Мъжете, изпържили look-a

Мъжете, изпържили look-a | StandartNews.com

Представителите на света на кулинарията често пъти са стресирани и напрегнати. Понякога ядат, каквото им падне. Това ги отвежда доста далеч от стандартите за изискани мъжкари - изморена визия, наднормено тегло... Но има майстори, които са пример не само за успех, а и за лайфстайл. Представяме ви класация на най-сексапилните шефове, които са на върха на кариерите си.

Майкъл Чърнау от "Магазина за кюфтета"

Майкъл Чърнау започва кариерата си през 1996 г. зад бара на популярния нощен клуб "Живот" на улица "Блийкър" в Ню Йорк. Болезнено амбициозен, той бързо си проправя път до бара, където може да общува с клиентите с власт и пари. След 2 години, в които работи и в "Таверната", се ангажира с още едно ново заведение - "Woo Lae Oak". През 2001-а се мести в Лос Анджелис, където продължава да трупа опит в барманския бизнес. Година по-късно получава предложение да застане зад бара на култовия ресторант "Франк" на Франк Фризанцано на Второ авеню. Работата го е пленила и се развива повече от добре, но Майк решава да се преориентира. През 2007-а записва курс във Френския кулинарен институт в Ню Йорк, който завършва с пълно отличие. От 2008-а насам е шеф в непретенциозния си, но любим на мнозина ресторант "Магазин за кюфтета" в Ню Йорк. За разлика от повечето си колеги Чърнау не спира да поддържа форма. Винаги намира време за муай тай кикбокс, за да топи мазнините и да се освободи от стреса в кухнята.

Акхтар Науаб от "Целувката"

Акхтар Науаб е готвач и ресторантьор от Ню Йорк и един от най-заетите консултанти на Източното крайбрежие заради безкрайните му кулинарния умения. Застава над котлона от ранно детство рамо до рамо с майка си и се упражнява върху традиционната индийска кухня. Роден е в Луисвил, Кентъки, а дипломата си за готвач получава в Кулинарната академия в Калифорния. Веднага след завършването, започва работа при Лорета Келър в нейния френски ресторант "Bizou" в Сан Франциско. Следват 7 изтощителни години, в които развива въображението и уменията си в Ню Йорк. Там работи за Том Количио, като накрая става главен готвач в едно от заведенията му. Подвизава се като отличен кулинар в още няколко екстравагантни заведения в Голямата ябълка. През 2008-а отваря първия си ресторант - "Елтариа", който представя американската кухня с индийски привкус. Успехът му се отблагодарява с титлата "Iron Chef America" през 2009-а. В момента той е съсобственик на четирите заведения за улична храна "Choza Taqueria" в Манхатън и главен готвач в "Маса" във Вашингтон. А през 2014-а открива веригата магазин-ресторанти "Инди фреш", която предлага здравословна, безглутенова и богата на подправки храна.

Такаши Иноуей - кулинарното порно

Шеф Иноуей е четвърто поколение имигрант в корейско семейство от Америка, роден в Осака. Кулинарията му е по наследство. Голяма част от фамилията му се занимават с готвене. Такаши открива в САЩ възможността да съчетава на пръв поглед несъвместими продукти. Прочува се с миксовете между корейските аромати и финеса на японската кухня. Собственик е на едноименния си ресторант, който е специализиран в японската техника на печене якинику. Такаши не познава никакви граници в кухнята. Заведението му приготвя предимно карантии. Критиците обаче дефинират този факт като кулинарно порно.

Къртис Стоун - Тихия Терминатор

Къртис Стоун е рок звезда в кулинарията. Автор е на редица книги с рецепти, а прякорът му като тв водещ е Тихия Терминатор. Увлечен е по готвенето от баба си. Мелбърн е родният му град, където завършва бакалавър по бизнес. Материята обаче му е твърде скучна и бързо се преориентира към храната. За него сякаш всички врати са широко отворени. Готви в най-добрите австралийски кръчми. След тях покорява и лондонските. Космополитната личност не може да се заседи на едно място. Още в страната на кенгурата започва телевизионна кариера, която му носи популярност. През това време, 2007-а, кулинарните шоута във Великобритания никнат като гъби - и той не пропуска шанса да блесне на екраните на Острова. Щом веднъж го е покорил, Стоун не мисли да приключва дотук. Америка приема ексцентрика с отворени обятия. И до днес можете да го видите по NBC. През 2014-а отвори първия си собствен ресторант, наречен "Мод" - в "Бевърли хилс". Сърцето му обаче е заето от американската актриса Линдзи Цена, за която е женен. Двамата се радват на синовете си Хъдсън (5) и Емерсън Спенсър (1).

Майкъл Волтаджио започва като мияч

Победителят в шестия сезон на американското шоу "Топшеф" има труден път към върха. Семейството на бъдещата кулинарна знаменитост няма достатъчно пари и не може да изпрати момчето да учи занаята. Майкъл обаче не се отказва и след огромно настояване го наемат от "Гринбрайър" - един от най-луксозните курорти в Америка. Там той започва като мияч на чинии, но печели стажантска програма, благодарение на която натрупва базовите си умения в кухнята. Завършва с пълно отличие на 21. След това се отправя към хотелите "Риц", където е готвач. Красавецът не изключва и за секунда котлона и упоритостта му се отплаща с върха в йерархията - главен готвач, този път на "Трапезарията", ресторант в хотел "Лангам Хънтингтън" в Пасадена. За кулинарното си творчество там получава редица престижни награди. През 2011 година отваря собствен ресторант в Западен Холивуд за модерна кухня, който е обявен за най-добрия в Америка от списание "Джи Кю".

Джорджо Рапичаволи - фаворит на Клинтън

Класацията ни на най-секси корифеи на черпака не може да мине и без италианско присъствие. Джорджо Рапичаволи е от най-известните ресторантьори и готвачи в Маями. Има две суперуспешни заведения за хранене там. На неговите ястия са се наслаждавали Бил Клинтън и Майкъл Джордан. Гост-готвач и сътрудник е в италианския клон на организацията за развитието на кулинарията и качествената храна "Тера Мадре" към световната "Слоу фууд". На 3 вече се двоуми кое тв предаване му е по-интересно - "Улица "Сезам" или кулинарното шоу на Джулия Чайлд. Избира стръмния път на готвачите и работи в редица ресторанти, където усъвършенства дарбата си. След като е поканен да участва в епизод на известното шоу "Накълцан" по "Food Network" в САЩ, той получава щедро предложение за работа, но го отклонява. Не иска да работи за другите, а да развива собствен бизнес. Макар италианската храна да е популярна по цял свят и конкуренцията да е голяма, Джорджо печели клиентела с безпрецедентния си перфекционизъм. Менюто в ресторанта му се сменя всеки ден.

Говайнд Армстронг - мрази ягодите от Китай

Израснал в Лос Анджелис и на карибския бряг на Коста Рика, Говайнд Армстронг е шоколадовото попълнение в класацията ни. Той има изключителен подход към кулинарията, който не търпи компромиси с качеството на храната. Като съсобственик и главен готвач на двата ресторанта "8 унции" в Ел Ей и Маями държи да предлага само ястия от сезонни продукти, произведени само от най-добрите местни производители. Не търпи ягодите да са от Китай, а копърът от Кувейт. Разбира се, и неговият успех отчасти се дължи от телевизионното му присъствие. Но пътят към върха е много по-труден в неговия случай. Известно е, че кулинарните среди са расистки настроени и той е от малкото готвачи, които не са останали на нивото мияч или помощник. Още на 13 започва да учи готварство и да работи като помощник в ресторантьорските кухни през летните си ваканции.

Сам Талбот - позира с тенджери и по бельо

Сам Талбот е готвач, автор на няколко кулинарни книги, филантроп и тв лице, установил се в Бруклин. Той печели фенове със здравословния си начин на живот, който си личи от няколкото фотосесии, на които е само по бельо. Това му носи сигурно място в света на храната и модата. Сам от дете е диагностициран с диабет тип 1, но изобщо не губи кураж, а напротив. Болестта го мотивира да се развива два пъти по-усърдно в кулинарията и да създаде ястия, които са хем здравословни, хем вкусни. Иска на клиентите му да не им липсва нищо, макар да имат специфични хранителни нужди. Основател и главен готвач на ресторанта "Surf Lodge" в Ню Йорк, Сам го превръща в кулинарна дестинация за времето, в което работи там. След това се преориентира към телевизията и писането. Миналата година Талбот започва няколко проекта успоредно. Създава организация, подпомагаща болните от диабет. Отделно от това подготвя нов ресторант, който да отвори врати до края на 2016-а. В него готвачът ще почете южните си корени с пържено пиле, бисквити и домашно изпечени сладкиши.

Джони Юзини - мокър блян за дамите

Джони Юзини е мечта за всяка жена. Той знае как да направи най-изкусителните десерти, а очевидно това не се е отразило на фигурата му. Специализирал е в сладкарството шеф, автор и тв звезда от Ню Йорк. Завършва Американската кулинарна академия през 1994 г. Следва бляскава кариера на изпълнителен слакдар в ресторант "Даниел" (с 4 звезди от "Ню Йорк Таймс" от 2001 до 2002 г. и "Jean Georges" (4 звезди от същото издание и 3 "Мишлен") от 2002 през 2011 г. Тогава напуска професионалните кухни, за да развие собствен консултантски бизнес. Открива компания, благодарение на която учи американците на "правилно" сладкарство и развива десертните менюта на редица ресторанти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай