Най-злите убийци с нежни имена

Най-злите убийци с нежни имена | StandartNews.com

Няколко жени оставят кървава следа в историята на човечеството

Кралици, графини и надзирателки в концлагери ликвидират безмилостно жертвите си

Изтезания, наслада от мъченията на жертвите и десетки невинно загинали. Това е страшната равносметка от деянията на едни от най-кървавите жени убийци в човешката история. Макар и по презумпция жените да трябва да дават и пазят живота, някои от тях изпитват по-голямо удоволствие да го отнемат. Сред най-злите убийци от женски пол има благороднички, надзирателки в нацистки концлагери и такива с трудно детство, белязало ги по жесток начин.
Ирма Грезе е сред имената, които карат хората да изтръпват от ужас. Заради хубостта си родената през 1923 г.

Ирма била наречена Красивото чудовище

Красивия звяр и Хиената от Аушвиц. Тя работела в нацистките концентрационни лагери Равенсбрук и Аушвиц, както и като пазач в женското отделение на Берген-Белзен. Нейното иначе щастливо детство е белязано от самоубийството на майка й и отчуждението на баща й. След напускане на училище работи във ферма и магазин, става медицинска сестра в есесовка болница, където се заразява с идеите на нацистите. Оттам тя отива като пазач в лагера в Равенсбрук, а впоследствие и в Аушвиц. Въпреки младостта си - едва на 20 години - тя бързо получава власт и става отговорна за живота на 30 000 души. С тях тя се отдава на всякакви ексцесии, включително превръща мъжете в свои любовници, за да ги прати по-късно в газовата камера. Обичала да връзва краката на раждащи жени и да наблюдава с удоволствие как умират. Обвинена е в престъпления срещу човечеството и осъдена на смърт. Не по-малко кръвожадна била и Илзе Кох, наричана Вещицата от Бухенвалд. Тя се ражда през 1906 г. и още на ранна възраст е очарована от мъжете със СС-овски униформи. С червените си коси, зелени очи и изключителна чувственост, тя сключва брак на 31 години с Карл Кох, командир на наскоро построения лагер в Бухенвалд. Щастливата двойка решава да заживее в една от къщите, намиращи се близо до лагера. Илзе обича да изкушава с красотата си затворниците, но не се колебае да убие жестоко онези, които са я удостоили с поглед. Обвинена е, че е убила стотици задържани, а от кожата им си е направила бележници и абажури за лампи. Твърди се също така, че консервирала човешки вътрешности.
По жестокост с нея може да се мери серийната убийца Майра Хандли. Заедно с приятеля си Йън Брейди

стоят зад т.нар. Тресавищни убийства

жертви на които стават пет деца между 10 и 17 години. Невинните същества са убити по особено жесток начин между юли 1963 г. и октомври 1965 г. в района около Манчестър. След години на депресия и лутане тя признава, че е намерила отново себе си, когато се запознала с Йън Брейди. Той бил нееднократно замесен в дребни проблеми със закона, лежал в затвора за грабеж. Той й промива мозъка с фашистка пропаганда, с истории за убийства и жестокост, които Майра намира за истински вълнуващи. Тя е толкова заслепена от любовта си към него, че когато той й предлага заедно да отвличат и убиват деца, дори не се замисля. Първата им жертва е 16-годишно момиче. Следват още четири млади момичета и момчета. Но минава много време, преди полицията да заподозре връзка между престъпленията. Майра и Йън са издадени на полицията от роднина на Майра.
Ангела на смъртта е наричана друга убийца на деца. Бевърли Али е смятана за една от 10-те най-зли жени на всички времена. Обвинена е в убийството на 4 деца, опит за убийство на 3 други и причиняване на ужасни страдания на 6 хлапета. Престъпленията са извършени за период от 59 дни между февруари и април 1991 година в детското отделение на болница в Линкълншир, където е назначена като медицинска сестра. Бевърли поставя огромни дози инсулин на най-малко две жертви, а в друга жертва е открит въздушен балон, но полицията не може да открие първопричината за появата му. През май 1993 година Алит получава 13 доживотни присъди.
Ако се погледне назад в историята, също могат да бъдат открити потресаващи примери за женска жестокост. През XVI в. откриваме

историята на Кървавата графиня

унгарката Елизабет (Ержебет) Батори. Легендите, които я заобикалят, дават началото на повечето вампирски митове. Брам Стокър създава романа си "Дракула", обединявайки в едно легендите за Влад Цепеши и графиня Елизабет. Тя е от уважаван и почитан род - нейният чичо Стефан Батори бил крал на Полша, а нейният брат - принц на Трансилвания. През 1575 г., на крехката възраст от 15 години, Ержебет е омъжена за граф Ференц Надажди, герой от турския фронт. Смята се, че тя е убила около 600 млади момичета. Трудно е да се каже дали е извършила убийствата от садизъм, или за да се къпе в кръвта на жертвите си, което според тогавашните вярвания запазвало младостта. Говорело се, че млади жени и момичета изчезвали постоянно около владенията на графинята. Повечето от тях били селянки и слугини, за които Батори смятала, че няма да липсват никому, но в един момент направила грешката да отвлече дъщерите на друг благородник. Именно тогава била заловена и съдена за убийство. Популярността на Ержебет Батори се е запазила и до днес, въпреки че има сериозни съмнения дали тя наистина е била серийна убийца, или тези обвинения са били скалъпени по политически причини от нейни врагове след смъртта на съпруга й. Според тази теория граф Турзо, един от бойните другари на покойния мъж на Батори, проявява претенции към някои от личните имоти на вдовицата.

Разгневен от отказа й, той подема кампания по дискредитиране на графинята, подкрепен от Хабсбургската династия, която има интерес да сложи ръка на територията на Унгария. Така или иначе, независимо от това дали и до каква степен легендата за Кървавата графиня е истина, тя бе назована като най-злата жена в историята в предаването "Най-злите жени в историята", като освен това остава със славата на най-кървавата жена сериен убиец в историята на човечеството. В тази класация може да бъде наредена и Исабела I Кастилска - католическа кралица на Кастилия и Леон. Изявява се като ревностна католичка и поборничка за вярата, която основава Испанската инквизиция. През първите 18 години от въвеждането й са изгорени на клада над 10 хиляди души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай