Транссексуална актриса връчва Оскари

Транссексуална актриса връчва Оскари | StandartNews.com

Демонстрациите в сексуална коректност продължават на бързи обороти в Холивуд. Даниела Вега от Чили е първата трансджендър актриса, която е избрана да връчва "Оскар" на 4 март. За Вега се заговори, когато стана ясно, че чилийската драма с нейно участие "Фантастична жена" е сред номинираните за най-добър чуждоезичен филм.

ЛГБТ общността възторжено коментира успеха на лентата, режисирана от Себастиан Лелио. Най-смелите се надяваха, че Даниела ще е първата трансджендър актриса с номинация. Историята е за транссексуална сервитьорка и певица в нощен клуб, чиито живот се променя драстично, когато по-възрастният й приятел умира в ръцете й. "Отворихме вратата към неизследван свят", споделя за "Венити феър" Даниела Вега, която в родината се изявява и като оперна дива.

Междувременно стана ясно, че Американската филмова академия ще похарчи 43 милиона долара за 90-та церемония на 4 март. Само червеният килим, по който ще потропват с 12-сантиметрови токчета някои от най-красивите жени в света, струва 30 000 долара. Не се знае официално и категорично какво се случва със самите статуетки на вуйчо  Оскар. Минали години те са гълтали около 15 000, като всяка от тях е измайсторявана за по 630. Напоследък обаче и те са ширпотреба за по няколко долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай