Денят Пи - веднъж на 100 години

Денят Пи - веднъж на 100 години | StandartNews.com

14 03 2015 година. За някои от нас това е ден като всеки друг, но има и такива, за които той носи символика. Вижте отново цифрите и помислете какво отбелязваме днес. За тези, които не се сещат - Денят Пи. Той носи първите пет цифри на един от основните математически символи – числото Пи, отбелязват учените от НАСА.

Поставете цифрите 3:14:15 (месец, ден, година), след това 09:26:53 (час, минута, секунда) и получавате част от безкрайното число 3.141592653

Преди 136 години на този ден е роден гениалният учен Алберт Айнщайн.

„Вземете парче от любимия си пай и отбележете най-перфектното Пи на века в този час", пишат от НАСА и изтъкват, че подобно съвпадение има веднъж на 100 години.

Езотериците твърдят, че загадката на квадратурата на кръга и свързаната с нея тайна на числото Пи остава неразкрита и до ден днешен. Мистиците пък определят числото като сакрално, свързано със слънцето, топлината и божествената хармония.

Пи има връзка с Великите космически дракони. Числото е открито от вавилонските магове, които са го използвали при строителството на вавилонската кула, смятат други.

Много астролози твърдят, че именно днес Земята ще се върне към първородния хаос. Това трябваше да стане точно в 9 часа 26 минути и 53 секунди, но не се сбъдна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай