22:15 ч.

19.11.13

1 мин.

1564

1

0

Николина Чакърдъкова готви мегаспектакъл

от в. Стандарт |

Николина Чакърдъкова готви мегаспектакъл

София. След шестгодишно затишие Николина Чакърдъкова се завръща на сцената с нов мегаспектакъл. Народният славей ще изпее съкровените си мисли и чувства в "Най-голямото богатство..." на 11 декември в зала 1 на НДК. Магията на българския фолклор ще разцъфне не само с гласа й, но чрез неповторима хореография и костюми. Редом до Чакърдъкова ще бъдат 20 души от Неврокопски танцов ансамбъл и 15 музиканти от оркестъра на Фолклор ТВ. За спектакъла са изработени над 100 нови костюма, четири от които специално за Николина. Във всички тоалети са вплетени мотиви от Македонския край с ръчно изработена бродерия от сърма. Авторката на моделите е от род, в който това изкуство се предава повече от 300 години.


За първи път Николина ще преплете фолклора с модерни технологии. Декорът на спектакъла е огромен - на 200 кв. метра ще бъде изградено копие на фасадата на историческия музей в Гоце Делчев. Картините на сцената ще се променят всеки път в зависимост от песните, музиката и танците. Всичко ще оживява на сцената благодарение на технологията 3D-мапинг.
"Най-хубавото нещо, което човек може да прави, е да дава. "Най-голямото богатство..." в живота, както се пее в една от песните, е здравето, силата, мирът, любовта. На това се крепи света, това е смисълът на съществуването ни като хора", споделя Николина.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:13 · 20.11.2013
Пей славей ,пей ! Ти поне носия радост!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент