Аромати от Африка край морето в Албена

Аромати от Африка край морето в Албена | StandartNews.com

Топготвач изкушава с екзотични блюда от селцето Ганвие

Във водите на езерото Нокуе в Бенин, Западна Африка, се намира малкото селце Ганвие. Неговите къщи, магазини и ресторанти се крепят над водата с помощта на дървени кокили. Първите заселници основават Ганвие преди повече от 500 години.

Чудите се какво общо има африканското селце с плажните емоции по нашите ширини? Ами може да се потопите в магията на далечна Африка, но у нас. На плажа в курорта Албена е "Ганвие бийч клуб". Щом прекрачите прага, веднага се потапяте в багрите на многоцветна Африка, в духа и традициите на Черния континент. Разположени удобно в приятната обстановка, слушате шума на вълните и усещате мириса на морето, което е буквално на метри от заведението. Топкулинари глезят небцето и на най-придирчивите с екзотични блюда, а на бара може да се освежите с разнообразни коктейли. В "Ганвие" предлагат няколко вида суши, които може да полеете с шампанизирани и пенливи вина от богатата колекция.
Шеф кулинарят Мирослав Герджиков изкушава с екзотични африкански блюда и морски дарове. Сред препоръките му е салата с изключително полезната киноа.

Салата с киноа

Продукти

Киноа, магданоз, домати конкасе, краставици, бадеми, маслини, лайм дреснинг, пармезан и лучени кълнове

Приготвяне

Киноата се сварява. Добавят се магданозът - нарязан на ситно, доматите конкасе, краставиците на кубчета, бадемите и маслините. Сместа се овкусява с лайм дресинг, приготвен от джинджър горчица, фреш и кора от лайм, карепси, лъжичка мед, хималайска сол, пипер и зехтин. Така приготвена, салата се оформя в чиния за сервиране, като се наръсва с настърган пармезан и се украсява с лучени кълнове.

Миди "Ганвие"

Продукти

Миди с черупката, червена чушка, чесън, табаско, селъри, скариди, магданоз, дивисил, вино

Приготвяне

Всички продукти се поставят в тенджера и се сваряват под капак. Накрая се прибавя малко масло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай