Сатирът е цар на изневерите

 Сатирът е цар на изневерите | StandartNews.com

Лъвът е суетен смелчага, а Скорпионът - страстен и честен до край? Забравете скучните хороскопи. Надникнете дълбоко - в тъмните коридори на душата си. Още преди хиляди години древните гърци подредили "черен хороскоп" - който разкрива най-грозните ни черти. За разлика от традиционния в него има само 10 знака. Кои митологични същества дирижират злото у вас? Вижте в хороскоп на сенките.

Гневният Кентавър (8 януари- 12 февруари)

Кентавърът е наполовина човек, наполовина кон, затова при всички, родени под знака на Кентавъра, животинското доминира над човешкото. Такива хора трудно контролират яростта си, сексуалните си желания и страха си. Винаги следват емоциите и желанията си, а не разума и са много непокорни. Жените родени под знака на Кентавъра, се отличават със силно изразени животински инстинкти. Те притежават сетива на хищник ловец и свободния дух на кон. Според елините момичетата Кентаври трудно сдържат емоциите си, но за сметка на това са изключително прями. Старите гърци са убедени, че дори да дойде краят на света, Кентаврите със сигурност ще са сред оцелелите.

Безпощадната Харпия (13 февруари - 18 март)

Крилатото създание, подобно на птица с тяло на жена със смъртоносни нокти, е символ на отмъщението. Древните гърци ги описват като изключително бързи, мрачни и страшни същества, които наказват всеки, заслужил гнева на боговете. Най-трудно за харпията е да прости. Като цяло не са нито злобни, нито завистливи натури, но ако веднъж ги нараниш или обидиш, тяхното отношение към теб ще се промени коренно... и завинаги! Тя с години може да помни, а най-голямо щастие й носи крахът на враговете й. Неизчерпаемата им енергия изненадва всички, дори и хората, които достатъчно добре ги познават. Според древния митичен хороскоп почти няма представител на знака Харпия, който може да прости и забрави.

Горделивият Пегас (19 март - 24 април)

В древногръцката митология Пегас е крилат кон. Родените под знакът на Пегас се реят в небесата, високо над всички останали хора. Представителките, родени под знака на Пегас, се отличават с невероятната си дарба да са винаги над нещата. Те не понасят рутината и еднообразието, които ги изкарват извън равновесие, нито се вписват в някакви порядки и норми. Имат свои правила и следват само тях. Общо взето, техният живот е това, което се случва, докато другите си правят само планове. Отрицателната им черта е тяхната прекалена гордост. Родените под този знак са прекалено горди и са убедени, че заслужават повече. Постоянно недоволстват и мразят романтиката.

Кръвожадният Цербер (25 април - 30 май)

Церберът е триглавото куче, което охранява входа за света на мъртвите. Бог Хадес има пълна власт над него. Този триглав пес зорко следи никой да не се измъкне от царството на мъртвите. Родените под знака на Цербера са особено своенравни и понякога дори необуздани. Притежават твърде много енергия, която невинаги насочват в правилната посока. Склонни са към избухливост и честа смяна на настроенията. Те са раздразнителни, избухливи, в повечето случаи и враждебно настроени към околните, способни са да отровят живота на другите за дреболии. Ако Церберът се опитва да сдържа своята ярост, изпада в депресия и стрес. Според древния митичен хороскоп представителите на знак Цербер могат да се спасят само тогава, когато осъзнаят своята същност и се изпълнят с искрена доброта към хората.

Ненаситният Сатир (31 май - 3 юли)

Козлоногият представител на горските божества бил почитан като покровител на плодородието. Сексът е главният двигател на тези хора и те прекрасно го знаят. Мъжете от този знак имат слава на женкари, а жените обичат да разрушават добри семейства, вместо да си търсят постоянен партньор. Обичат да обръщат внимание на външния си вид. Жените Сатир имат по-агресивен нрав от мъжете.

Коварната Сирена (4 юли - 10 август)

Морската нимфа, известна като сирена, се слави с неустоим чар, който обаче може да се окаже пагубен за противоположния пол. Те са полужени-полуптици. По-често сирената е възприемана като демон с женска външност. Тези жени отлично знаят какво оръжие е красотата им и често го използват, за да постигнат користни цели. Родените под знак Сирена опитват да се възползват от своята привлекателност за лична изгода, без да вземат предвид интересите на другите. Според древния митичен хороскоп жените Сирени се преструват на беззащитни и безпомощни, така лесно успяват да манипулират и управляват мъжете. Същия метод използват и мъжете, като се преструват на неопитни и невинни. Твърде хитри са, за да им сложим етикет.

Фанатичният Грифон (11 август - 15 септември)

Грифонът е странно създание - наполовина лъв, наполовина орел. Тялото на лъва е увенчано с глава на орел и мощни орлови крила. На Грифона са присъщи войнственост и могъщество. Околните го смятат за мъжествен и твърд. Те отстояват с фанатичен плам своите (понякога грешни) убеждения. За това им помага тяхната непресъхваща енергия и сила. Момичетата, родени под неговия знак, са много силни и необикновени личности. В същото време имат мек и благ характер и без проблеми се вписват във всяка компания.

Лицемерната Химера (16 септември - 22 октомври)

Тя имала глава на лъв, козел и змия и трите бълвали огън. Химерата имала огромна сила и унищожавала всичко, което се изпречи на пътя й. Тези хора са лицемерни, за тях животът е карнавал и винаги избират маска в зависимост от ситуацията. Жените Химери владеят до съвършенство изкуството на манипулацията. Те без проблеми постигат целите си само с хитрини. За тях е известно още, че могат да извадят душата на един мъж с перце, без изобщо той да се усети.

Алчният Сфинкс - (23 октомври - 30 ноември)

Това създание е с женско лице и гърди, тяло на лъв и орлови крила на гърба. Легендата разказва, че Сфинксът убивал жителите на Тива, след като им задавал заплетени въпроси-загадки. За Сфинкса отличителни белези са студенина, пресметливост и пестеливост, която бързо се превръща в скъперничество. Ако успее да спести някакви пари, много се радва, тъй като една от основните черти на този знак е силната привързаност към парите. Освен това представителите на знак Сфинкс притежава висок интелект, който им помага да постигнат желаното богатство. Хазартни натури, които обожават да усещат вкуса на победата. За сметка на това пък хич не умеят да губят. Убедени са, че светът се върти около тях и не стават за истински приятели.

Хитрият Минотавър (1 декември - 7 януари)

Човекът с глава на бик е роб на своята животинска същност. Според древния митичен хороскоп представителите на знак Минотавър са родени да бъдат водени, на тях просто им липсват лидерски качества. За разлика от независимия Кентавър, той не е лидер, а част от стадо. Трудно му е да взима сам решения и предпочитат да живеят под ръководството на някой друг. Склонни са да крадат идеи и да ги представяте за свои. Този навик дразни колегите им и им пречи да станат истинска част от екипа.
Жените Минотавър трудно взимат решенията си сами. Винаги се нуждаят от чужд съвет или напътствие. Колебливи и плахи натури, които са склонни да се отчайват и предават. Като цяло са обичливи и грижовни - перфектните съпруги. Те са родени, за да даряват любов и топлина. Заслужават да имат стабилно и щастливо семейство. Хубавото при Кентаврите е, че умеят да се наслаждават на живота и успехите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай