18:25 ч.

26.02.18

2 мин.

0

0

0

Салон на музеите в НДК с 40 участници за 3 март

от редактор |

Салон на музеите в НДК с 40 участници за 3 март

Над 40 регионални и национални музеи и няколко галерии от цяла България се представят в първия по рода си „Салон на музеите". Инициативата е на Националния дворец на културата, а проектът е част от официалната национална културна програма на българското председателство на ЕС.


От 3 до 5 март софиянци и гости на столицата ще могат да разгледат експозициите с вход свободен, като влизането и излизането от сградата ще става през вход А4.


Целта на проекта е да спомогне популяризирането на богатото културно-историческо наследството на страната ни, като покаже важни щрихи от експозициите, характерни за различни региони на България.


Събитието бе открито от Амелия Гешева –зам.-министър на културата, която отбеляза, че то е посветено не само на българското председателство, а и на Европейската година на културното наследство. „Благодаря на НДК за инициативата да събере под един покрив музеите на България и да си пожелаем през следващата година на втория Салон да има още повече музеи. В „Салона на музеите" в НДК под една шапка ще могат да бъдат представени колекциите на музеите от страната и съм щастлива за това, че за нашия национален празник – 3 март, „Салонът" ще бъде отворен за българската публика и за гостите, които ще бъдат тук по време на председателството", каза Гешева и благодари на всички организатори и партньори.


Борислав Велков – председател на Борда на директорите на НДК увери, че инициативата няма да остане единичен акт, а ще се превърне в една от добрите традиции в Двореца.


„Салон на музеите" е разположен на 3-я етаж в НДК.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент