Незабравим концерт на „Щурците" със съдействието на Fibank

Незабравим концерт на „Щурците" със съдействието на Fibank | StandartNews.com

Ако в събота вечер сте се разхождали в София, то няма как да не сте забелязали страннопразните улици. Пешеходците липсваха, а монотонното жужене на автомобили побулевардите липсваше. Единствените хора, които можеха да се срещнат бързаха с ускоренакрачка към зала „Арена Армеец".

Причината улиците на столицата ни да останат празни бе 50-годишният юбилей, който отбеляза любимата на цяла България група – „Щурците".Огромната спортна зала не побираше всички желаещи да чуят на живо музикалнителегенди.В публиката имаше представители на три поколения. По думите на Кирил Маричков, „Щурците" са единствената българска група, празнуваща толкова дълголетен юбилей. Дори и в световен мащаб групите чествали подобна внушителна годишнина са малко.Четири часа гостите на 50-ия рождения ден на "Щурците" се наслаждаваха на хитовете, скоито бяха израснали. Заедно с рождениците на сцената се качиха Б.Т.Р., D2, "Тангра" и"Фондацията".

Групата и публиката почетоха и големия музикант Петър Гюзелев (Пеци),който присъстваше виртуално в шест от песните, но никога няма да напусне сърцата им. Цялата приказка, която изживяха хилядите българи в тази магична вечер, нямаше да сеслучи без подкрепата на групата от страна на Fibank (Първа инвестиционна банка), коитобяха и основен спонсор на концерта. На финала, музикантите направиха два неуспешни опита да слязат от сцената, нопубликата ги връщаше на бис, за да изпеят отново своите емблематични песни, с коитонаписаха голяма част от музикалната история на Българи

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай