Не губете мярката

Не губете мярката | StandartNews.com

Картината на небето, гледана от Земята, е хаотична. Планетните аспекти се състезават за първото място по въздействие. Въпреки това, е прибързано да се обявяват черногледи прогнози за този октомври. От друга страна, разбирам, че техните създатели действат напълно в стила на квадратурата Сатурн/Венера.

Далеч по-сериозна от нея обаче е друга намеса в настроението ни - тази на опозицията Марс/Нептун, заради която нашите мисли и най-вече нашето въображение неусетно напускат границите на реалността. В представите си сме убедени сме в правотата си, докато истината е друга. Вероятно, поради това толкова често наблюдаваме как се прекалява с всичко от алкохол до лекарствата. Важно е да се помни, че сега подобна зависимост подкопава здравето.

Между 5 и 9 октомври нетърпимостта между Марс и Нептун "разваля" не само нашето настроение, но и проваля плановете, поставени в пряка зависимост от метеорологичното време, от изправността на инфраструктурата, от компетентната работа на институциите, въпреки сериозната работа на планетата Юпитер. Тя едвам смогва да резонира между споменатите аспекти и конфронтиралите се към 4 октомври Слънце/Плутон.

В цялата суматоха, Юпитер се опитва да ни каже, че не е време да се занимаваме с глупости и че, когато знаем кои са рисковете, няма защо да се страхуваме.

Меркурий, "Вестителят", остава "ретрограден" до вечерта на 9 октомври и напук на набеждаванията, показва друга, по-слабо позната страна. Той е невероятно чаровен, когато ни подтиква да сме откровени и разговорливи до сговорчивост. Нека му позволим да се развихри и да подпомогне кариерата ни с нови контакти и полезни ходове.

Овен

Нужен ви е простор

Съдбата ви предлага да подредите взаимоотношенията си, за обърнете поглед към партньорството. Нямате ограничения - вие избирате, вие подбирате. Нуждаете се от простор за развихряне в личния живот. Време е да го кажете, изкажете или покажете. Трябва да сте наясно с плановете на отсрещната страна в работата, следователно, дошъл е моментът да попитате. Знаете, че Меркурий е ретрограден до края на седмицата и не се очаква от вас да разписвате правилата за хармонично контактуване, а само да ги подготвите? Околните трябва да разберат, че вие държите кормилото на живота си с две ръце и нямате намерение да отстъпвате или да се отказвате от целите си, въпреки упреците, че са нереалистични. Последната оценка оставете на времето.

Телец

Действате на няколко фронта

Успехите през седмицата са плод на вашите творчески, нестандартни и неправолинейни решения. Няма планети, посетители на дома ви, разбирайте, на знака ви, но това не възпрепятства изявите ви. Сега трябва да действате едновременно на няколко фронта: домашния, служебния, професионалния и личния. Последният, поради присъствието на напрегнат аспект Венера/Сатурн, предимно засяга плана на здравето ви. То изисква вашето специално внимание и осъзнато ограничаване на желанието за повече от всичко. Умереността е добър съветник и когато се налага да водите неприятни или трудни разговори. Правилният подход сега е този, който може да ви гарантира положителен изход дори от много сложни ситуации. Те се заформят на 8 и на 9 октомври.

Близнаци

Романтична среща

Сигурно не се чувствате уютно в ролята на наблюдател, но и за вашата изобретателност съществува граница. За да ви ориентирам как да постъпите, ще поясня, че водещото днес е да си изработите нова стратегия. Грижата ви е да опазите своя личен и интимен свят от любопитни погледи. Имате какво да правите, когато останете насаме със себе си. Действайте така, че околните да разбират възможно най-малко за намеренията ви. Причините за оттеглянето ви са много, но като че ли се набива на очи е желанието да сте там, където искате и с когото желаете. Присъствието на Меркурий в ретроградна фаза до 9 октомври, ще позволи на романтиката да се разпростре смело и да оцвети взаимоотношенията ви. Много е вероятно да преживеете романтична среща, да си организирате пътуване с подобна цел.

Рак

Вълнувате се

И има защо. Всичко се върти около темата "любов" и взаимоотношения. Малко време ще ви остане да погледнете извън семейните отговорности и ангажименти. Всеки от представителите на знака ще пречупи тенденцията през собствените очаквания и надежди, ще я проектира върху настоящата обстановка в зависимост от приоритетите си. Съвместните вибрациите на Венера/Сатурн, планетите, за чиито аспекти стана дума във въведението, нахълтват в делника и превръщат обичайните неща във важни теми за обсъждане. Предстои ви да направите крачка към задълбочаване на отношенията. Възможно е също да разплетете или да заплетете още повече връзките си. Все пак да ви напомня, че няма условия за вземане на окончателни решения в рамките на дните до 9 октомври.

Лъв

Пред важни решения

Предлага ви се възможност да очертаете какви ще са следващите ви стъпки. Предстои да вземате решения и дните след 9 октомври ще са подходящата територия за целта. Сега, конкретни събития - като приключване на дела от предходен период, ще създават условия за стабилизиране на ситуацията ви. До колко чувството ви е реалистично, е друг въпрос. Няма как да не се запитате как да постъпите, при положение, че Марс/Нептун "разбутват" представите ви. Предлагам ви на 7, 8 и на 9 октомври да сте отворени към другите, да водите откровени разговори и повече да общувате с близките си. По този начин ще реализирате две свои потребности - от споделяне и от зареждане с нова енергия през контактите. Само ще допълня, че по време на тези обсъждания, може да се появи добрият вариант за решение на въпроса: как е най-правилно да се погрижите за обучението или за бъдещето на децата?

Дева

Семейството преди всичко

Внимавайте да не изпуснете от поглед целите си в областта на професионално-интелектуалната реализация, докато говорите с околните или обсъждате теми, вълнуващи други хора. Самият работен процес или конкретните ви действия на работното място трябва да заемат почетната позиция в програмата ви за седмицата. В същото време, планетни аспекти като тези на Марс и Юпитер, са се наговорили настоятелно да изискват темата за семейството и семейно-партньорските отношения активно да присъства в делника ви. На вас се пада да решите дали ще създадете благоприятни условия за процъфтяването на връзката ви и дали ще се възползвате от предложила се възможност за съвместно пътуване с партньора? Не се опитвам да ограничавам инициативността ви. Само потвърждавам, че към 5 октомври обстоятелствата подкрепят всяко ваше намерение за внимание към личния живот.

Везни

Повече концентрация

Напоследък се тюхкате, че нямате време за важните неща. Упреквате се, че пръскате енергията си за маловажни дела и за нестойностни контакти. От друга страна, съзнателно се възпирате от конкретни стъпки и постъпки, знаейки за продължаващата до 9 октомври ретроградна фаза на Меркурий. Предлагам ви да се съсредоточите върху онова, което непременно искате да присъстват в живота ви и да се превърне в негова основна цел. Отчитам, че в плана на взаимоотношенията сте твърде взискателни. Трябва да сте наясно, че така създавате основа за сериозна обвързаност със съдбата на околните. Преценете и претеглете добре дали да тръгвате по този път. Предлагам ви горещо да използвате за активен размисъл спокойствието, което ви предоставя до 9 октомври фазата с ретрограден Меркруий.

Скорпион

Не губете контрол

Бурното начало на октомври запазва темпа и през този период. Не очаквайте нещата да се случват без вашето активно участие и мисъл. Но не преминавайте в полето на настоятелността, когато искате да отстоите своето. Подобна позиция може да ви лиши от възможността да видите в предложенията отвън потенциал, който не присъстват във вашите идеи. Звездните аспекти препоръчват да работите в сътрудничество, да не се конфронтирате с чуждата воля. Това ви гарантира добро настроение. Изброих във въведението цяла плеяда планети и конфигурации. Те нямат пряко отношение към вашето рождено Слънце с изключение на "ретроградния" Меркурий. Неговото присъствие обаче предупреждава до 9 октомври да водите важни разговори само, ако сте сигурни, че ще запазите спокойствие и подразбиращия се добър тон.

Стрелец

Внимание:интриги

Вие се чувствате по-силни и можещи. Разчитате на собствената си енергия за справяне с делничните задачи и подготвяте стартирането на важни дела след 9 октомври. Не се отменя задължението да се държите настрана от интриги и разногласия. Те могат да се окажат твърде близко до вас поради присъствието на ретрограден Меркурий в знака на Везни. Надявам се, овреме да овладеете желанието си да казвате онова, което мислите без да ви е поискано мнение. Тъй като в планетните аспекти, които отговарят за вас днес, са включени няколко планети, явно горното предупреждение ще засегне както отношенията с близки хора / с членовете на семейството, с интимния партньор /, така и тези с колегите. Доверете се на балансираното поведение при всякакви обстоятелства между 5 и 9 октомври и всичко ще е наред.

Козирог

Търсите признание

Вие се чувствате добре в кожата си. Отвътре напира желание да представите пред повече хора възможностите и способностите си. Надскачате идеята да се ограничавате заради някакви обстоятелства в намеренията си. Все пак, трябва да ви предупредя, че присъствието на квадратура Слънце/Плутон  превръща всяко ваше действие в значим елемент от една верига, в която са подредени други хора с техните планове и цели. През периода е редно да се съобразявате с подобни фактори дори при извършването на обичайните, делничните задачи. Във всичко трябва да се старание за максимална точност и изчерпателност. Проверявайте до последната подробност, преговаряйте онова, което искате да кажете по време на срещите си, за да не позволите друг да довършва начинанията ви.

Водолей

Има място за любов

"Ретроградният" Меркурий може да направи така, че от миналото ви да изплуват забравени личности, проблеми или теми. Бъдете готови за отговор, ако ви попитат дали се интересувате от тях или дали имате намерение да ги развивате в бъдеще? Ако става дума за любов и чувства, не бъдете толкова категорични, че страницата е затворена. В същото време, забелязвам в поведението ви нещо нехарактерно: вие не проявявате нетърпение, не прибързвате. Трябва да ви поздравя за този избор. Той ще ви позволи да си спестите сериозни главоболия и разправии по темата финанси или да не допуснете вписването на грешни данни във важни документи. Вероятно, ретроградният Меркруий от знака на Везни ви е подействал положително и ви е накарал да се замислите дали сами да не отстраните от поведението си припряността, която толкова често възпрепястваше постигането на желано разбирателство.

Риби

Разпъват ви страсти

Трудно ви е да говорите за себе си. Отстрани изглеждате вътрешно балансирани и спокойни, но отвътре бушуват енергии и желания. Не сте открили още верния подход, който да ви позволи да сте хладнокръвни, но ревностни защитници на своите права и цели. В случая, не говоря единствено за сферата на професионално-служебните дела. Конфигурациите, за които споменавам във въведението: Марс/Нептун, Слънце/Плутон и ретроградният Меркурий, поставят в центъра на вашето внимание взаимоотношенията и контактите, в чиято основа присъства интерес. Той предопределя поведението, отношението ви. Това не е Любовта с главна буква, колкото и да се стремите да я сочите като виновница за пристрастията ви. До 9 октомври ви се предлага уникална възможност за спокойствие, в усамотение да стигнете до извода кое е най-важното за вас в този момент и да не отстъпвате от възприетата позиция през следващите шест-осем седмици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай