Ти си виното, което пиеш

Ти си виното, което пиеш | StandartNews.com

"Във виното е истината. В него се отразява нашата личност. Изборът на сорт, изба, година говори много за това какви сме ние. Бяло или червено, розе, мерло или пино ноар, шардоне или пино гри - персоналните ни качества, които ни правят специални се оглеждат в любимия ни еликсир. Той носи нашата душевност. Веднъж Гьоте бил запитан кои три неща би взел със себе си на самотен остров. Той отговорил: "Книга с поезия, красива жена и достатъчно бутилки от най-добрите вина на света". След това го попитали кое от тях би оставил, ако може да вземе само две неща. И Гьоте зарязал стиховете. "Хер, а ако ви е разрешено да вземете само едно нещо със себе си?", го атакували трети път. След няколко секунди размисъл Гьоте отговорил: "Зависи от реколтата..."

При жените изборът на вино е още по-важен и говори още повече. Една дама е най-щастлива с чаша еликсир в ръка. Нищо не я кара да се чувства толкова елегантна, колкото напитката на боговете. Жените са неуловими, загадъчни, сложни същества и поради тази причина заслужават вино, което да им приляга като перфектния чифт обувки. Всяка дама има предпочитания за марка и сорт - изборът е толкова индивидуален, колкото и самата тя. Ето и основните сортове и какво казват те за личността.

Каберне совиньон - забранено за сноби

Представител на "голямата четворка", този висококачествен сорт е класика - с чудесен аромат и страхотен потенциал за "стареене". Хората, които го харесват носят душа на пътешественик. Те са с усет към наистина важните неща в живота - силни личности, на които може да се разчита. Не са сноби, нито пък тесногръди и спокойно биха отложили нещо, ако им се отдаде уникална възможност за преживяване. Всички ги обичат и често ги наричат "най-интересния човек на света".

Мерло - комфортът преди всичко

Тежко вино с интензивен цвят и богат вкус. Няколко изразителни думи описват хората, които обичат да го пият - консервативни, затворени, праволинейни и трудно вълнуващи се. Те ценят комфорта над всичко, дори и над стила. Идеален подарък за тях са нов чифт чехли или възглавнички за диван.

Пино ноар - секс в чаша

Това е секс в чаша. Сортът е високо ценен заради качествата си - плодов аромат, способен да се разгръща като приказка на Шехерезада. Романтично и опияняващо вино, също като неговите любители. Те доминират над всички останали с интелигентност, външен вид и чар.

Малбек - фенове на класиката

Феновете на малбек са ненаситни читатели, с усет дори към най-малкия детайл. Обичат класическите автори като Хемингуей, Стайнбек и Борхес и още повече обичат компания, в която могат да обсъждат тези си страсти. Не намират смисъл в бъбривите закачки, а само в сериозните разговори. Този френски сорт е тъмен цвят, богат вкус и опияняваща танинова структура - и като него, хората, които го обичат, са дълбоки и чувствителни. Те предпочитат уюта и приятелските срещи пред тълпите и бурните купони.

Сира - провокация и висока топка

Иранският сорт е емблема на австралийските вина, но се отглежда много и във Франция, и у нас. Младите вина имат характерни тонове на виолетки, екзотични цветя, пушек, розмарин, мащерка, малина, боровинка и касис. Отличават се с много плътен, гранатов цвят с лилавеещи нюанси и с висока плътност. Това е любимата напитка на най-освободените и интересни хора. Те са душата на всяка компания. Нямат проблем да танцуват на масата без никакви задръжки. Малко са безразсъдни, защото понякога се втурват в приключения, без да мислят за последиците. Те следват само едно правило в живота - да взимат всичко, което той им предложи. Обичат да пътуват и искат да видят целия свят. Лесно се разбират навсякъде с най-различни хора.

Зинфандел - емоция за ваканцията

Любимият червен сорт на Щатите, от който се правят розови и червени вина в ярък нюанс. С високо съдържание на алкохол, почитателите му обичат просто да си прекарват добре времето. Обичат почивките, излежаването на плажа, танците... За това те са и доста гъвкави и винаги готови за лудо преживяване и страстни връзки.

Розе - за хора без възраст

Както всички, знаят това слабо таниново вино се произвежда от червени сортове грозде по технологията на белите, чийто вкус наподобява, докато цветът и плътността му напомня червените. Розето е изборът на хора без възраст, винаги готови за изненади. През зимата живеят из ски курортите, а лятото прекарват по плажовете.

Совиньон блан - изкушението на лидерите

Този бял еликсир е по вкуса на хора с крайни и категорични възгледи. Мъжете не правят компромиси с вкуса. А жените - типичен образ би бил студена блондинка с дизайнерски гардероб, която излиза с различен мъж всяка вечер. Те винаги са сред най-добрите, най-умните и най-способните. Те са лидери и го доказват на практика.

Шардоне - на обяд в клуба

Най-изтънченото, с най-комплексен вкус от белите вина, шардонето е фаворит на дамите, които обядват, а това ще рече: заможни бизнес фурии, чийто лайфстайл е по-висок от средния. Карат скъпа кола, детето им учи в най-доброто училище, а приятелите им не са кои да е.

Шампанско - най-често в Париж

Те имат гардероб, пълен със скъпи и изискани дрехи, а любимото им място за екскурзия из цял свят е Париж. Профилите им в социалните мрежи са пълни с романтични снимки на цветя, пейзажи или чинии с изкушаващо небцето съдържание. Често обаче си мислят, че са душата на компанията и винаги са готови за купон, но обикновено си лягат в 22 часа.

Пино гри - безопасният избор

Този бял френски сорт е известен със своята мекота и способност да се комбинира добре с много ястия. Той е безопасният избор. Пиячите на пино гри не са екстремисти, които доброволно ще се съгласят да скачат с парашут. Нито пък ще направят някому забележка, ако нещо не им харесва. Те са градски типове, чиито приключения се състоят в четенето на напрегнати трилъри и гледане на бокс.

Ризлинг - за най-добрите приятели

То е гордостта на немското лозарство и винопроизводство със специфичен пикантен характер. Хората, които го харесват са най-добрите приятели, благонадеждни, винаги готови да помогнат. Могат да слушат и да подкрепят близките си безрезервно. Въпреки че са напълно откровени и почтени, понякога имат навика да се подценяват, защото наистина има какво да дадат на света, но често остават неразбрани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай