В духа на традицията: Рецепта на 110 години гали вкуса в "Едно време"

В духа на традицията: Рецепта на 110 години гали вкуса в "Едно време" | StandartNews.com

Клиентите на култовия ресторант на езерото "Ариана" сами избират мръвките от месарницата

Машината на времето изглежда като фантазия, но не и за ресторанта "Едно време" на езерото "Ариана". Новата визия на култовото заведение пренася гостите си сто години назад, във времената, в които храненето е ритуал и божи дар.
Всички месни продукти, мезета, хляб, домашно мляко и други се приготвят по кулинарни традиции, датиращи от 110 години. Оригиналният начин, по който главният готвач е приготвял през 1904 г. неповторимите кюфтета, кебапчета и домашен хляб, наскоро бяха открити от неговата внучка в книга с написани на ръка уникални рецепти. Вкусотиите на старите българи са вече достъпни за посетителите на емблематичното заведение.

Сега гостите на ресторанта могат да опитат приготвените кълцани кебапчета и кюфтета с вкуса на подправките, които нашите деди са хапвали през далечната 1904 г., когато е открит първият ресторант на езерото "Ариана".

Всички продукти в заведението са натурални, а клиентите могат сами да подбират менюто си от месарницата или зеленчуковия пазар. Домашният хляб се приготвя в автентична фурна, а обстановката в старата къща и нейната градина пренасят в духа и атмосферата на времена преди повече от век.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай