Летни супи за отскок

Летни супи за отскок | StandartNews.com

Разхлаждат и освежават в горещите дни

Искате да си приготвите нещо лесно за хапване, което да е разхлаждащо и леко, но в същото време да ви засити? Студените летни супи са идеални за обяд или вечеря в горещите дни.
Ето няколко оригинални рецепти:

1. Джинджифилова

Супата от джинджифил и моркови е не само полезна и вкусна, но и много освежаваща. Нужните продукти са моркови, лук, чесън, джинджифил, кисело мляко, зеленчуков бульон, зехтин, сол и пипер. В тенджера се задушават ситно нарязаният лук, чесън и джинджифил, докато омекнат. Добавят се морковите, зеленчуковият бульон и сол на вкус. Всичко се вари на умерен огън за около 30 минути, докато морковите омекнат. Супата се пасира. Сервира се топлa или студенa с кисело мляко и прясно смлян черен пипер.

2. От тиквички

Нарязвате лука и моркова на дребни парченца и ги задушавате в сгорещено олио. Нарязвате тиквичките на кубчета и ги добавяте към останалите зеленчуци. Задушавате ги за около 5 минути. Нарязвате копъра на дребно, добавяте го към зеленчуците и прибавяте сол и пипер на вкус. Добавяте вода и оставяте супата от тиквички да поври двайсетина минути. След това правите застройката. По желание може да добавите и къри.

3. От зелени домати

Тази супа се приготвя бързо и лесно. Необходимите продукти са зелени домати, краставици, мащерка, лук, чесън, целина, зехтин, сол, пипер, лимонов сок. Пресовайте чесъна, а останалите съставки нарежете на ситно. Всичко се смесва и се прави пюре с миксер. Супата се сервира студена и поръсена с крутони.

4. Спаначена

Продуктите, които ви трябват за този кулинарен шедьовър, са броколи, спанак, лук, зехтин, магданоз, босилек, авокадо, зеленчуков бульон, сол, черен пипер, лимонов сок. Първо трябва да задушите лука в зехтина. Добавете бульона и броколито и варете, докато омекне. След това прибавяте зелените подправки. Дръпнете тенджерата от котлона, прибавете спанака и разбъркайте. Пасирайте супата, добавяте добре узряло авокадо и отново пасирайте. Сложете сол, черен пипер и лимонов сок на вкус. Това е и една от най-подходящите супи, ако имате гости и искате да ги впечатлите със завидните си готварски умения.

5. От диня

Плодовите супи са сред най-интересните и свежи предложения за горещите следобеди. За да си направите супа от диня, трябва да изпълните следните стъпки. Нарежете динята на парчета и я сложете в блендер. Добавете лимонов сок и 3-4 листа мента и пасирайте добре. Прецедете сместа в купа. Останалите листа мента се слагат в хаванче, добавя се сол, черен пипер и зехтин и се счукват, за да станат на паста. Сервирайте супата от диня в купички, поръсена с пастата от мента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай