Леенето на куршум гони страхове

Леенето на куршум гони страхове  | StandartNews.com

Подложете се на ритуала до 40 дни след инцидента, за да има ефект

По фигурата на отливката се гадае от какво сме се изплашили

Леенето на куршум е древен метод срещу страх, който обаче се използва и до ден днешен. По нашите земи се практикува вече над 500 години. Методът се предава през поколенията устно чрез жените в рода. Ако не случат на дъщери или внучки, може и на приятелки. Вещите в този метод са категорични, че той се използва срещу уплах, обща слабост, безсъние, тревожност и нощно напикаване. Най-общо може да се каже, че това е древен способ да се прогони стрес.

При леенето на куршум парче олово се разтопява на огън в меден съд, след което се пуска в студена вода. Тогава металът се разпръсква на малки парченца или образува някаква фигура. По нея може да се тълкува от какво точно се е уплашил човек. Тя символизира страха ни от определено нещо. Ако отливката на куршума приеме формата на човек, това означава, че някой ни е изплашил, ако пък е животно - значи то е причината за нашия страх.

Доста често при леенето на куршум се случва многократно той да не се събира и да трябва процедурата да се повтаря. Ако куршумът

се пръсва и не образува никаква фигура

трябва да се лее наново, а това означава, че страхът, който сме изпитали е бил доста голям и наистина е трябвало да прибегнем към метода. След като се образува някаква фигурка и се вижда какво точно наподобява тя, следва гадаенето къде точно се е загнездил предизвикания у нас страх. Над различните части от тялото ни може да се лее допълнително куршум, за да се установи къде точно се е загнездил уплахът. Там, където водата най-силно шуми при падането на разтопеното олово, е локацията на страха.
Леенето на куршум се прави по три пъти на три места - над главата, гърдите и коленете. Ако обаче куршумът не се събере при тези опити, не се продължава с метода, а страдащият трябва да дойде на другия ден. Най-добре е леенето на куршум да става преди обяд и не по-късно до 12 ч. С методът на леене на куршум всъщност се постига

изтръгване на страха от тялото на страдащия

Не трябва обаче човекът, преживял стрес, да се радва прибързано, защото следва друга част от ритуала. Изплашеният клетник трябва да прибере отливката от куршума у дома, да я сложи под възглавницата си да спи върху нея в продължение на 3 нощи. На четвъртия ден той трябва да стане рано сутринта и да хвърли куршума в шахта на кръстовище или в река, за да може течението на водата да го избави от страха, отнасяйки го надалеч. При приложението на метода жената, която го изпълнява изрича специални заклинания, които обаче остават в тайна за страдащия. Думите, които трябва да се изричат по време на леенето на куршум остават в тайна за непросветените. Водата, в която е гасено оловото, по време на тайнството, също не се изхвърля. Веднага след приключването на целия ритуал, страдащият човек трябва да отпие от нея. След това с тази магическа вода трябва да се напръскат уязвимите части от тялото му -
чело, гърди, колене и пети.

Вещите в тайнството са категорични, че куршумът трябва да се лее

не по-късно от 40 дни от датата на случката

предизвикала силния страх и стрес. Защото след това страхът "оживява" и никой вече няма да може да помогне на страдащия да се справи с него и да го преодолее. Другото важно условие за ефект от приложението на метода е вярата. В изцелението и прогонването на страха трябва да е убеден както изплашеният човек, така и този, който му лее куршума.

Смята се, че всеки може да се научи на мистичния ритуал, стига да вярва и да има желание да помага на страдащите хора. Разбира се, най-важното е да има от кого да научи тайнството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай