17:50 ч.

13.03.17

1 мин.

0

2

0

Панагюрското съкровище си дойде у дома

от редактор |

Панагюрското съкровище си дойде у дома

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище ще може да бъде видян от 11 април до 29 май. То ще бъде разположено в залата - трезор към историческия музей в Панагюрище.


Завръщането на Панагюрското златно съкровище на своя земя е част от дарителското споразумение за съвместна дейност и сътрудничество при опазване и развитие на културното наследство между Министерството на културата, Националния исторически музей, историческия музей в Панагюрище и меценатът на културата д-р Лъчезар Цоцорков, съобщава БНР.
Залата - трезор е изградена специално за златното съкровище още през 2012-та година, като заедно с това бяха изработени и две златни копия на оригинала.
По време на предишните си гостувания, уникалният златен шедьовър е видян от хиляди гости на град Панагюрище.
По традиция изложението съвпада и с тържествата, които са посветени на Априлското въстание на първи май.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:35 · 14.03.2017
Истинското го продадоха шизофреничката Людмила Живкова и милиционерите от ДС .Това и безброй други престъпления с културното ни наследство са извършени под ръководството на КГБ .Руснаците са били винаги и са най-големите и гнусни врагове на България.
Лилия Зарникова · 19:09 · 13.03.2017
Едва ли ще е истинското
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент