08:45 ч.

19.09.17

2 мин.

0

2

0

Папа Франциск благослови Диана Дафова

от редактор |

Папа Франциск благослови Диана Дафова

БГ звездата поднесе на светия отец албума си "Един свят в хармония"


Папа Франциск е благословил Диана Дафова, която е била поканена на среща със светия отец след голямата му аудиенция на площада "Свети Петър" на 13 септември. "Получих поканата като продължение на предишната ми кореспонденция с покойния папа Йоан Павел Втори. Тогава неговото писмо пристигна на домашния ми адрес. Човекът, който беше провъзгласен за светец, ми благодареше за вниманието ми към него - бях му изпратила албума си "Каризма - духовна красота". Беше ми написал невероятно мили думи - пожелания и благословия. Сега поднесох на папа Франциск новия си албум "Един свят в хармония". Обясних му, че посланията ми са в съзвучие с каузите му - да се обичаме, да има мир, да бъдем духовно извисени. Че аз като артист призовавам за толерантността, за която се бори и той. Неслучайно папа Франциск обикаля объркания ни свят - като истинска опора на страдащите. Неслучайно службата му беше преведена не само на традиционните европейски езици, но и на арабски", разказва Диана Дафова.


И добавя, че хилядите на голямата аудиенция са показали своето преклонение пред папа Франциск. Всеки го чувствал близък и достъпен, всеки искал да го прегърне. "Той е благ, спокоен, милосърден, доброжелателен. Известно време ми държа ръката, докато си говорехме - усетих толкова много смиреност, благодат. Каза ми: "Мисли за мен, благослови ме, имам нужда".


Споделих учудването си с приятели италианци, а те ми разтълкуваха думите му: папа Франциск държи да вярваме, че всички ние сме едно цяло, че всеки може да благослови другия, че всеки отдава енергията си и очаква същото. Това общуване беше огромен късмет за мен. От България най-вече политици посещават Ватикана и то заради поста, който заемат. А аз се чувствам благословена, защото никой не е уреждал срещата ми. Бях поканена като артист, който с музиката си призовава за доброто и мира. Десетина човека бяхме настанени на първия ред до покритата сцена - на два метра от него. След обиколката на площад "Свети Петър" папа Франциск слезе от папамобила и дойде при нас".


Премиерата на албума "Един свят в хармония" е на 18 ноември в Пловдивския театър и на 22 ноември в софийската зала "Рейнбоу". Това ще бъде нов и изключително атрактивен спектакъл на Диана Дафова с балет "Арабеск", с народни певици, с оперни знаменитости, със зрелищна хореография.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:01 · 08.10.2017
Дианчето още хваща "око". Красива и много апетитна. Браво!
Потребител · 08:42 · 20.09.2017
ДА ОТИДЕШ ПРИ ТОЗИ ИЗМАМНИК НАРИЧАЩ СЕБЕ СИ " ТАТКО " И ДА СЕ ГОРДЕЕШ С ТОВА Е СЛАБОУМИЕ. В БИБЛИЯТА ПИШЕ НИКОЙ ДА НЕ НАРИЧАМЕ ОТЕЦ ТЪЙ КАТО Е ЕДИН И Е НА НЕБЕТО. НЕГОВИЯТ СИН НЕ Е ИМАЛ ВАТИКАНСКА БАНКА. ДОРИ НАПРОТИВ. КАЗВАШЕ ЧЕ ЛИХВАРИТЕ СА ЗЛОТО НА СВЕТА. А ТОЗ ИЗМАМНИК НАТРУПАЛ БОГАТСТВА ОТ ЛИХВА.ЧЕ И " ТАТКО " СЕ НАРИЧА
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент