11:55 ч.

23.10.13

2 мин.

1762

4

2

Мис България прави къщички за бездомни кучета

от редактор Татяна Миланова |

Мис България прави къщички за бездомни кучета

Нанси Карабойчева се грижи за рошавите си приятели в приюта в Богров


София. Мис България 2013 Нанси Карабойчева подари 4 къщички на бездомните кучета в най-големия приют за изоставени животни у нас – този в Богров. Блондинката избра за своя кауза през годината, в която ще носи короната, да помага в решаването на проблема с бездомните кучета и търсенето на осиновители за безпризорните животни.


Първото, което Нанси направи, приемайки присърце мисията си, е да помоли дядо си и баща си да сковат няколко къщички за животните в приюта в Богров, за да са на топло и сухо през настъпващата зима. След като станаха готови, Мис България, заедно с по-малката си сестра Виктория и племеницата си, изрисуваха приказно къщичките, за да създадат уют на рошавите сирачета. Голямата фамилия на най-красивата българка обзаведе новите домове на кучетата и с топли и меки одеалца.


Приютът е пред фалит, издържа се само от дарения


В момента приютът в Богров е в трудна ситуация, при която не се знае дали до края на годината 500-те му обитатели ще имат покрив, защото трябва да освободят земята, която ползваха през последните 3 години. Неправителствената организация Animal Rescue Sofia, която стопанисва на доброволни начала приюта, е принудена да търси и закупи нова земя. За целта до края на декември 2013 г. трябва да се съберат 210 000 евро, а в касата им има събрани едва 72 000 евро. 


Заедно с Нанси, доброволците от Animal Rescue Sofia ще предприемат редица инициативи за набиране на средства, за да не остават над 500 кучета отново безпризорни, а улиците на столицата да се наводнят допълнително с бездомни животни. Дарения се събират и онлайн, на сайта на организацията. С парите ще бъде закупен парцел, пригоден за нов дом на кучетата, който е съвсем близо до сегашния приют.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

ФТГ · 18:10 · 23.10.2013
Освен това трябва да им се правят внезапни проверки дали всички псета вътре са кастрирани и за всяко некастрирано да им се наложи голяма глоба.
FTG · 18:07 · 23.10.2013
В приюта са взети кучета на отглеждане. Сега сте длъжни да ги гледате и да не ги пускате навън. Просете пари откъдето искате, само не от държавен и общински бюджет!
Ако не можете да ги гледате или фалирате - трябва да ги евтанизирате псетата. Ако ги пуснете на улицата - значи сте престъпници и трябва прокуратурата да бъде сезирана за това.
Потребител · 15:40 · 23.10.2013
Сърцераздирателно просто, какво голямо сърце, колко много доброта....
Потребител · 12:43 · 23.10.2013
Като си няма друга работа,вместо да дреме цял де във фейсбук,по-добре това да прави!Моят съвет е,ако и харесват животните да се занимава с крави или овце,по доходно е от кучетата!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент