Гледай онлайн как астероид преминава близо до Земята

Гледай онлайн как астероид преминава близо до Земята | StandartNews.com

Как астероид минава максимално близо до Земята. На това явление можем да станем свидетели днес. Самият полет на небесното тяло 2011 UW-158 може да наблюдаваме онлайн, пише "Дейли мейл".

Самият състав на стероида е плод на много проучвания. Състои се от около 100 млн. тона платина и други ценни минерали за 5,4 трилиона долара, обясняват изследователи. Диаметърът на астероида е по-малко от един километър. Разстоянието, което ще го дели от нашата планета при полета му покрай нея, е 2,4 млн километра или 6 пъти повече от разстоянието между Земята и Луната.

Първите подробни изображения на редкия астероид бяха получени само преди дни в

Обсерваторията в Пуерто Рико направи първите подробни изображения на редкия астероид преди няколко дни. Днес обаче ще има нови, тъй като организацията Slooh дава възможност да станем свидетели на полета на астероида. В тази връзка телескопи на обсерваторията се свързани със сайта на организацията, където ще може да се види полета на "скитника".

Натиснете ТУК, за да гледате по-късно.

Компанията Planetary Resources, която си е поставила за цел да разработва полезни изкопаеми извън Земята, вече заяви желанието си да започне добива на драгоценния метал от астероида, съобщава РИА "Новости".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай