Храните, които ни правят щастливи

Храните, които ни правят щастливи | StandartNews.com

"Щастливите момичета са най-красиви", смята Одри Хепбърн

Най-красиви са усмихнатите и щастливи жени. Щастието може да бъде открито навсякъде, дори в някои храни. Те спомагат не само организма ни да бъде здрав, но и за хармонията в него.

Ето няколко примера, които да включите в менюто си, за да се усмихвате ежедневно:

Ядки

Ядките се грижат за здравето на сърцето и мозъка, тъй като помагат за освобождаване на стреса. Причина за това е серотонина, който съдържат. Бадемите и орехите са отличен избор, защото освен щастие носят и спокойствие. Учените са категорични, че всеки ден трябва да се консумират ядки.

Протеини

Аминокиселините (градивните елементи на протеина) повдигат настроението, защото повишават производството на серотонин. С високо съдържание на протеини са всички видове меса и риби, а също и леща, брюкселско зеле и фъстъци.

Кисело мляко

Киселото мляко е една от най-добрите храни за организма ни, тъй като съдържа пробиотици, калций и протеини, които са задължителни за всеки здрав организъм. Експертите са на мнение, че млякото е много полезно без значение дали се консумира сутрин с овесени ядки и плодове, или като добавка към някое ястие (като застройка на супа или мусака например).

Витамин В

Храните, които съдържат витамин В също ни носят щастие и положителни емоции. Такива са например бананите, авокадото, пилето, пълнозърнестите храни и зеленолистни зеленчуци.

Риба

Рибата може да ни оттърве от депресията. Омега-3 маслата, които се съдържат в херингата, сьомгата и треската, облекчават лошото настроение. Според учените колкото повече омега-3 имаме в кръвта, толкова по-щастливи сме. За повишаване на енергията и спокойствието е добре да се консумира скумрия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай