Зорницата ориса 2014 г.

През първото полугодие Венера помага на Телци и Близнаци след това на Стрелците

Зорницата ориса 2014 г. | StandartNews.com

София. Още в древността на синора между две години са се правили вещания за бъдещето. Често в древните обсерватории, които изобилстват по нашите ширини, се е следяло за положението на сияйната Зорница. Така са наричали Венера, която се е считала за звезда. Някои изследователи дори считат, че съвпад между планетата на любовта и планетата на късмета (Юпитер) е описан в Библията като Витлеемска звезда. Положението на Венера около Коледа и Нова година също бе доста знаменателно за идните месеци. То е и важно, защото според астрологията планетата управлява двете най-дефицитни неща в ежедневието ни - любовта, истинското приятелство и парите.

Рамо за сериозните

Според едно от вещанията на Зорницата, в началото на годината на любов могат да разчитат хората с по-сериозни намерения. Необмислените флиртове поне през първите месеци ще бъдат възпрепятствани сякаш свише. Звездните знаци подсказват още, че до лятото на 2014 година ще се състоят дълго отлагани венчавки. Ала тенденцията е успоредно с тях да има бум в ревизиите на вече сключени бракове. От пролетта до юли пък ще бъде най-благоприятният период за закупуване на жилище. Защото след това в световен план ценовият балон на недвижимите имоти отново ще започне да се надува.

"Освен към любовта Венера има отношение към богатството, към динамиката на финикийските знаци, към създаването и поддържането на деловите партньорства, към самооценката", разяснява астрологът Татяна Янковска.
Според древната легенда тираничният Уран бил свален от сина си Сатурн (Кронос). Съзидателната същност на първичния бог се разпиляла по небесата и Земята. Част от това божествено семе паднала в океана и от морската пяна се родила Венера - богинята на любовта, която гърците наричали Афродита. Ренесансовият художник Ботичели създал "Рождението на Венера", която е една от най-забележителните картини в западния свят.

В царството на Козирога

"Венера има силата да накара всеки, бог или обикновен човек, да се влюби незабавно. Парадоксът на настоящата позиция на планетата обаче е, че стихията на страстта ще бъде като обуздана", коментира Янковска. До 5 март Венера ще плува в консервативния знак Козирог. Той ще постави любовта, романтиката и страстта като в изолатор и ще направи човешките взаимоотношения още по забавни за боговете.

"Опасението да не бъде наранена или отхвърлена, ще накара Венера в Козирог да си сложи маска на резервираност, на амбиция и сериозност", тълкува звездните знаци астроложката.

В зоната на чувствата Зорницата показва кое ни кара да се чувстваме обичани, щастливи, както и условията, при които самите ние даряваме любовта си.

"Сегашната й позиция на небосклона указва бум на прагматизма във връзки, приятелства и браковете по сметка. Хората ще търсят класическото, външно успешното, високия материален, финансов и социален статус. Това е така, защото Венера в Козирог много държи на общественото мнение - всичко трябва да изглежда изискано, достолепно, сигурно, стабилно, безупречно. В името на добрата репутация могат да бъдат направени много компромиси - само и само да не бъде накърнен и подронен вече създаденият авторитет в обществото", заявява астроекспертът.
В сферата на бизнеса през първите месеци от годината също на власт ще бъде рационалния подход. Именно тогава могат да се очакват доста изгодни сделки. По-импулсивни действия могат да се очакват през периода от 21 декември 2013 г. до 31 януари 2014 година. Тогава Венера е ретроградна (тръгна наобратно на видимото си движение) и на успехи могат да разчитат хората с по-артистични нагласи към двете ключови сфери на живота - секса и парите. През първото полугодие планетните влияния ще духат в полза на Телци, Близнаци, а след това на Стрелци и Раци. С помощта на Зорницата Рибите пък ще могат да въртят по няколко любовни връзки паралелно, коментира Татяна Янковска. В хороскопа по-долу ви предлагаме звездните тенденции, които тя улови.

Силно полугодие за въздушни и земни знаци

ОВЕН - Благородството, почтеността и талантът, подчертани сега от Венера, ще вдигнат популярността на Овните в техния професионален и приятелски кръг. Сериозни и солидни делови партньори ще Ви окажат мощна подкрепа в сферите на образованието, обучението, юридическата материя или пътуванията в чужбина. Въздържайте се от импулсивни решения по отношение на кариерата и социалния статус към 16-20 януари 2014 година. Има риск от любовни интриги и тайфуни до края на първото полугодие. По принцип, винаги прями и открити, ако заложите на повечко галантност в обноските лесно ще печелите сърцата на срещуположния пол.

ТЕЛЕЦ - Добро време за политици, журналисти, дипломати, юристи, творчески личности, както и за всички, които имат способността да стимулират сътрудничеството между групи и общности. В деловите партньорства и любовта силно наблегнете на такта и дипломацията. През този период някои от Телците ще трябва да се отнесат изключително отговорно и сериозно към съдебната система, законите и правосъдието. По празниците сте получили достатъчно знаци от Съдбата, които могат да ви доведат до прозрения как да подобрите отношенията си с ключови партньори, приятели, роднини. Януари 2014 ще бъде напрегнат и пълен с отговорности. Като цяло силният ви период е през първото полугодие!

БЛИЗНАЦИ - Възползвайте се от празничната еуфория и стартирайте мащабни проекти. Солидните инвестиции, които ще направите, са напълно оправдани. През първите 4-5 месеца на годината като в приказката за бобеното зърно, начинанията Ви ще покълнат от семето на една идея, ще наберат скорост, ще се разраснат, ще бъдат подкрепени и от авангардно мислещи родни и чужди партньори. И, разбира се, ще започнат да Ви носят чудесни приходи извън стандартните в момента. При някои от представителите на знака след новогодишните празници високопоставени фигури от чужбина ще засвидетелстват уважение и солидна подкрепа. Съвсем не са изключени леките флиртове.

РАК -Ревизия на деловите и на личните партньорства ще е необходима. Независимо че сега Венера закриля вашите брачни и служебни връзки, ще търсите още повече топлота, повече нежност, а някъде и повече почтеност. Някои от раците вероятно може да изпитват притеснения относно развитието на сложни и заплетени юридически казуси. Венера леко ще смекчи ситуацията. От вас зависи и дали ще скъсате дадени взаимоотношения. При някои ерозионните процеси може да са започнали още преди 8 години. Иначе като цяло годината е късметлийска за вас, с много успехи на любовния и професионалния фронт между февруари и юни.

ЛЪВ - Сега и в професионалното, и в семейното пространство именно вие сте хората, които правите така, че нещата да се случват, внушавайки респект, и, оправяйки "бакиите" на другите. Проверявайте обаче всяка информация и се въздържайте от импулсивни решения през февруари! Още в началото на 2014 година вродените ви организаторски и управленски умения ще дадат резултат. След август ще почувствате още по-силен подем в професионалния и личния си живот.

ДЕВА - Понякога дори мъдрите Деви попадат под хипнотичната сила на материалните неща, които монополизират сетивата и програмират съзнанието ни. За първото полугодие обаче планетите предупреждават да не пилеете пари. В същото време Венера ще отвори вратата на един блестящ нов свят без граници за силата на вашата творческа мисъл. Именно тя може ще разпери крила на материалното и духовното богатство и любов, разбира се. До началото на март 2014 година ще влагате много стил и хармония във всяко занимание.

ВЕЗНИ - Венера подарява на Везните по-голяма хармония, повече приятни мигове и в личния, и в професионалния живот. Някои представители на тази красива и интелектуална зодия ще намерят удовлетворение, като обновяват жилищата си, за да станат по-красиви, уютни и функционални. През този период вероятно по-често ще каните гости в своя дом, но обвързаните да внимават с любовните авантюри. Зорницата ще удари рамо и на вашата кариера основно след шестия месец.

СКОРПИОН - За вас битието продължава да бъде максимално сложно и вълнуващо в работата и в любовта. Тази тенденция ще се запази и през цялата 2014 година. Границата между старата и новата година при някои Скорпиони може да донесе едновременно както изненадващо високо признание за ярки професионални постижения, така и смайващи новини относно плановете на шефове или на други фигури около вас. В любовен план ситуацията продължава да е донякъде неясна. Понякога ще сте склонни прекалено да драматизирате. Бъдете акуратни на работното си място, а около юли особено дипломатични.

СТРЕЛЕЦ - Вие сте хора на високите идеали и в момента малко ви е трудничко да съчетавате желанието да изживеете нещо възвишено и божествено с необходимостта всекидневно да се приспособявате към неумолимите прагматични изисквания на ежедневието. В работата може да имате много силни недоброжелатели, действащи подмолно зад гърба ви. Постарайте се да не попадате в капана на провокациите през януари. Не само по празниците, а и през цялата година може да разчитате на влиятелни фигури от страната и чужбина, които ще правят чудесни жестове към вас. През лятото ще усещате подем, който може да материализирате с нова любов или начинание. А защо не и с двете.

КОЗИРОГ - До 5 март 2014 г. неустоимата Венера се е заела с нелеката задача да мотивира сдържаните Козирози да преоткрият себе си чрез любовта, красотата и хармонията. Няма да бъде никак лесно обаче, тъй като в момента сериозните Козирози са погълнати от творчески, но уединени занимания. Още от края на 2013 г. при някои се усети навлизането в по-силен период. При едни ретроградната Венера ще помогне за сбъдване на много стари планове и мечти в началото на 2014 година. Като цяло усилията ви през тази година ще бъдат своего рода инвестиция, чиито плодове ще берете в нейния край и през 2015 година.

ВОДОЛЕЙ - Водолеите се намират под водопад от вълнуващи събития: при някои те са щастливи, а при други са свързани с неочаквани събития като неприятна настинка например. Добрите новини около вас идват по линията на приятели и делови партньори, с които може да работите по авангардни идеи през първите месеци от годината. Семейството и контактите с чужбина също ще бъдат извор на радост. При съвместната бизнес дейност обаче е уместно да не се предоверявате особено, а през януари и февруари консултирайте всичко с юристи. Венера забулва в тайна и любовните ви авантюри. Засега. Не рискувайте през август.

РИБИ - Венера разкрива огромните ви таланти да обгърнете с идеите и проектите си всички живи създания. Основната препоръка към представителите на знака е да не се страхуват да поемат отговорности. Към момента в синхрон с новия космически момент при вас работата, приятелството и романтиката вървят ръка за ръка и преливат едно в друго. При някои планетата на любовта ще трансформира старо приятелство изведнъж в интимно. Паричните постъпления около празниците ще продължат и през идната година при много от хората с тази зодия или асцендент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай