Президентът се пуска на гигантския слалом в Банско

Президентът се пуска на гигантския слалом в Банско | StandartNews.com

София. Президентът Росен Плевнелиев е сред ВИП гостите, които ще участват днес в третото състезание по ски на дипломатите у нас, организиран от Външно министерство. Домакин по традиция е водещият зимен курорт Банско. Плевнелиев се появи на Шилигарника в петък още в 9 ч сутринта.

"Показа добри умения, избра да кара по трасета с номера 5, 10 и 12, които са със средна трудност. До 13 ч не спря да кара ски", разказаха служители на фирма "Юлен", която е концесионер на ски центъра. Най-вероятно президентът е отседнал в къщата си в разложкото село Баня.

Политици и дипломати ще мерят сили на писта номер 8 в дисциплината гигантски слалом. Потвърждение за участие е дал и министърът на икономиката Трайчо Трайков, който преди 2 г. зае второ място, а през 2011-а бе трети във възрастовата си група.

Почти сигурно в надпреварата ще се спусне и шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. В качеството си на министър Плевнелиев участва в състезанието през 2010 г. и зае престижното четвърто място. Най-добрият скиор ще си тръгне с преходната купа на министъра на външните работи Николай Младенов.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай