Хороскопът на келтите

Хороскопът на келтите | StandartNews.com

Митологията на келтите е изпълнена с доста зрелищни случки и герои. Целият свят знае, че според предците на ирланците не лъвът, а еленът е царят на животните. И тъй като той е със статут на божество, вози и до ден днешен Дядо Коледа из планетата. Келтите са имали не по-малко атрактивно отношение и към флората. Те твърдят, че всеки от нас съответства на дърво - в зависимост от това на кой ден е роден. Именно въпросното растение предопределя характера, емоциите, успехите и броя на бариерите за прескачане.

Дъб: Долу шестото чувство

Вие сте тотално разумна и трезва личност, която не обръща внимание на шестото си чувство или на интуицията. Знаете как да получите това, което искате, и много упорито го преследвате. При най-малката човешка или любовна измяна завинаги изолирате виновника от живота си. Защото давате всичко от себе си и искате не по-малко в замяна. Но този максимализъм често ви лишава от толерантност. Снизхождението не е вашата стихия. Ако някой се провали пред вас дори само веднъж, трудно ще възстанови рейтинга си. Логиката реши: никак не ви е лесно в любовта. Искате я завинаги. Искате семейство, което да ви гарантира тотална сигурност.

Лешник: Опасен чар

Опасен чар и неуморна харизма ви печелят приятели и успехи. Вие сте от тези, които винаги следват заповедите на сърцето си - въпреки че то понякога се мами в избора си. Родените през пролетта са пълни с енергия, лишени са от търпение и рядко допускат компромиси. Родените през есента са по-спокойни, а най-вече: по-толерантни. Изненадите ви съпътстват постоянно. А в любовта се отдавате на полюсите - или се отнасяте небрежно към връзките си, или ги драматизирате като на кино. Лесно се оставяте да бъдете съблазнени. Тайно си падате по секс за една нощ.

Калина: Възпитание на чувствата

Притежавате силен характер, въпреки че на първо четене ви броят за мекушави. Умеете да критикувате от сутрин до вечер. Често се превръщате в истински мърморковци - понякога заради перфекционизъм, друг пък заради отчаяние. Изисквате от партньора си постоянно да ви доказва чувствата си. Ако не го прави, започвате да се съмнявате във всичко около вас.

Клен: Хедонисти от класа

Нямате проблем да преценявате хората - владеете прозорливостта и интуицията. И въобще не сте толкова "скромни", на колкото се правите - обичате да ви се възхищават, а вие да се качвате по стълбата на успеха. Родените през пролетта кленове умеят да говорят, но понякога изпадат в бъбривост. Събратята им по дърво от есента пък са твърде цинични. И едните, и другите могат да объркат с поведението и чара си всеки - особено по-простодушните. Зад маската на сдържаност се крие темпераментна сексуалност. Държите на добрите маниери. И на възможността да се наслаждавате на различни партньори.

Орех: Измъчвай ме, но ме обичай

Имате добро и щедро сърце. Винаги изслушвате ближния, когато се жалва от проблемите си. Готови сте да подадете ръка на изпадналия в беда. Но сте далеч от идеята, че заради всичко това ще ви поникнат ангелски криле. Защото сте хитри и пресметливи - направо сте си крайно амбициозни, преследвате ли ясно набелязана цел. Пролетните орехи гледат всеки със съмнение, а есенните са винаги готови за нов и още по-горещ флирт. Но имате един голям грях: ревността. Смятате, че всеки, с който сте споделили мисли, трапеза или легло, трябва да ви принадлежи за цял живот.

Топола: Под щастлива звезда

Вие сте грациозни, елегантни, чувствителни, благородни... Бързо израствате емоционално и интелектуално. В ранната си младост сте склонни към безкраен празник, който невинаги води до добро. По-късно се кротвате. Труден характер. Когато набележите някого, не отстъпвате, докато не го видите стреснат, трогнат и очарован. Ако стигнете до брак, изисквате постоянни страсти. Но пък сте родени под щастлива звезда, която грее и за вас, и за партньора ви.

Кестен: Съдбата обича смелите

Първо сте срамежливи и сдържани - на купони винаги оставате извън светлината на прожекторите. По-късно обаче се развихряте - в бизнеса, любовта и мераците. И тъй като сте готови да опитате от всичко, се заемате с отличната организация на живота си. Рискът и предизвикателствата ви възбуждат на макс. Нямате навик да се влюбвате до полуда. По-скоро се правите на циници. Пролетните кестени са винаги с крачка напред - и триумфират, защото съдбата обича смелите. Есенните са по-странни, но не се откъсват от земята.

Ясен: Двойници в нощта

Често водите двойнствен живот, но сте убедени, че в това няма нищо смущаващо. Рядко знаете какво искате, но винаги - какво не желаете. Липсва ви воля за действие. Затова трудно взимате решения. И още по-трудно ги изпълнявате с лекота. Но ако сте мотивирани, успявате. Смятате верността за литературно понятие. Въпреки всичко това може да се разчита на вас.

Габър: Бърза работа, срам за майстора

Трябва да овладеете основното правило на храбрите шивачи - три пъти да премерите, преди да отрежете. Иначе няма връщане назад. Не размислите ли в детайли, ще се провалите. Така че минимализирайте импулсивността си и анализирайте. От вас успяват само тези, които компенсират мераците за мигновена реакция с реализъм и отлична организация. С обаянието и веселбата нямате проблеми - умеете да впечатлите публиката без особени усилия. Енергията също ви е предостатъчна. Което пък често води до натрапчива взискателност. В любовта внимавайте: държите на дистанцията, за да не ви помислят за личности, които лесно и бързо губят ума си по някого. Само че това разочарова.

Смокиня: "Не" на клетката

В каквато и ситуация да попаднете, нямате никакъв проблем бързо да се ориентирате към най-подходящия и безболезнен за вас изход. Защото сте много наблюдателни и за минути анализирате действителността. Кариерата ви блазни преди всичко друго. За вас не съществува друга възможност освен върха. Пролетните смокини пазят място в сърцето си само за един партньор, но тялото им често не е съгласно с този факт. Докато зимните все пак озаптяват напъна за приключения. Но и едните, и другите не се оставят да бъдат заключени в клетка. Привързани са към дома и близките, но често имат необходимост да поскитат на воля.

Бреза: Мечтатели с късмет

Вие сте мечтатели, за които няма нищо по-вълнуващо от пътешествията - в търсене на изгубеното време или на сродна душа. Понякога сте капризни, но по-често - безгрижни. И въпреки че всичко това намирисва на безотговорност, сте готови на всичко за семейството си, тъй като знаете, че то е супер важно за вас. Черпите от него сила и надежди - и затова го браните на всяка цена. Няма съмнение, че сте артистични - но ако искате да се занимавате с изкуство, трябва да направите нещо. Потрудете се, талантът рядко пада от небето. Пробивността не е срамна и за най-изявените творци. Много сте издържливи - с лекота преодолявате дребните проблеми със здравето. Вярвате в късмета - но не пропускайте да му помагате.

Ябълка: Хамлет от сутрин до вечер

Овладейте терзанията и престанете да се тревожите постоянно. Хората около вас трудно могат да бъдат променени, светът - още по-малко. Вие сте странна комбинация от наивност и проницателност, от инстинкт и чувственост, от обидчивост и интелект. Родените през лятото са по-уязвими в психиката. Родените през зимата са научили уроците си и разчитат само на себе си. За тях пътят е един - и обикновено не се отклоняват от него. Те са като привързания за мачтата Одисей, който не се поддава на изкушенията. И тъкмо заради това трудно откривате единствения за вас партньор - преди да се убедите, че ви обича, го подлагате на тестове без аналог.

Ела: Кариеристи с нежно сърце

Другите мислят за вас, че сте твърди като скала кариеристи, но всъщност имате меко сърце. Държите на дистанцията - това обаче е защитен рефлекс. Страхувате се да не би околните лесно да разчетат вашите слабости. Тъкмо заради това предпочитате да се изолирате от света. Това обаче съвсем не означава, че сте самотни. Просто сте много практични и не желаете да пилеете енергията си. Споделята плановете си, но не и душевните си драми. А те не ви липсват - защото търсите съвършената любов, пък тя не се намира често. И сте готови да скъсате - само и само да не се разочаровате.

Бряст: Един наивник на средна възраст

Изглеждате наивни - хората ви мислят за безпомощни и лесно прощават малките ви грехове. Самите вие понякога не си давате сметка за качествата, които притежавате. Затова пък сте крайно взискателни към близките си. Толкова, че често заемате позата на феодал. Сурови сте - хапливи и иронични. Но пък ви е страх, че партньорът може да ви изостави. Убедени сте, че се обича само веднъж - мисията невъзможна.

Кипарис: В епицентъра

Където и да ходите, каквото и да правите - винаги ви забелязват. С лекота се превръщате в център на вниманието - а пък ви и харесва. Обратното ви дразни. Приемате възторга от качествата ви като нещо естествено и дори задължително. Но в никакъв случай не сте зависими от комплиментите. Винаги сте си отделна губерния и се подчинявате на собствените си правила. Пестите си излишните конфликти и усложнения - а това говори за бърз рефлекс и разум. Тъкмо заради това не влизате в обяснителни режими. В любовта обаче имате необосновани комплекси - самонавивате се, че ви обичат заради блясъка, който излъчвате.

Кедър: Чашата винаги е пълна догоре

Ако за умерените оптимисти казват, че чашата им винаги е до половина пълна, то вашата дори прелива. Убедени сте, че за всеки проблем има решение. Готови сте да обещавате чудеса от героизъм в името на светлото бъдеще. Умеете да създавате настроение, около вас позитивизмът се лее на талази. Не допускате и грам скука. За десерт - умеете да бъдете щедри. Е, няма как заради всичко това да останете без опоненти. Влюбите ли се, играете ва банк.

Бор: Роб на крайностите

Вие сте мечтата на всеки потенциален сватовник - харизматични и добре възпитани. Всички ви харесват. А и не оставяте нищо на случайността. За вас имиджът е над подробностите от житейския пейзаж. Родените през лятото са перфекционисти. Родените през зимата - големи егоисти, дори да не личи на първо четене. В любовта сте роб на крайностите - сълзи или смях, скандали или нежност. Много държите да ви прощават.

Върба: Интуиция за милиони

Можете да предусещате събитията около вас. Да се ориентирате в мислите и намеренията на хората. Отгатвате чуждите желания с максимална точност. Интуицията ви е невероятна. Но предпочитате всичко това да не се разчува. Маниаци сте на тема "дискретност". Много сте гъвкави - владеете изкуството на изтънчената манипулация. С лекота убеждавате околните да играят по свирката ви, като ги оставяте с впечатлението, че е по тяхна воля. Любовта ви обсебва тотално. Времето за вас спира. От малкото щастливци сте, които намират партньори с еднакво качествени ум и тяло.

Липа: Неразуми работохолици

Във вашия живот съществува само една стълба - винаги нагоре. Изкачвате стъпало след стъпало и никога не се обръщате назад. Дори не спирате, за да чуете, че някой ви обича. Готови сте да жертвате личния си живот в името на кариерата. Неразумни работохолици. Трудите се от сутрин до вечер само и само за да докажете, че сте незаменими. Лоялни сте най-вече към тези личности, на които дължите благодарност. Амбицията не ви позволява да се влюбвате "сляпо".

Маслина: Право, куме, та в очите

Много държите да казвате истината в очите на хората. Това, че те не желаят да я чуят, хич не ви разубеждава. Но пък умеете да решавате и най-заплетените проблеми. При това - дискретно. Е, по-късно не спестявате горчивите факти на "виновника". Още повече че вашата отковеност му е полезна. Така че ви се носи славата на консенсусни личности. Отнасяте се леко небрежно към любовта - все едно, че нямате нужда от нея. Защото се страхувате, че няма да понесете сложността на чувствата.

Тис: Тайната градина

Винаги предпочитате да оставате тайнствени. Да бъдете загадъчни за вас е по-важно от всичко останало. А и по принцип излъчвате нещо неразгадано. Така че няма начин да останете извън горещия интерес на противоположния пол. Само че тук възниква проблемът - не сте фенове на повърхностните любови. Искате стабилна и мотивирана връзка. Предлагате толерантност. Не държите на външността, а на характера и ума. Повярвате ли на някого, то е завинаги. Но горко и тежко на онзи, който е притежавал и е проиграл чувствата ви. Намразвате го за цял живот. Особено ако ви е карал да го ревнувате.

Бук: Страх от обвързване

Вие сте от хората, които категорично се променят през различните етапи от живота си. Чарът и провокациите отстъпват пространство за зряло и детайлно обмислено поведение, но в никакъв случай не губите младежкото си излъчване. Знаете как да използвате както обаянието си, така и интелекта си. Трудно могат да ви устоят. Владеете изкуството на разговора - слушате, но и забавлявате. Не ви липсват и възможности да манипулирате. Обаче имате страх от обвързване. Бягате от брака като дявол от тамян. Сватбеният марш на Менделсон ви звучи като траурна музика. Но не сте подвластни на промискуитета. Изберете ли човека до себе си, проявявате почтеност. Не си падате по "Как да разкараш гаджето си за десет дни".

21 март - дъб
От 22 до 31 март - лешник.
От 1 до 10 април - калина /кучешки дрян/.
От 11 до 20 април - клен.
От 21 до 30 април - орех.
От 1 до 14 май - топола.
От 15 до 24 май - кестен.
От 25 май до 3 юни - ясен.
От 4 до 13 юни - габър.
От 14 до 23 юни - смокиня.
24 юни - бреза.
От 25 юни до 4 юли - ябълка.
От 5 до 14 юли - ела.
От 15 до 25 юли - бряст.
От 26 юли до 4 август - кипарис.
От 5 до 13 август - топола.
От 14 до 23 август - кедър.
От 24 август до 2 септември - бор.
От 3 до 12 септември - върба.
От 13 до 22 септември - липа.
23 септември - маслина.
От 24 септември до 3 октомври - лешник.
От 4 до 13 октомври - калина.
От 14 до 23 октомври - клен.
От 24 октомври до 2 ноември - орех.
От 3 до 11 ноември - тис.
От 12 до 21 ноември - кестен.
От 22 ноември до 1 декември - ясен.
От 2 до 11 декември - габър.
От 12 до 21 декември - смокиня.
22 декември - бук.
От 23 декември до 1 януари - ябълка.
От 2 до 11 януари - ела.
От 12 до 24 януари - бряст.
От 23 януари до 3 февруари - кипарис.
От 4 до 8 февруари - топола.
От 9 до 18 февруари - кедър.
От 19 до 28 /29/ февруари - бор.
От 1 до 10 март - върба.
От 11 до 20 март - липа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай