10 хил. евро в злато дава фестивалът „В Двореца"

10 хил. евро в злато дава фестивалът „В Двореца" | StandartNews.com

Добрич. Тази година участниците в 12-ото издание на международния фестивал за късометражно кино „В Двореца" ще си оспорват награден фонд в размер на 10 хил. евро в злато, съобщава на сайта си фестивалът. Право на участие в конкурсната му програма имат филми, които са не по-дълги от 27 минути и са били завършени след 1 януари 2012 г. Желаещите да участват могат да подадат заявка до 1 февруари т.г., като организаторите добавят, че последни заявки ще се приемат до 1 април. Окончателната официална селекция ще бъде обявена на 20 април.

Тази година е включена международна състезателна програма за филми с българска премиера на фестивала в категориите „Игрален филм", „Документален филм", „Анимационен филм" и „Експериментални филми, хибридни форми и формати, дигитални художествени творби". Има и национална състезателна програма за български творби в различните категори, като право да участват в нея имат късометражни ленти изцяло произведени в България или такива с българско участие.

За поредна година жури на фестивала, който протича в началото на лятото, са световно известни кинотворци и дейци, като сред членовете на 12-ото издание на „В Двореца" ще бъде световноизвестният театрален и кинорежисьор, продуцент, консултант на Комисията по култура във Ватикана и преподавател, професор Кшищоф Зануси от Полша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай