Музей показа лицата на предците ни

Музей показа лицата на предците ни | StandartNews.com

Дрезден. С методи на съдебната медицина учени реконструираха лицата на 27 предшественици на човека, съобщи в. "Мейл он сънди". Моделите са представени на изложба в Дрезден. Те са направени по фосилни останки, като различните хоминиди са възпроизведени "не като обобщени идеали, а като индивиди". "Всеки разказва своя собствена история: къде е живял, какво е ял, вероятната причина за смъртта и много други", изтъкнаха от музея.

Най-старият от експонатите е на Сахелантропус чаденсис, който е живял преди около 7 милиона години, когато нашите хоминидни предшественици са се появили в Африка. Той е от времето преди хората и шимпанзетата да се разделят генетично. Хомо рудолфенсис е живял преди около два милиона години. Останки от него са намерени в Кения. Все още не е уточнено дали той участва в човешкото еволюционно дърво.

Парантропус босей също е живял преди 2 милиона години. Неговият череп е бил специално предназначен за дъвчене на твърда храна.
Един от преките предшественици на човека е Австралопитекус африканус. Той вече е бил с по-голям мозък. Живял е преди 2 милиона години. Хомо еректус е живял преди 1 милион години. Според една от теориите видът произхожда от Африка и е мигрирал в Индия, Китай и Ява. Друга теория твърди, че видът е еволюирал в Азия и е мигрирал в Африка. "Почти няма съмнение, че Африка е люлката на човечеството. Там са намерени най-старите останки на наши предшественици", уточняват учените.

Изложбата представя и местата за разкопки в Африка, където учените търсят данни за произхода на човечеството. Неандерталците са живели преди 60 000 години. Те вероятно са най-близките ни сродници, но са били различен вид от нашия Хомо сапиенс. Те са еволюирали в Европа, докато ние сме еволюирали в Африка. В изложбата са включени три реконструкции на неандерталци.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай