Антихристът е роден на 4 февруари 1962-ра

Антихристът е роден на 4 февруари 1962-ра | StandartNews.com

Балканите са в епицентъра на конфликта между Изтока и Запада, но България е вън от зоната, твърди тълкувателят Бланку Йонеску

Нострадамус, роден като Мишел дьо Нострадам през 1503 г. в Сен Реми, прави пророчествата си под въздействието на билкова смес, от която изпада в транс. Аристократът от Прованса, живял до 62, следва филология и медицина, по която защитава докторска титла, но се увлича и от астрология. Той вижда в бъдещето раждането на Месията и идването на Антихриста. Измисля книгата с пророчествата, за да могат чрез нея посланията му да пристигнат до поколенията. Но, за да не ги разбере църквата и да избегне инквизицията, ги закодира дълбоко. Те са написани така, че да не може да ги проумее "вулгарният, профанът и невежата". "Звездогадатели, простаци и варвари" виждали в писмата и центуриите всичко, само не най-важното. Така пророкът заблудил църквата, времето, като изпратил думите си до идните генерации. Още от XVI век хората са се опитвали да разтълкуват загадъчните съчинения на Нострадамус. Досега единствена интрепретация е преминала изпитанията на времето - на румънския ерудит Бланку Йонеску. Изследователят, който сега живее в Щатите, обещава третото хилядолетие да е доста вълнуващо.
"Ако анализът на текстовете ми е правилен, то ХХI век ще е бурен", твърди Йонеску. Според него ще се разпадне парламентаризмът във Франция и там ще бъде възстановена монархията. Пълен провал очаква Европейската общност. В Италия ще има кървава революция, както и неистов бунт срещу Църквата. В страната ще се появи диктатор като Мусолини. Трите държави Франция, Испания и Италия ще създадат конфедерация. Америка пък я очаква тежка икономическа криза.

Според пророка комунистически Китай е истинска заплаха за свободния свят, а народите, дошли от Централна Азия и Китай, ще започнат голяма война, пресичайки регионите, намиращи се около Каспийско и на север от Черно море, взимайки в плен хиляди хора. Нов мюсюлмански лидер ще подчини на диктатурата си арабските народи. А само след 20 години ще има мощно ислямо-арабско настъпление в Европа. Не става и дума за "мирна окупация". Тези страници от историята ще бъдат кървави. Но в крайна сметка жълтото нашествие ще бъде спряно. Силите на Запада ще победят. Но по-точно това ще бъде победа на една конфедерация под командването на велик монарх, който ще обедини и две големи държави на Севера. Най-вероятно ще има съюз между Америка и Русия. Двете страни ще останат супердържави от военна гледна точка.

Това са част от предсказанията на Нострадамус, направени преди 400 години. Много от разтълкуваните предсказания на френския пророк са верни. Според тях апокалипсисът ще започне с регионални инциденти в Изтока. След "малките войни" войната ще дойде и в "сивата зона" между Изтока и Запада, тоест Балканите. Албания и Македония ще са люлката на страховитите събития. Нострадамус не предсказва участие на България във войната. Природните катаклизми, които ще разтърсят земята, ще ни подминат. Третата световна война ще бъде най-страшната за човечеството. Ядрени, биологически, химически и лазерни оръжия ще потопят милиарди хора в кръв.
Появата на антихриста постоянно присъства в писанията на френския гадател.

"Завоевателят" е роден в Ерусалим на 4 февруари 1962 г. и е мюсюлманин с три висши образования, според тълкуватели на Нострадамус. Антихристът ще се появи като спасител и ще знае всички отговори. Преди да почне войната, той ще говори дълго, пророкувал Нострадамус. Предишните "ортаци" на дявола били Наполеон и Хитлер. Трябва да се припомни, че Нострадамус доста точно посочва датите на някои от новите световни събития в историята на човечеството. Например нахлуването на Хитлер в Белгия. По разположението на звездите и планетите той разгадава датата - 10 май 1940 година! Благодарение на Нострадамус Йонеску узнал, че политическата кариера на Горбачов ще завърши с минаването на Юпитер през съзвездието Лъв - през септември 1991-ва. Когато той разкрива пред пресата тълкуванието си, следва голям скандал в медиите. Румънският изследовател е открил и текста, от който узнава, че Никсън ще бъде предсрочно свален от постта си на президент. Още през 1972 г. той написва статия по този повод и предупреждава за скандала Уотъргейт. През 1973 г. изпраща на Никсън предупредително писмо и коментиран превод на точното четиристишие от ръкописа на прорицателя. Писмото обаче не е взето насериозно. Ако Нострадамус предсказва дадено събитие, то никой не може да го отмени с вмешателство отвън, обяснява Йонеску. Според него предсказанията на Нострадамус не могат да се отменят, но поне може да се смекчи удара на съдбата.

Идва вместо Исус

В християнската есхатология антихрист означава човек, същество или образ на човек, който е въплъщение на злото и действа като противник на Исус Христос. Думата идва от Новия Завет и означава личност, която действа вместо (Божия) помазаник. "Анти" означава "вместо", а не според разпространеното схващане "против". Тоест Антихристът идва вместо Христос и разпространява неверни учения за него. Според Библията Антихристът ще се появи преди Второто пришествие. Мнозина вярват, че това няма да е папата или друг религиозен водач, а самият Сатана в славен образ на ангел, в какъвто според Библията той може да се въплъщава.
Мюсюлманите също вярват в Антихриста, като го наричат ад-Даджал, както и във второто пришествие на Исус, който ще го убие.

Из "Уикипедия"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай