Мързелът ни разболява

Мързелът ни разболява | StandartNews.com

Астрологична прогноза 1 - 7 август 2015 година

Седмицата събира две противоречащи си звездни съчетания

Все така е актуално успоредяването на траекториите по зодиакалната лента на Венера и Юпитер. Те продължават въздействието си по посока на реформи отвътре навън. С присъствието на аспекта се свързват опитите да променим нагласите, настройките си по отношение на действителността.
В този момент Венера/Юпитер търсят начин да ни върнат към миналото, за да почерпим оттам недостигащата ни опитност при вземането на решения.
В правомощията на съчетанието Венера/Юпитер е също така изграждането на представа за добрите страни на реалността, в която живеем. Техните проявления се проектират на фона на изисквания към нас: настояват да сме активни, а не странични наблюдатели.
Какво друго ни остава, освен да се вдълбочим в работа, макар и посред лято, за да дообработим идеите си, които ще представим пред обществото за мнение и оценка през септември.
Към 5 август същата тази ретроградна Венера, която дотук си кореспондираше главно с Юпитер, влиза в противоречив контакт със Сатурн. Следствие на тяхното взаимодействие, се очаква влошаване на общия тон на настроението / в личен и обществен аспект /, както и появата на неразположения от здравословен характер. Тенденцията ще е доминираща при хората, които имат хронични болежки.

Овен

Имате воля

Завършихте юли с усещането, че сте в конфликт с останалия свят, но и с надеждата, че ще може да постигнете примирие с околните и да получите спокойствието, необходимо ви за стартиране на предначертания си за нов цикъл в житейски смисъл. В началото на август няма нови планетни връзки, които да променят характеристиката на дните или да поставят под въпрос намеренията ви. До 5 август е актуално силното съчетанието Венера/Юпитер. То променя настроението по-бързо и от поривите на морски бриз. С него идва тенденция, говореща за стабилизиране на личната ви позиция, ако добре сте изиграли картите си до момента. Мнозина ще си кажат, че нещата не са толкова черни, колкото са им изглеждали. Накрая ще допълня, че бихте се справили с начинания от всякакъв характер, тъй като след 5 август Сатурн дава тласък на волята ви за успех.

Телец

Грижите намаляват

Седмицата ви започва лежерно. Предлагам ви да използвате свободното време през уикенда / 1 и 2 август / за чертаене на бъдещи планове. Потопете се изцяло в мислите и разсъждавайте как да се възползвате от обективните условия. Моля, действайте методично като отмятате въпрос по въпрос. И следващите дни няма да се отличават с динамика. Но ще сте далеч по-угрижени. Мнозина ще са напълно погълнати от семейни и домашни дела. Някои ще се вглеждат във вече подписани документи с идеята да намерят в тях основание за разсрочване или промени на условията по дългове, заеми. Трябва да ги окуража да продължат да търсят нов подход, тъй като са се заели със задачата във възможно най-подходящия момент. След 5 август съчетанието Венера/Сатурн засилват чувството ви за самосъхранение и мотивира за икономии, за ограничаване на разходите. За тези свои размисли информирайте близките си. Не пренебрегвайте техните предложения.

Близнаци

Слезте на земята

Очаквате събития. Настоятелно преследвате идеите си. Всеки от вас има собствена визия за предстоящото и очаква намеренията му да са в синхрон с обстоятелствата и с околните, защото е наясно, че сега едноличните действия не водят до успех. Въпреки това, не сте готови да промените своята визия за бъдещето. При положение, че в играта на планетите в началото на август са включени Венера, Юпитер и Сатурн  на ваше място не бих пренебрегвала високия процент опасност от настъпване на усложнения. Те само ще демонстрират, че не действате по правилата. Можете да си спестите подобни проблеми, ако още на 3 август демонстрирате видимо и категорично съгласие по вече многократно обсъждани въпроси. Ако ви се наложи да обсъждате документи, договори, гледайте цифрите и числовото изражение на труда ви с ясен поглед. Слезте на земята, преди обстоятелствата да са ви приземили.

Рак

Без рискове

Актуалните звездни аспекти ви разкрепостяват в общуването. Вие придобивате вкус към живота - позволявате си повече от всичко. Моля, препрочетете указанията в общата част. Те пряко засягат вашия знак. Бъдете внимателни и когато критикувате. Помислете дали разполагате с достатъчно аргументи. Уран и Меркурий са толкова силни в комбинирането на енергиите си, че е възможно да ви подтикнат към рискови изказвания или подобни действия. Към 5 август ще се присетите за стари отговорности. Възможно е и обстоятелствата да ви върнат към задължения или ангажименти, поети преди време. Атмосферата към края на периода е по-благоприятна. Тя ще ви зареди с настроение, ще ви предразположи да общувате повече, да търсите поводи за срещи, събирания. Някои ще се обърнат изцяло към семейството си и ще направят така, че близките им да преживеят незабравими моменти.

Лъв

Дебнат изненади

Цялото ви поведение говори за желание да сте полезни на хората, с които сте във всекидневен контакт. Разговорите в семейна и в работна среда носят повече дивиденти от всички усилия за преуспяване на професионалната или обществената сцени. Не си мислете, че напълно самостоятелно сте решили да преориентирате интересите си. Вибрациите на Венера, Юпитер и Сатурн отдавна ви подготвят за сериозни и смислени действия в лично-семейната среда. Във вашия делник изплуват минали събития и предишни намерения, идеи. Те ще настояват да им отделите време и внимание. В същото време, не забравяйте да размишлявате за причините, оставили ги без резултат. Към 1 август трябва да сте готови и за изненади. Налага го силното присъствие на съчетание Меркурий/Уран. Ваше задължение е да сте наясно до къде да отпуснете своето великодушие и разпуснете краищата на кесията си.

Дева

И тялото е важно

От вътре ви идва да сте саможиви. Не мисля, че обстоятелствата ще ви го позволят. През дните до 5 август се създават условия за преорганизиране на стратегията ви по делови или друг род актуални въпроси. Те ще се въртят в мислите ви или ще оформят действията ви до средата на идващия септември. Не предрешавайте нито един казус, не казвайте да или не преди да направите обстоен анализ. Причината да съм толкова категорична, е в планетните аспекти, за които говоря във въведението. Надявам се, благоразположените към вашето рождено Слънце, Меркурий, Венера, Марс и Юпитер  да надделеят и вие да се окажете в центъра на щастливи събития и развръзки. Някои от вас ще трябва да намерят време да споделят радостта си с близки хора или да присъстват на радостни събития в техния живот. След 5 август е време да помислите за своето тяло и кондиция. Не ви е чужд "спартанския" начин на живот ли? Докажете го.

Везни

Работата може да почака

Вие сте погълнати от работата си и от задачите, които сами си поставяте. Присъствието на съчетание Венера/Юпитер може да даде тласък на творческите инвенции при хората на изкуството, на науката. При други, това съчетание може да се проектира през необходимостта да се покажат загрижени или грижовни към близки хора или по отношение на семейните дела. Покрай тези ангажименти, много от личните ви намерения ще останат недовършени, други вие сами ще преструктурирате или реорганизирате, за да отговорите на промяната в обстоятелствата. Моля, в тази цялата залесия, не забравяйте да следите за здравословното си състояние. На някои няма да им се отдаде така лесно, както са си представяли, да се нагласят към новите реалности.

Скорпион

Бъдете дипломатични

Възможни са и промените в статуса ви на работното място или в бизнеса, но те ще дойдат на един по-късен етап, в самия край на месеца или през септември. Въпреки това седмицата има важно място в този процес, тъй като го подготвя. Преценете каква да е позицията ви спрямо хората, с които тепърва ви предстои да работите. Приемете, че подобна смяна на караула на работното място, в бизнеса е повече от наложителна. Тя е започнала. Предлагам ви, преди да изразите твърдото си мнение и становище по актуални теми или въпроси, да си припомните правилата на дипломацията и да се доверявате най-вече на собствените си инстинкти. Ако вашата работа е в сферата на изкуството, рекламата или сте на обществена позиция, бихте могли да използвате дните след 5 август за стабилизирането си на избраното място, както и за разширяване на своето влияние, засилване на личния авторитет.

Стрелец

Срещи с интересни хора

Вие живеете с пулса на обществото, към което принадлежите. Желани сте за събеседник, а и като гост на различни мероприятия, събирания, чествания. С други думи, получавате обществено признание. Няма как, вие получавате благословията от страна на хармоничната връзка Венера/Юпитер. Радвайте се и се възползвайте от предложенията, от възможността да разширите личния светоглед покрай общуването с различни, интересни хора. След 5 август го давайте по-спокойно. Подредете мислите си, не давайте прибързани отговори и оценки. Припомняйте си, че всички ви наблюдават. Възможно е това внимание да ви амбицира и дори да ви подтикне към рискови действия, намерения. Точно в този момент, в ушите ви трябва да прозвучи изречението от общата част към страницата, в което се опитвам да припомня, че подобно поведение може да повлече след себе си здравословни неразположения.

Козирог

Положителни енергии

Толкова много искате околните и обстоятелствата да подкрепят вашите инициативи, че сте съгласни на всякакви компромиси. Вярно е, че можете да разчитате в тази посока на положителни енергии от страна на Сатурн. Сега вие умеете да разграничите еднодневките от сериозните предложения, но това не е достатъчно. Присъствието на Марс в знака на Рак и комбинация Меркурий/Уран представят често нещата не точно такива, каквито са в действителност без да ви предпазват от прибързани или лекомислени решения. По никой начин не си го позволявайте, особено след 5 август. Добрата новина е, че сте заобиколени с хора, които разчитат вие да успеете, да преуспявате. Заинтересовани са и поради това ще сигнализират навреме, ако забележат нездравословни отклонения в линията на поведението ви.

Водолей

Повече смелост

Наложете си да сте максимално наясно със ситуациите във всеки миг от седемдневието. Не се плашете от неизвестността, защото вибрациите на аспектите между Слънце и Уран ви гарантират висок потенциал и жизнена енергия. Ако не впрегнете силата и волята си в изпълнение на намеренията си, ще се почувствате така, сякаш някой е отнел любимата ви играчка. През дните до 5 август ви се позволява да правите далечни планове. Дълго се въздържахте и се пазехте да говорите за бъдещето, което искате да имате. Слънце, Меркурий, Венера и Юпитер ви зареждат пряко или косвено с енергия, дават ви сила и вътрешната увереност да вървите към финализиране на предходните си намерения, докато планирате утрешния ден. Сигурна съм, че ще се преборите за него, а и с обстоятелствата, когато се съобразите с енергията на планетите Сатурн и Венера / Сатурн и Уран попадат в лупичката /, които настоят да си поставяте цели, изпълними с лични средства и сили.

Риби

далеч от "шамарите"

Налага се да започна със съвети. Последните дни от ноември са натоварени със силна енергия. Тя идва от страна на планетите, но тя не е отправена с положителен знак към вас. Присъствието на много небесни тела във вашия Дванадесети дом от хороскопа настоява да сте нащрек. Комбинацията на транзитиращото Слънце с Уран в началото на декември усложнява допълнително ситуацията. Интуитивно чувствате, че е по-добре да не се "бутате между шамарите", образно казано и този избор на поведенческа линия съвпада с моето мнение. Наблюдавайте обаче с интерес случващото се, за да сте наясно с процесите. Към края на първата десетдневка от декември ще е нужно да се намесите с адекватни действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай