Луиза Григорова: Искам да играя жени, не момичета

Луиза Григорова: Искам да играя жени, не момичета | StandartNews.com

Хитовият сериал на Нова ще бъде представен в Кан през април

Луиза Григорова е първата от новите звезди в третия сезон на "Откраднат живот". Актрисата влиза в ролята на коремния хирург д-р Вяра Добрева. От седмици тя снима в болница "Свети Кирил", където се заплитат медицинските интриги и чиито декори са издигнати в Бояна. Поредната порция е с логото "Възмездието" - стартът е на 20 февруари от 20 часа по Нова. Тогава зрителите ще видят как д-р Василев прави стъпка назад в битката с д-р Генадиев - защото разбра, че той е биологичният му баща. Йоана Буковска се завръща в суперавтентична форма на побеснялата си героиня Виолета Захариева, която заплашва да продаде бебето на бившия си съпруг и любовницата му. Противоречивите, но изпълнени с емоции отношения между д-р Василев и д-р Генадиев младши най-накрая се избистрят в приятелски. "На моя герой нещо не му е в ред", обяснява Димо Алексиев за своя Генадиев. "Преживява сериозни сътресения, а после се опитва да се върне в старите релси." Димо се оплака от графика на снимките, според който любовните сцени винаги се осъществяват в шест или седем сутринта в неделя. Медицинските термини също му създават лингвистични трудности, но той гледа на тях с чувство за хумор и дори се опитва да убеди продуцентите да направят клипче с гафовете от снимачната площадка.

Героинята на Луиза ще се появи обаче около десети епизод. Продуцентът Евтим Милошев обеща запомняща се сцена за нейния дебют в бяло. "Бяха ми сложили рамка на лигаво момиче след "Стъклен дом", което никак не ми харесваше. "Дървото на живота" беше стъпало в моята кариера, различна стъпка. Надявам се "Откраднат живот" да бъде следващата. Да покажа, че малко съм пораснала, че мога да играя по-сериозна жена", заяви Луиза. Тя се радва, че влиза в образа на лекар, защото медицината винаги я е вълнувала. Когато кандидатства в НАТФИЗ, съставя план Б в случай, че не я приемат - и той е не да се пробва втори път в Театрална академия, като свои колеги, а да атакува медицината. Но нещата в живота понякога се нареждат от само себе си. Днес Луиза има много приятелки лекари, на които им звъни доста по-често, откакто е в ролята на Вяра Добрева. "Подготвям се много сериозно, научавам медицинките термини предварително. В снимачната операционна ни асистира истинска сестра и тя също обяснява най-подробно кой инструмент за какво е и как се държи. Ако вляза в истинска операционна, мога да бъда поне асистент", доволна е от новата си работа Григорова. Но най-много се вълнува за партньора си. Кой е в ролята на новата екранна тръпка на Луиза, засега не се знае, но е ясно, че не е от героите, които познаваме, а съвсем нов персонаж. "Сюжетната линия между нас е вълнуваща. Химията пред камерата е много силна. Понякога заради лош кастинг екранните партньори не се напасват добре. Но тук се получи супер. Дори майка ми много се вълнува и ме моли да й разкажа нещо, но аз отказвам. Нямам търпение да тръгнат епизодите, за да ги обсъждаме", ликува Луиза. Името на героинята й подсказва доста за характера й. Тя е добър и всеотдаен човек. "Бях много притеснена на първия си работен ден, най-вече за това как ще ме приеме екипа, който вече е като семейство. Но всички бяха много мили и топли. Да се присъединя към тях, е страхотен бонус за мен", констатира тя

Мащабите на новия сезон са сериозно увеличени - ще има нови герои, около които ще се заплитат други сюжети, а цялата история ще се разпростре на над 50 епизода. Всеки снимачен ден е по 12 часа, само с един час почивка. Графикът е строг - всяка серия трябва да е готова за три дни. В премиерната седмица ще бъдат излъчени 5 епизода, а след това до края на май зрителите ще гледат по четири. В момента се водят преговори с голяма международна дистрибуторска фирма, която иска да включи "Откраднат живот" в каталога си за телевизионния пазар през април в Кан, който е най-голямото събитие в бранша. "Това не е традиционен телевизонен формат, който предполага бавно развиващи се отношения. Напротив - при нас няма сцена, която да продължава повече от 2,5 минути. Опитваме се да градим пълнокръвни образи, хора, които си имат своята работа, социален статус, но и мечти, амбиции. Ние разказваме ежедневието си, онова, с което се сблъсква всеки един от нас в държавата", обясни и Милошев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай