DJ проект на Gorillaz идва през декември в София

Барабанистът Кабака ще миксира Gorillaz Soundsystem DJ Set

DJ проект на Gorillaz идва през декември в София | StandartNews.com

София. Музикантите от Gorillaz представят самостоятелен саундсистем DJ-сет на 7 декември в Sofia Live Club. Реми Кабака (Remi Kabaka), популярен като анимирания барабанист Russell Hobbs в състава на Gorillaz, ще се изяви като диджей със специално саундсистем шоу.

Билетите за събитието са на цена от 20 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.

Най-популярната виртуална банда в света Gorillaz e oснована от Деймън Олбърн (Damon Albarn) и Джейми Хюлет (Jamie Hewlett) през вече далечната 1998г. Двамата британци залагат на идеята да представят музиката си посредством анимирани персонажи. Така се появяват Murdoc Niccals – бас китара и дръм машини, Noodle – китара и клавир, и Russel Hobbs – барабани и перкусии. Тази виртуална банда оживява на всички концерти, видеоклипове и живи изпълнения на Gorillaz. Музиката се записва от различни музиканти, но винаги в присъствието на Олбърн.

Първият албум на Gorillaz е разпродаден в 7-милионен тираж и им осигурява място в книгата на рекордите на Гинес в графата „Най-успешна виртуална банда". Световните отличия продължават с поредица от престижни награди - Грами за най-добра поп колаборация през 2006, награда от MTV Video Music Awards, NME Award, MTV Europe Music Award и девет номинации за Британските музикални награди.

Gorillaz Soundsystem DJ Set е най-новият проект на формацията. В неговата основа стои Реми Кабака-младши, син на легендарния барабанист и перкусионист Реми Кабака, свирил с банди като The Rolling Stones, Пол Маккартни и др. Освен основател на Gorillaz Soundsystem, той е член на колектива Africa Express и е човекът открил изпълнителката M.I.A. Всестранно развита личност с широка музикална визия, Реми Кабака участва в бенда на легандата Боби Уомак, свири на различни музикални събития в цял свят, а в диджей сетовете му освен авторските парчета на Gorillaz, можем да чуем и най-актуалното от всички модерни течения в клубната музика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай