Топ 7+1 храни в менюто за месец април

Топ 7+1 храни в менюто за месец април | StandartNews.com

Кои са най-добрите храни за месец април? Освен вкусни, те ще ни помогнат да надвием пролетната умора и ще ни дадат тонус.

Листа от цвекло
Този зеленчук е пълен с много полезни хранителни вещества, сред които са витамините С и К, калий и желязо. Може да се консумира като салата, с картофи, към супи или пици.

Мейер лимон
Това е специален вид лимон с тънка и гладка кора. Кръстоска е между лимон и портокал или мандарина. Нарича се Мейер, тъй като пръв го открива Франк Мейер през 1908 година. На вкус е по-сладък от обикновените лимони. Перфектен е за сокове, фрешове, десерти и като добавка към сосове за салати.

Мизуна
Често се добавя към зелени салати. Представлява японски зеленолистен зеленчук. Съхранява се в продължение на 5 дни, увит в салфетка и найлонова торбичка.

Кориандър
Кориандърът е богат източник на хранителни вещества. Може да бъде намерен пресен в началото на пролетта. Може да се използва като добавка към ястия с ориз, макаронени салати, салца и гуакамоле. Съхранява се по същия начин като мизуната или потопен в чаша с вода, която се сменя всеки ден.

Манго
Една чаша нарязано манго съдържа 107 калории и 3 грама фибри, както и множество витамини и минерали. То е източник на антиоксиданти, витамини А, С, Е, В6, К и калий. Мангото е отличен помощник в борбата с високото кръвно, както и за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.

Ревен
Консумират се само стъблата. Листата не бива да се ядат, тъй като са с високо съдържание на на токсична оксалова киселина. Ревенът е кисел на вкус и би могъл да се хапва в комбинация с нещо сладко.

Рукола
Половин чаша рукола има само 2 калории, но съдържа много витамини като А, С, К и фолат. Богата е на антиоксиданта лутеин, който поддържа здрави кожата, сърцето и очите. Може да я използвате под формата на салата или като добавка към супи, картофи, пици или други тестени изделия.

Магданоз
1 с.л. магданоз съдържа едва 1 калория, но също така и 75% от препоръчваната дневна доза на витамин К. Източник е също така на витамини А и С, фолиева киселина, калий, желязо и калций. Известен е със свойствата си на афродизиак, а също и с това, че избавя от лошия дъх.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай