Видин отново става фестивален град

Видин отново става фестивален град | StandartNews.com

Видин. От 4 юли Видин става отново фестивален град, съобщи Силвана Сюлейман, ръководител на големия културен проект „Дунавски вълни". Със средства от оперативната програма „Регионално развитие" общината предлага на гражданите богата концертна програма и през юли, когато преминава вторият етап на уникалния фестивал. През юни бе първият.

Сега на видинчани предстои да слушат отново изпълненията на градския духов оркъстър, но на необичайни места, каквото е видинската синагога и паметника на свободата в крайдунавския парк, на местната симфониета, на Неврокопския ансамбъл, на Мишо Шамара. На 19 юли на фестивалната сцена в центъра на града ще забива нашумялата група „Дива ягода" от Босна и Херцеговина, а на 23 юли – ансамбли от Индия и Колумбия. Чуждото участие ще продължи и на следния ден, когато фолклорното богатство на своите страни ще покажат изпълнители от Чили и Русия.

Видинчани ще гледат и театри – собствения - с постановката „Хитър Петър", театъра на сръбския град Зайчар „Зоран Радмилович" с „Червената шапчица", театър „Абсурд" с „Косе Босе" и „Тото и момчето". Театралната формация „Точица" ще покаже „Шарено човече".

Всички концерти и театрални представления са безплатни и достъпни за малки и големи. Искаме да научим видинчани да посещават културните събития. Това е една от целите на нашия проект, допълни Силвана Сюлейман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай