Пари и грамоти за "Бо-Бо"

Вежди Рашидов зарадва Борислав Грънчаров и Борис Годжунов

Пари и грамоти за "Бо-Бо" | StandartNews.com

Творческите съюзи да изпращат предложенията си за артисти, достойни за парични награди, уточни министърът

Вежди Рашидов зарадва "Бо-Бо" - Борислав Грънчаров и Борис Годжунов. Министърът на културата обяви парични награди и почетни грамоти за изключителните постижения на първокласните артисти, прославили България поне на три континента, но останали без пенсия и с болка в сърцето. Художникът лично поднесе комплименти на Борето Грънчаров, който дойде на "Стамболийски" 17 в компанията на дъщеря си Мария. Прекрасният певец беше в традиционното си позитивно настроение, въпреки че напоследък му се струпаха страховити преживявания - тежки диагнози и не по-леки операции. "Вие сте единственият министър, който направи нещо за достойнството на нашата гилдия", сподели Грънчаров.

От името на Годжунов благодари синът му Кристиян, тъй като българският Том Джоунс не успя да се появи заради усложненото си здравословно състояние.

"След месец и половина ще станат известни и първите отличени по Закона за награждаване на лица за особени заслуги към държавата и нацията", заяви Рашидов на церемонията. Той припомни, че в предишния му мандат този закон е бил приет и е трябвало да се изготви само правилникът за дейността му. Сега, две години по-късно, всичко това е вече факт.

"Комисията, която ще селектира предложенията, вече започна работа. До 30 дни всички творчески съюзи и звена от областта на културата могат да подават предложения за предоставяне на държавна парична награда. Тъй като артистите са изключителни личности, нека това бъде знак за тяхното достойнство. Ако една държава не може да обърне внимание на хората, които са дали много повече, отколкото са получили, значи не е държава", коментира Вежди Рашидов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай