Божият гняв отворил портата на ада в Непал

Божият гняв отворил портата на ада в Непал | StandartNews.com

Ловът на хигс-бозона или бесовете на Шива отприщили труса от 7,9 по Рихтер

И смелата Кумари на Катманду не можа да измоли милост от небесата

Адски трус от 7,9 по Рихтер превърна Непал в гробница преди 10 дни. Предизвестена ли е трагедията под Покрива на смъртта? Може ли търсенето на "божествената частица" да е събудило гнева на Земята? И възможно ли е раждането на жива богиня преди 12 г. в Непал да е предупреждение, че адът ще се отприщи в магичната земя? "Стандарт" събра най-интересните теории за труса, преместил Катманду с 3 метра наляво и смалил Еверест с 2,54 см.

ЦЕРН събуди гнева на Земята и удави Непал в кръв и смърт, убедени са любителите на конспиративни теории по цял свят. Според учени, които са против експериментите с адронния колайдер, търсенето на хигс-бозона е заплаха за цялото човечество. Те се боят, че ЦЕРН може да отвори черна дупка и да ни захвърли в друго измерение. И обясняват всички катаклизми, които ни застигат в последните години - от наводнения до изригвания на вулкани, с експериментите в Швейцария.
На 24 април, часове преди драмата в Непал, от сайта beforeitsnews гръмнаха с вестта, че е

станала авария с адронния колайдер

Протичал е експеримент с ускоряване на насрещни снопове протони и тежки йони, с цел да бъде открит хигс-бозонът - божествената частица. Според сайта учените са "изгубили контрол" над лъча от микроскопични частици и се е наложило аварийно да спрат процеса. А според любителите на конспиративните теории, това е причината в 7,9 по Рихтер да разлюлеят Хималаите на другия край на Земята. "Бог се разгневи, защото го изследваме като опитна мишка!", тревожат се мистиците.
Суеверните видяха и знамения, предрекли трагедията в Непал. През 2003 г. там се случва истинско чудо. 24-годишна жена ражда момиченце с 4 очи и 2 усти. Според роднини бебето е преродената богиня Бхагавати, съпруга на Шива и покровителка на невинността. Местните хора обаче не са ужасени, напротив - радват се. Защото в Чаудхари виждат благословението на богинята с четири ръце. Което днес, след трагедията, може би означава: "Пратих ви нечовешко изпитание, но не пратих народа ви на гибел!".
В Непал имат още едно дете чудо, което буди възхищение. Рам Бахадур Бомджон, известен вече като Буда момчето, разби всички научни теории, като остана жив,

медитирайки 10 месеца - без да пие вода и вкусва храна

За да проверят дали това не е изпипана измама, журналисти поставиха камери навсякъде около тийнейджъра. Записите доказват, че Рам е стоял в една и съща позиция, докато медитира, а органите в тялото му функционирали нормално. Заснемането на медитацията продължи 10 месеца, след което Рам просто изчезна. Свидетели разказаха, че Рам е тръгнал към джунглата, за да търси Нирвана-та далеч от любопитните камери.
Непал винаги е бил люлка на боговете. Според индийската митология, леговището на самия Шива на връх Еверест. Могъщият бог на вятъра често се гневи, когато простосмъртните посегнат на природата, разказват в Непал. Тогава

хвърля срещу тях ветрове, върлуващи с 250 км/ч

а защо не - и 7,9 по Рихтер, коментират сега по-суеверните.
Шива може и да медитира на върха на Хималаите, но из Непал се разхождат и живи богини, наречени Кумари. Избират ги още на 4 годинки. Затварят ги в резиденция, която имат право да напускат до 19 пъти в годината - и то - само на големи празници. Момиченцата се смятат за живото превъплъщение на древната богиня Дурга, която в непалската митология е символ на безстрашието и смята за пазителка от редица болести. Живата богиня в Непал трябва да има шия като раковина, мигли като крава, гърди като лъв и глас - мек и ясен като на гъска. При подбора момичетата са подложени на изпитания за смелост. Те трябва да пренощуват в стая сами,

заобиколени от мъртви жертвени кози и крави

При последния тест пък трябва да познаят измежду куп вещи онези, принадлежали на предишната Кумари. Избраното момиче остава затворено в резиденцията в Катманду до момента на първия си цикъл. Щом съзрее, богинята се развенчава - защото е простосмъртна. И идва ред на новата Кумари.
Живата богиня на Катманду обаче не можа да я спаси от ада на 25 април. Легендата се сбъдна - порталът между нашия свят и отвъдното, за който се смята, че е скрит в Хималаите, се отвори. И погълна близо 10 000 невинни души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай