Симеон, Аврам и Стефан правят "Гурме на колела"

Симеон, Аврам и Стефан правят "Гурме на колела" | StandartNews.com

Първият MasterChef на България, Аврам Големечков и Стефан Стефанов започват общ кулинарен проект. Той ще бъде нещо от сорта на "Гурме на колела". Неговата цел е готвачите да достигнат по-близо до своята публика. Това съобщи Симеон Червенков в "Преди обед". Снощи той спечели кулинарната битка в MasterChef.

Планината трябва да отиде при Мохамед. Скоро нека да очакват нещо като гурме . . . MasterChef по поръчка, каза той за своето ново начинание, което ще осъществи заедно със своите приятели и конкуренти от предаването.

"Ще започнем от някъде - дали ще е първо във Варна, Бургас, Габрово . . .", каза той и уточни, че тримата тепърва ще уточняват подробности около съвместната им работа.

"В първия етап от състезанието бях изключително разколебан. Когато видях роднините, приятелите, капачките на краката ми омекнаха, ръцете ми трепереха . . .", каза Симеон снощи, непосредствено след голямата победа.

Не бих казал, че има рецепта за успех. Държах се с всички приятелски, достойно. Мисля, че това беше крачката към успеха, коментира още той.

"Аз се считам за победител, макар че в мен не е статуетката", каза от своя страна Елена, която остана на второ място в гладиаторската битка за най-добрия готвач на България.

Май нямам точен подпис в кулинарията, но мога да кажа, че моят подпис е MasterChef, сподели още русокосата готвачка.

"Изборът беше наистина адски труден. Жената е изключителна домакиня и готвачка. На финала бяха Елена и Симеон, почти равностойни, но правилата са такива, че трябва да спечели само един", каза шеф Петър Михалчев.

Идеята бе да променим културата на професионалните готвачи и навика, интереса на хоби готвача. Всеки вкъщи може да сготви интересни неща - и с нормални и със скъпи продукти, коментира шеф Андре Токев за "Преди обед".

Ние избирахме между супер храната и перфектната храна, каза от своя страна шеф Ангелов за победителя.

"Целият ден продължи от около 14 часа. Искам да благодаря на родителите ми и на приятелите, които дойдоха. Те ме подкрепяха, бяха там", каза Симеон, който снощи почерпил своите близки със същото меню, което приготвил за снимките на финала.

По един или друг начин аз успях да натрупам самочувствие и този страх и това колебание, което го имах, да го премахна и да се почувствам доста уверен на финала, добави той за надпреварата снощи.

"За пръв път те виждаме толкова уверен и спокоен", казали останалите участници на Симеон на финала.

"Всичките бяхме много добри. Аз много научих от тях, гледах кой какво прави. Ние отидохме там, за да се състезаваме и да обменяме идеи един от друг", каза още победителят в MasterChef.

Един малък ресторант, кратко меню, много приятелска атмосфера. Toва смятал да направи Симеон с наградата. "Но тези пари в България мисля, че няма да ми стигнат", добави той и изтъкна, че не знае за какво ще използва 100 хил. лв., които ще получи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай