви задачи

Няма еднозначен отговор или оценка за състоянието на вашия делник през периода. Необходимо ви е да браните доброто си настроение от намеса отвън, тъй като сега то ви е много по-необходимо от нечий съвет или коментар. Наред с това, съхранявайки самостоятелността си при вземането на решения, ще имате сили да се справите с многообразието от задачи, с които ще сте натоварени от първия до последния ден. Не мога да не ви предупредя, че обстоятелствата не ви щадят. Те, а и заобикалящите, изискват все повече и повече от вас, очакват вие да сте винаги на разположение, да реагирате на мига. За да привлекат вниманието ви, околните могат да използват и недотам честни, открити средства. Вие трябва да отсявате внимателно кой какво цели и дали е лоялен към вас. Редно е да го сторите, тъй като така защитавате своята позиция и същевременно браните силите и енергията си от разпиляване.

Стрелец

Внимание, клюки

Невъзможно е да не попаднете под въздействие от страна на енергиите на предстоящото на 13 септември слънчево затъмнение. Как ще ви се отрази ли? Когато Венера и Марс  с в играта, нещата винаги излизат на сцената. Вие ще се превърнете в обект на нечии желания, а емоциите ще ви завладеят изцяло. И все пак, обърнете внимание на поведението си в обществото. Нищо чудно да станете обект на клюки. Възможно е вие сами да ги предизвикате с поведението си и с непремерените си приказки на 13, 14 и на 15 септември. Преценете до колко недоброжелателното внимание от страна на обкръжаващите може да възпрепятства вашите намерения. На 17 и на 18 септември на мнозина ще им се наложи да се справят или да преглътнат критики от страна на домашните по повод харчове или разходи, направени без знанието им.

Козирог

Уреждате стари сметки

Енергиите на периода фиксират вниманието ви върху състоянието на отношенията в личен план. Причините за това ще са различни при отделните представители на знака и са в зависимост от индивидуалната ситуация в техния дом, в партньорствата им. Непосредствено след затъмнението на 13 септември ще им се наложи да посветят повече време на належащите семейни въпроси. Темата за парите и разходите в семейния бюджет изскача с нова сила. Избрали сте точния момент за уреждане на стари сметки. Възползвайте се от благоразположението на Слънцето и на Юпитер, за да изясните съществуващи недоразумения. Съсредоточете се върху необходимостта да преорганизирате своето време така, че да ви остава време за обгрижване на вашите близки, както и да помислите за здравето си.

Водолей

Дайте си почивка

Седмицата е важна за вас. Стигате до заключения, правите си изводи, които по-късно ще ви позволят да реагирате правилно при други условия. Още нещо. През дните след затъмнението на 13 септември ще установите, че средата, отношенията и взаимоотношенията ви се променят и това става независимо от волята ви. Въпреки това имате сили и възможност да реагирате, както и да се напаснете към новостите. Мнозина ще се окажат в нова лична или професионална ситуация, именно защото са се възползвали в този момент от съвместните хармонични вибрации на Венера и Марс  към тяхното рождено Слънце. През дните преди и след слънчевото затъмнение - на 12, 13 и 14 септември, е непрепоръчително да се изясняват взаимоотношения, независимо дали да с личен характер или се развиват на работното място. Позволете си кратък отдих, излезте сред природата, отдайте се на спокойни и разтоварващи занимания.

Риби

Бързайте бавно

Ръцете ви сърбят и се усещате готови за дела. Май ще е нужно да поохладя ентусиазма ви. Предлагам ви да се съсредоточите върху делничните задачи и да си дадете сметка, че успехът е във вашите ръце, но сте пряко зависими от обстоятелства, които към момента налагат внимателно проучване и въздържание от крайни решения. Настоявайте всяка стъпка да е претеглена и да се синхронизира с намеренията на околните. 12, 13 и 14 септември са неподходящи за водене на сериозни разговори, тъй като ще се подразните от желанието на другите да ви съветват и ръководят. Остава в сила и препоръката ми към всички, както и към вас: до 16 септември да разчитате за успеха повече на дипломатичния тон, отколкото на директната атака. Напомням ви, че непосредствено след слънчевото затъмнение идва "ретроградният" период на Меркурий /Меркурий попада в лупичката/, а с него задължението да ограничите усилията си в посока дългосрочни планове и проекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай