Марс ще управлява високосната 2016 година

Марс ще управлява високосната 2016 година | StandartNews.com

Посветените в законите на астрологията настояват да се приеме 2016 година за средна точка между 2008 и 2024 година, които, от своя страна, дефинираха външните границите на бързи обществени процеси. Макар и с неочакван характер, те трябваше да ни отведат до цялостни промени. Обикновено "средната точка" показва до къде със сигурност, колко и как ще се случват нещата, тъй като вече сме приели първите сигнали от протичащите процеси.

Цитираният период / 2008 - 2024 година / е времето, през което в ръцете на държавата е съсредоточена силата да управлява света. Тази институция първа ще бъде подложена на изпитание, но ще й се придаде нова, допълнителна мощ.
Причините са в присъствието на няколкото силни аспекта между "обществените планети":
Уран и Плутон, Сатурн и Уран, Сатурн и Плутон, Сатурн и Нептун.

Техните вибрации продължават

да са валидни през 2016 година.
Дори поотделно, подобни взаимодействия са в състояние да предизвикват глобални, дълготрайни промени.
Тук си позволявам да посоча пример как се моделира и модифицира в зависимост от обстоятелствата поведението на Нептун.
От тази планета се очаква да вразуми хората, да ги подготви за отговорно и състрадателно поведение към себеподобните, тъй като обратното ще стане причина за социална диференциация и поляризация, отлична основа за сблъсъци с непредвидими последици.

Необходимо е да осмислим и факта, че през 2016 година сме застанали на върха на комбинацията от циклите на споменатите планети и няма как да не продължим по този път, както и да не се развиваме заедно с него.
За съжаление, ще ни се наложи да го сторим при неблагоприятно стечение на обстоятелствата:

Вибрациите от аспекта Сатурн/Нептун, които през 2012 година имаше анонс за приближаването на невидима разрушителна сила, заплаха за цялостта на границите на ЕС. Тогава имахме предупредителен сигнал за мигранската вълна, Редно е да очакваме тя да се развие напълно през 2016 година.

Присъствието на втората планета, Нептун в знака на Риби предрича сериозни затруднения за производството на селкостопанска продукция, задържане и дори намаляване на добивите, както и сериозни проблеми с изхранването заради неблагоприятни климатични условия.

Не само обективни ще са затрудненията с подсигуряването на храна за човечеството. Например, неконтролираната експлоатация на морските недра заради находища на петрол и газ, нерегламентираният улов на риба са сред дейностите, подвластни на нашата воля и ние трябва да програмираме тяхното експлоатиране.
Не така стоят нещата, когато към нас се обърне другата страна на Нептун.

Господарят на морските дълбини

и на водната стихия ще се задържи в собствения си знак Риби до март 2025 година.
От тази си позиция и през аспектите, които сключва с други небесни тела, той ще способства за засилване на опасността от разрушителни наводнения и проблеми с водния баланс.

2016 ГОДИНА ВИБРИРА В СИНХРОН С МАРС

Още от древността хората са забелязали, че годините под нейно управление подаряват на човечеството повече шансове за изява на способностите, както и му предоставят сили да се бори за своето по-добро бъдеще. А астролозите допълват, че марсовите влияния ни карат да не се спираме пред препятствията, да не признаваме граници и ограничения и да се стремим да реализираме наглед невъзможните си идеи, представи.

Хора, световни държави или години, като настоящата 2016-та, подвластни на влиянието на Марс, олицетворяват представите ни за сила, да инициативност, за действеност. От тях се очаква да са двигателят на прогреса.

Стартът на 2016 година

е заедно началото на първата ретроградна фаза на Меркурий във знака на Водолей.
Оттам, от територията на този въздушен знак, Меркурий предразполага към завръщане, реабилитация на значими идеи от миналото. Благодарение на нестандартното и абстрактно на моменти поведение на Меркурий, реформаторски идеи и свободолюбиви намерения биха могли да получат бързо актуалност и нови територии за своето разпространение.
Друга важна особеност на 2016 година е 5-месечното присъствието на планетата управител в знака на Стрелец и нейното четиримесечно пребиваване на територията на знака Скорпион на Марс, на нейния управител.

Астрологическата памет свързва проявленията на Марс в двата знака с чести пътувания, премествания и пътешествия. Съвременният вариант на тези премествания в пространството може да се опише като движение на големи групи хора и определено се асоциира с мигранската вълна, обхванала различни държави.
Поне до септември 2016 година тя ще бъде все така активна и целенасочена.
Другата страна от изявата на планетата Марс през същия период, активността и действеността му. Той настоява да покаже, че може да е

едновременно справедлив и авторитарен,

и готов да го демонстрира всячески.
Без да се усетим, ще изпадаме във възхищение пред личност, идея, превръщайки ги в идол, докато дори само миг по-късно вече ще сме готови да се откажем от думите си, да оттеглим подкрепата си.

Периодично ще се нажежават обществените и междуличностните отношения, ще прехвърчат искри и обвинения.
....
Проследявайки проявленията на характера на управителя на годината, трябва да стигнем до извода, че нещата основна задача през 2016 година - през годината под управлението на Марс, е да се откажем от желанието си да спори за всичко и по всяко време!
...
Редно е да осмислим този отказ като защита, като съзнателна преграда пред опасността да действаме от безсилие. Така бихме си спестили за важните дела енергия, която иначе ще отиде за безплодни проекти или за незначителни неща.
Двете малки и бързодвижещи се планети от нашата Слънчева система, Меркурий и Марс / Меркурий и Марс попадат в лупичката /, най-вероятно, ще успяват да повлияят през 2016 година върху посоката на циклите на големите обществени планети - Юпитер, Сатурн, Уран, Плутон, Нептун / Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон в малката лупичка /.
През енергията на Меркурий и Марс, цикълът Уран/Плутон, под чието въздействие се формира най-силният фактор за пречупване на светогледа както на личността, така и на обществото, би могъл да получи нова доза импулси. Те ще са в състояние да разбият дълбоката му, реформаторска енергия на малки порции и да предизвикат чести изблици на екстремистки прояви.

Под натиска на силата от аспекта Уран/Плутон/ в малката лупа / и с помощта на енергията от Меркурий/ Марс / в малката лупа / се очаква да се справяме по-добре с проблемите, когато ги обмисляме отвътре и действаме самостоятелно.
....
Личност и история през 2016 година вървят отново ръка за ръка, за да стигнат заедно и поотделно до своите вътрешни граници на възможностите си, прекрачвайки ограниченията, налагани им отвън.
...
Когато заговорихме за разширяване на собствените възможности и за ограниченията, наложени ни от силата на върховенството, неминуемо стигаме до ролята и мястото на планетите Юпитер и Сатурн / Юпитер и Сатурн в лупичката / за формиране на характера на 2016 година.

След изминалата 2015 година, Годината на Юпитер, сега отново ще трябва се върнем към недовършеното, към неосмисленото и недооцененото, останало ни в наследство от 2008 година насам.

Сатурн е планетата, която управлява времето и ни връща към поетите задължения, към обещаното. Тя е с малки пролуки за кратка раздяла, но не и за сбогуване, от 6 март до 9 септември в неблагоприятен аспект с Юпитер.

Изводът: възможно е да преживеем разочарования, да попадаме в неприятности, защото сме надценили възможностите си.
По същото време, между март и септември, Меркурий / попада в лупичката / също се намесва по един неособено елегантен начин.

Кулминацията на неговото витиевато движение е през август и септември. За тогава важи предупреждението да се пазим от проявите на суетливо безпокойство в поведението си.

За съжаление ще трябва да отбележа, че неблагоприятната страна от аспекта Юпитер/Сатурн / Юпитер и Сатурн попадат в лупичката / ще остави следи и върху проявленията на нашето въображение.

Страхът пред новото

и боязънта от неизвестното стяга нашата фантазия и я кара да се приземи. Ще ограничаваме съзнателно своите очаквания. Всичко това може да ни принуди да се уловим за материалното, за притежаваното, както удавниците за сламката.
Периодът от 2016 година, през който действат успоредно описаните по-горе планети и планетни цикли / януари - септември 2016 година /, ще се отличава и с нарастване на разделите. Разводите и конфликтите в партньорствата / в личния и в обществения живот ще се увеличат и разминаванията между довчерашни съюзници и единомишленици ще задълбочат.
Цитираните планетни взаимодействия предупреждават и за появата на финансови кризи през годината. Те няма да предизвикат банкрути на банкови институции, крах на банковата система, както се случи през предходни години. Проблемите ще са свързани с изразходването на огромни количества пари за непродуктивни цели или за неефективни производства.

Ще нараства количеството на необезпечените кредити като през лятото на 2016 година техният ръст ще надмине планираните граници. Вероятно поради това и поради изключителната тежест на поетите задълженията към обществото, на правителствата по света ще им е трудно да удържат нарастващите разходи.

ПЕРСПЕКТИВИТЕ ПРЕД НАС

Нова година - нов късмет! Нашенска поговорка от три думи / нова, година и късмет /, която разказва много за трепетите, за очакванията и за желанието на човека да не предизвиква съдбата, а да я приветства.
Какво да очакваме от 2016-та, с какво ще я запомним и какво да е поведението ни, ако мислим да позволим на звездните обстоятелства да са ни опора, да ни напътстват?

От астрологична гледна точка, също три са опорните точки, върху които се базират анализа и всяка година календарна година. Върху тях стъпват и препоръките на специалистите.

Триединството ръководи земните и небесните дела, благодарение на съчетанието на дух, душа и тяло. Те и техните взаимодействия не само присъстват в астрологичната карта на годината, а и носят информация за характер на година и съдбините.

Духът на 2016 година е обрисуван в карта, отбелязвала небесните положения на 1 януари спрямо позицията на Слънцето, което тогава, както винаги, е на територията на знака Козирог.

Остава да нагласим времето и координатите, за да сме сигурни, че отбелязваме старта на Новата година.
Когато искаме да видим от какво ще се нуждаем ние, българите, от какво ще страдаме и как ще се справим с живота си през годината, конструираме картата за 1 януари за 00 часа, 00 минути и 01 секунди източноевропейско време и поставяме точните координати на София, нашата столица.

При положение, че сме си поставили за цел да разберем дали годината ще ни позволи да се чувстваме собственици на своята съдба, трябва да разгледаме картата за деня и часа на новолунието с позиция на Слънцето върху територията на знака Водолей.

В този момент ние отбелязваме началото на Новата лунна година, която съвпада с новата година по китайския календар.
След като сме открили показателите на духа и на душата, идва ред на онези, които отговарят за физическото тяло.
При положение че се интересуваме какво ще ни донесе и с какви материалности ще ни обогати или задължи новата година, необходимо е да съставим картата за деня на пролетното равноденствие за часа, минутата и секундата при координати на София, когато Слънцето застава на 00 градуса, 00 минути и 01 секунди от знака на Овен. Така ще узнаем кой е Асцендентът на годината.

Асцендентът показва къде е символичният вход към 2016 година, от къде ще влезем ние на нейната територия. Остава ни да застанем пред него, за да узнаем коя е посоката, в която ще се отправи нашият живот, кой ще е пътят, по който ще се понесе духът ни, какви ще са търсенията на нашата душа през следващите дванадесет месеца.
Проследяването на астрологичните факти показва, че през 2016 година българският дух, устойчивостта ни и материалностите, с които ще разполагаме, се управляват от взаимовръзката и взаимодействието на три двойки зодиакални знаци.

Това ще са: Козирог-Рак, Водолей-Лъв и Овен-Везни и дават облика ни. Техните енергии и характеристиките им ще доминира в картата на календарната, на лунната и на астрологическата нова година за България през 2016 година, като поставят акцентите и посочват кои са активните места.

През годината трябва да очакваме промените и новостите да се противопоставят на статуквото. Ще сме все така самонадеяни и надменни, ще вярваме в небивалици, докато убеждаваме другите в правотата си.

В същото време, ще имаме възможност да превърнем стремежа си към самостоятелност и независимост в най-силната карта от стратегията си за промяна и отприщване на талантите.

Възможно е, способностите в сферата на науката, технологиите и изкуството на хора, родени под знаците на Овен, Везни, Рак, Козирог, Водолей и Лъв, да ни прославят по света. А месеците януари, април, юли-август, октомври да са времето за реализация на важните събития през годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай