Слушаме първата опера на Пучини

Слушаме първата опера на Пучини | StandartNews.com

Първата опера на Джакомо Пучини - "Вилиси" („Самодиви"), изпълнявана изключително рядко по света, ще звучи на 28 април в зала "България" на вечер, посветена на великия композитор.

Пред Софийска филхармония ще застане един от най-видните европейски оперни диригенти - Масимилиано Мурали. Заедно с националния хор „Светослав Обретенов", който спечели преди дни отличието „Музикант на годината", на сцената ще бъдат световният баритон Кирил Манолов и неговите прекрасни арт партньори - сопраното Таня Иванова и тенорът Милен Божков.

В програмата ще звучат и рядко изпълнявани Пучинови симфонични произведения - „Хризантеми" за струнен оркестър, Интермецо из второ действие на операта „Манон Леско", Скерцо, Симфонично капричио. Четири от десетте най-изпълнявани опери в света са на Пучини: „Бохеми", „Тоска", „Мадам Бътерфлай" и „Турандот".

Младият композитор пише едноактовата "Вилиси" през 1883 г, когато е само на 25, но още тогава впечатлява с драматизма, заложен в нея, с изкусните мелодични линии и с яркото звучене на оркестъра.

Билетите за 28 април са на цена от 30 до 50 лева и се продават на касата на Софийска филхармония в зала "България", в системата на eventim.bg и в партньорската мрежа – в НДК, "Арена Армеец", Orange, бензиностанции OMV, Български пощи и "Технополис".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай