Кристалите лекуват и разкриват бъдещето

Кристалите лекуват и разкриват бъдещето | StandartNews.com

Мощната им енергия ползвана още от най-древни времена

Египетските танцьорки слагали рубини на пъпа си, за да прелъстяват

Зад всяко нещо във Вселената стои енергия с определена честота и вибрации. Особено място в космическия ред се полага на кристалите. Освен че излъчват собствена енергия те имат способността да променят вибрационния резонанс на други форми на енергия. Ето защо холистичните лечители използват кристалите за лечение и промяна на вибрацията на телесните клетки и чакрите. Тайната им сила е била понятна още на древните цивилизации. Някогашните лечители са били наясно с лечебните им свойства и смело са прибягвали към тях.

В древни ръкописи са откривани предавани от поколение на поколение тънкости как да се прилагат. Така в продължение на хилядолетия минералите, скъпоценните камъни и кристалите са били използвани с цел да поддържат емоционалното, физическо и духовно равновесие на хората. Ето как са използвали енергийната мощ на кристалите в различните епохи:

Римляните ги слагали преди битка

Амулетите и талисманите от кристал са били широко разпространени сред римляните. Те са били убедени, че кристалът подобрява здравословното състояние, пази войните по време на битките. Римляните са вярвали и че кристалите сбъдват желания и привличат положителната енергия към тях.

Фараоните носели цилиндри с кварц

Древните египтяни са вярвали в лечебните сили на камъните и кристалите. Те дори са погребвали мъртъвците като са слагали кварц на челото им, защото са били убедени, че с този акт ще спомогнат за безпрепятственото им преминаване в задгробния живот. Фараоните пък са носили цилиндри пълни с кварц, за да балансират енергиите Ка и Ба на тялото си. Самата Клеопатра е носила скъпоценния камък Лапис Лазури, който е съвкупност от много минерали и химически съединения. Римляните са вярвали, че този камък се свързва с небесната богиня Изида и носи просветление на притежателя си. Египетските танцьорки пък са слагали рубини на пъпа си, за да засилят очарованието и сексапила си. Мнозина египтяни са носели кристали в близост до сърцето си, защото са вярвали, че така ще привлекат любовта и вниманието на противоположния пол. Други пък слагали кристални корони върху главите си с убеждението, че така ще стимулират просветлението си и ще събудят третото си око.

Китайците гонели болежки

Използването на лечебната сила на кристалите е широко застъпено в китайската медицина, включително кристалните връхчета на иглите при акупунктурата и лечебните сесии Прана. Китайците практикуват тези лечебни практики вече над 5000 години.

Гърците се натривали с хематит

Преди да влязат в битка, елините натривали телата си с натрошен хематит. Те искрено вярвали, че енергията на хематита ще ги направи непобедими и с този ритуал ще излязат победители в битките. Всъщност думата кристал е с гръцки произход. Тя идва от гръцката дума "krustullos", която означава лед. Ето защо чак до 16-ти век мнозина са вярвали, че кварцовите кристали са изпратен от небесата вечен лед.

В Индия гонели дисбаланса

Кристалите са много ценени при лечение на емоционални и метафизични дисбаланси в Аюрведа. Използването на различни лечебни кристали е документирано в Хиндуистките Веди. Там са записани конкретните лечебни свойства на всеки един камък. Според индийците сапфирите носят проницателност, яснота и психическо равновесие, а ясписът - хармония и сексуална жизненост, като балансира базовите чакри.

Японците гадаели по тях

В древната японска култура гадаенето чрез кристали се е практикувало изключително често. Японците узнавали какво им вещае бъдещето посредством кристално кълбо. Практика, която се използва и до днес от мнозина ясновидци. Японците вярват, че кристалните кварцови сфери символизират сърцето на дракона и носят неговата мъдрост и сила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай