18:55 ч.

05.12.17

2 мин.

0

0

0

Вежди подкрепи културния туризъм между България и Китай

от редактор |

Вежди подкрепи културния туризъм между България и Китай

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна днес в Народното събрание с Джингуен Гуо - мениджър по международно сътрудничество и обмен в сферата на изкуството в Пекин, и Гюнтер Пител - вицепрезидент на Асоциация „Новия път на коприната" във Виена и член-учредител на Международната академия на науките по Пътя на коприната.


На срещата присъстваха още зам.-министърът на културата Амелия Гешева, ректорите на Националната художествена академия проф. Николай Драчев и на Университета по библиотекознание и информационни технологии проф. Стоян Денчев, както и директорът на Националната галерия Слава Иванова.


Вежди Рашидов заяви, че подкрепя засилване на сътрудничеството между България и Китай в областта на културата и културния туризъм. Той посочи, че страната ни има културни центрове в редица европейски столици и би могло съвместно български и китайски студенти да ги посетят и да се запознаят с дейността им. По този начин ще се осъществи културен обмен между страните ни и ще бъде даден шанс на младите хора.


От своя страна Джингуен Гуо предложи организирането на голяма съвместна изложба между двете страни през следващата година, както и превеждане на български книги от български на китайски език.


Гюнтер Пител се обърна към Вежди Рашидов с идея за създаване на китайски градини в Европа и в частност в София. Те са израз на китайската култура и традиции.


На свой ред Вежди Рашидов увери гостите, че е готов да насърчи и други съвместни творчески проекти.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент