Хороскоп: Държим съдбата в свои ръце

Хороскоп: Държим съдбата в свои ръце | StandartNews.com

Астрологична прогноза за периода от 4 до 10 октомври 2014 година

В голямата лупа: В 20 часа и 30 минути източноевропейско време планетата Меркурий за трети пореден път през 2014 година, продължавайки своя път по еклиптиката, става "ретроградна". Напоследък много се говори за зигзагообразния ход на планетата и се дават съвети как да използваме или как да се предпазим от клопките на нейното въртеливо движение.

Преди да продължим напред, е редно да си припомним важните моменти от началото на септември 2014 година и да си дадем сметка дали сме постигнали целите си, към които в онзи момент сме се отправили.

Седмицата събира в себе си силни, дисхармонични звездни аспекти (между Слънце/Плутон, Слънце/Уран) с най-положителното от взаимодействието между планетите Слънце/Юпитер, Марс/Юпитер. Състезават се диктатът на обстоятелствата, придружен от ревността, страстта и тревожността срещу решимостта за действия, целящи промени. Дава ни се възможност да приемем новото, чуждото, различното. Коя ще е силата, която ще надделее в делника на всеки от нас? Това определя волята ни. В този момент личността е по-силна от съдбата. Нашите решения и нашето поведение отварят или затварят вратите пред енергията на планетните аспекти. Ние избираме.

Овен

Волята ви е в подем

Вие сте жизнени и решени за действие, за промени. Тръгвате с ентусиазъм към целите си. Присъствието на планетни аспекти, свързани с управителя на знака ви, Марс (Марс попада в лупичката), гарантира присъствието на волева енергия за довършване на начинанията. Съобразете се със задържащата фаза от придвижването на Меркурий. Предлагам ви да скъсите съзнателно хоризонта на цели и очаквания. Ще сте по-уверени, ако датирате делата си две-три седмици напред и си поставяте срокове за намеренията си в тези граници. Динамиката на месеца отдалечава края на октомври - не се опитвайте насилствено да го придърпвате. Дните, в които ще разчитате най-активно на смелостта, на риска и на шанса, са 4 и 5 октомври. Следващите два - 6 и 7 октомври предвидете за по-спокойни занимания. Редувайте активността си с време за разтоварване и отдих, за да издържите на високото темпо на периода.

Телец

Богат урожай

Вашият знак е пресечна точна на спокойствието и разума. Оставете други да се ентусиазират и гледайте на техните нервност и страсти от позицията на независим наблюдател. Ще съхраните нервите си, ще запазите присъствие на духа дори тогава, когато някой ще се опита да ви атакува, а и ще се окажете желан съюзник за силните на деня. Планетата Сатурн натоварва дните ви с тази специална функция и очаква вие да не се бунтувате срещу наложената ви "карантина". Консолидираните днес разум и опитност ще са ви от полза през ноември и декември. Стартираното през първите три дни от периода ще ви поднесе тогава неочаквано богат урожай. На неспокойния характер на дните от 7 до 10 октомври включително противопоставете целенасочено поведение, изразяващо вашата пълна отдаденост на работата, на вътрешния духовен свят, на заниманията, които ви изпълват със спокойствие.

Близнаци

Емоционални решения

Актуалните звездни аспекти не могат да ви сварят неподготвени. Вие сте във вихъра на активните занимания, целящи подобряване на професионалните възможности и на екзистенцията си. Гарантирано ще успеете да реализирате всяко свое намерение, без да срещнете по пътя към целта нито едно сериозно затруднение, ако сте си наложили да действате мълчаливо. Изискванията на планетните вибрации гласят: да разчитате предимно на собствените сили, да отказвате външна подкрепа дори тогава, когато предложенията звучат повече от атрактивно. Подчертавам този момент, тъй като изпитвам опасения, че към 6 октомври, с активизиране на участието на планетата Марс (планетата Марс попада в лупичката) в актуалните планетни конфигурации, вие ще се поведе по спонтанността на своята природа, ще загърбите разума и подсказките на интуицията си. Резултатът ще са не едно, а няколко емоционални решения, чиито последици ще са ясни в рамките на месец октомври.

Рак

Товарите се с работа

Цялото ви поведение говори за поета висока отговорност. Искате да ви приемат на сериозно. Не си давате сметка, може би, с каква тежест се нагърбвате. Околните с радост ще ви прехвърлят задължения и ангажименти. Така ще е на работното място на 6, 7 и на 8 октомври. Някой ще се скрие зад гърба ви в момента, когато обстоятелствата ви държат с вързани ръце. Ще умувате как да постъпите, за да защитите авторитета си, без да провалите една съвместна задача. Надявам се, че ще разчитате предимно на инициативността си, подплатена с решимост да се експериментира, когато познатите лостове не вършат работа. Предходните дни - 4 и 5 октомври, имат друго настроение. Те ви предразполагат да сте отворени към близките си, да се погрижите за семейството си. Не позволявайте да ви "играят по тънката струнка", тъй като не е в ничия полза. Всеки трябва да знае мястото и задълженията си, за да се запази хармонията в отношенията.

Лъв

Анализирайте винаги

Изплуват минали действия и предишни идеи. Те търсят място в дневния ви ден. Размишлявате над причините, оставили ваши намерения без резултат, или за онези сили, отправили действията ви в неочаквана посока. Много време и усилия ще отидат на 4 и на 5 октомври, за да възстановите в съзнанието си една картина, на чиито ярки цветове разчитате да ви дадат ориентир за логиката на процесите към днешна дата и съответно за принципите, върху които да построите програмата и последващите си стъпки. Приемете дните от 6 до 10 октомври за опитно поле. Не предрешавайте нито един въпрос, не казвайте да или не, преди да направите обстоен анализ на актуалното положение. Всички актуални планетни аспекти пряко ви засягат. Надявам се, вибрациите на благоразположените Марс и Юпитер (Марс и Юпитер попадат в лупичката) да надделеят и да се окажете в центъра на щастливи събития. Някои ще изпратят радостни новини на хора, живеещи далеч.

Дева

Това е вашият месец

Вие сте затрупани от работа. Делата ви се нуждаят от преструктуриране и вие сте се заловили със задачата. Мнозина ще се доверят на нови технологии и подход. Други ще потърсят помощ от хора, с които до момента не са се сработвали. Моля, не си представяйте, че тутак си и взаимоотношенията ще се пренагласят към новите условия. Дните от 5 до 9 октомври включително са ви дадени за това - да привикнете към промените в статуса си на работното място или в бизнеса, да определите позицията си спрямо хората, с които ще ви се наложи да полагате съвместни усилия през следващите месеци. Надявам се, да се възползвате от енергичността си в работния процес, докато при напасването на контактите и отношенията да се доверите на спонтанната добронамереност. Ако към този подход прибавите дипломация, напълно уверено мога да ви кажа, че октомври ще се окаже вашият успешен месец от 2014 година.

Везни

Действайте с чар

Никой не може да се мери с вас. Дори не трябва да си го помисля. Звездните аспекти между планетите Марс, Юпитер в комбинация със Слънцето, за които става въпрос във въведението (Марс, Юпитер и Слънце попадат в лупичката), огряват вашия знак и изваждат на показ вашия чар, привлекателност и душевна красота. Трябва, разбира се, да сте съгласни околните да надникнат в душата и в сърцето ви, за да се уверят, че притежавате онова, което афиширате. Пристъпете към 6 октомври с тази нагласа и приемете, че ви предстои да преминете през тест, който да отчете доколко сте готови за връзките, които желаете, и дали сте искрени в обявените намерения по отношение на работа, бизнес сътрудничество, професионални задания.

Скорпион

Преливате от енергия

Всяка ситуация приемайте със самочувствие и спокойствие. Причината - позволява ви се да живеете по начин, отговарящ на вашето вътрешно "аз" и да се изразявате така, както природата ви повелява. Рядко се случват подобни периоди. Сега чувства и действия, намерения и постъпки вървят в синхрон. Наложете си да използвате максимално плътно всеки миг от седемдневието. Предлагам ви да набележите разнообразни цели - да има и такива, които вие или околните сте оценявали за непостижими. Не се плашете от неизвестността в обстоятелствата, защото вибрациите на аспектите ви гарантират висок потенциал на жизнена енергия. Бих допълнила, че ако не я употребите, ако не впрегнете силите и волята си в желана цел, има опасност тя да ви затисне. Ще го установите по външните признаци на кутсузлука, съпровождащ делата ви. Не бързайте да решавате, че не от вас, а от волята на съдбата зависи развоят на нещата. Напротив. Всичко е заложено в собствените ви действия.

Стрелец

Повече разум в офиса

Правите широки крачки и вървите към финализиране на конкретни намерения. Чувствате се достатъчно силни да преборите обстоятелствата. Едновременно с това сте спокойни и убедени, че действията ви са правилните. Енергията на планетите Марс и Юпитер (Марс и Юпитер попадат в лупичката) направо се излива върху вас. Не й позволявайте, моля, да изземе кормилото на вашия живот, тъй като това може да се окаже опасно. На 6 и на 7 октомври ще разберете какво имам предвид. Ще ви се наложи да поставяте спирачка на желанието си да покажете кой управлява на работното място, в бизнеса ви и кой командва у дома и в партньорството. Нищо чудно някой да се уплаши, друг да се отдръпне, а вие да се окажете в позицията на предводител-победител без своята армия. Налага се да ви посъветвам да сте по-внимателни и по отношение на финансовите дела. Не си позволявайте пазаруване с размах. Ограничете желанието си за инвестиции. Все пак живеете в дни на "ретрограден" Меркурий ("ретрограден" Меркурий попада в лупичката).

Козирог

Парични притеснения

Наблюдавате с нескрит интерес и с малко безпокойство онова, което се случва наоколо. Осъзнавате, че животът ви е интересен и пъстър, но и че днешните обстоятелства няма да са актуални утре. Надявате се вашата интуиция и опит да ви подскажат как да постъпите, за да удържите позициите си, да пренасочите навреме усилията си. Нямате причини за безпокойство, тъй като сте приели ролята на очакващия. Няма и как да се разминете, без да проявите личната си воля в този процес на преоценка и промяна. Мнозина ще са най-вече притеснени за състоянието на финансите си след време, но точно тази тема днес не може да получи яснота поради присъствието на "ретрограден" Меркурий ("ретрограден" Меркурий попада в лупичката) в обстоятелствата. Предлагам ви да не приемате предложения за съдружие и съвместна дейност. На 4 и на 5 октомври някой много активно ще се опитва да ви привлече. Само след три до четири седмици ще се поздравите за проявената навреме далновидност.

Водолей

Умната във фитнеса

Вие не се интересувате от онова, което се случва днес и сега. В мислите и намеренията си живеете в бъдещето. Спойката между реалността и мечтите е много силна заради присъствието на вибрациите на Слънцето от знака на Везни, на Уран от знака на Овен и на Плутон от знака на Козирог. И трите небесни тела фиксират вашето внимание върху екзистенцията, позволяват ви поглед в дълбочина и ви помагат да изненадвате околните с неочаквани реакции, както с прозрения за същността на събития и явления. С други думи, позволено ви е да мислите за бъдещето и едновременно да се справяте добре в делника. В този натоварен с действия и активности процес вие трябва да сте наясно със себе си. Ако правите нещата доброволно, ако не усещате натиск отвън, убедена съм, че дори най-натовареният ден ще ви изглежда приятен. Налага се да отворя една скоба. Тя е за онези, които в суматоха няма да помислят дали с желанията си не издевателстват над тялото. Не забравяйте, че физическите възможности често са по-ограничени в сравнение с полета на фантазиите.

Риби

Предстоят промени

С лека уплаха заставате пред новия календарен месец. Причините за това при всеки са различни. Различен ще е и начинът, по който ще преодолеете ступора. Мога да си позволя обобщението, че се намирате пред нов етап, предусещате промени, предчувствате, че нещата се развиват, без да участвате и независимо от вашата воля. Седмицата ви е дадена, за да се отърсите от желанието да фиксирате живота си, да го рамкирате и да го ръководите по строги правила. Дайте отдих на стремежа във всеки един момент да сте наясно с онова, което се случва. Ако позволите обстоятелствата да променят нагласите ви и се доверите на волята на околните, дадете простор на чувствата, сигурна съм, че ще преоткриете един нов свят. Не казвам, че трябва директно да прескочите в фантазиите. Трябва да останете в реалността на делника си, но да го разгледате от нов ъгъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай